FOTBAL  »  Superliga  »  ASA - ASTRA 3-1

Suspendare: 9-12 etape! Şumi riscă o sancţiune-record după incidentul de la Tg. Mureş

Șumudică e recunoscut drept un antrenor coleric
Șumudică e recunoscut drept un antrenor coleric

Articol de - Publicat luni, 26 octombrie 2015 00:00

"Centralul" Bîrsan a scris în raport că "antrenorul Astrei m-a strîns de mînă, m-a împins şi m-a bruscat". Regulamentul spune că Şumudică ar trebui să fie trimis minimum 9 runde în tribună.

Marius Şumudică a fost un "mini-Ionel Ganea" sîmbătă, la finalul meciului pierdut la Tg. Mureş, 1-3. În rolul lui Dorin Mudura, agresat şi strîns de gît de fostul atacant în 2007, s-a aflat acum arbitrul Marcel Bîrsan.

Imediat după fluierul final, "principalul" giurgiuvenilor s-a dus la mijlocul terenului, i-a întins mîna "centralului", după care l-a împins şi a intrat cu umărul în el!

Bîrsan a acuzat lovitura, s-a tras imediat în spate şi i-a transmis lui Şumudică faptul că va nota în raport. "Dar ce ţi-am făcut? Ce ţi-am făcut? Te-am felicitat, atît!" a fost reacţia lui Şumi.

Gazeta a aflat ce a notat Bîrsan în raport. Iar lucrurile scrise de el sînt un adevărat cap de acuzare la adresa antrenorului liderului: "Şumudică m-a strîns de mînă, m-a împins şi m-a bruscat!".

Comisia de Disciplină va fi cea care va judeca speţa, iar regulamentul prevede sancţiuni extrem de dure pentru cei care bruschează oficialii unui meci.

În ROAF, se prevede clar:

  • suspendare de la 9 la 12 jocuri pentru bruscare sau constrîngere
  • suspendare de la 16 la 24 de jocuri pentru lovire

Şumudică s-ar încadra la primul punct, ceea ce ar însemna că cel puţin în următoarele 9 jocuri ale Astrei nu va putea să mai stea pe bancă. El va compărea în faţa Comisiei ca recidivist fiindcă în ultimul an calendaristic a mai fost suspendat. Dacă va fi nevoit să stea în tribună 9 etape, atunci el va putea reveni în spaţiul tehnic abia la jumătatea lunii decembrie.

Marius ar putea scăpa mai ieftin doar dacă membrii comisiei ar da dovadă de clemenţă şi l-ar încadra la articolul 55, care spune că "dacă un antrenor ameninţă sau intimidează o persoană (arbitru, jucător, antrenor, oficial) va fi suspendat între 6 şi 8 jocuri", însă ceea ce a notat Bîrsan în raport şi anume "bruscare" nu atrage înadrarea la acest punct.

Şi Alibec a comis-o!

Nu doar Şumudică va ajunge la judecata Comisiei de Disciplină. Denis Alibec ar putea să primească și el multe etape de suspendare. Atacantul a fost eliminat de Bîrsan fiindcă a scuipat în direcţia arbitrului.

Regulamentul disciplinar prevede "suspendare pentru 12 jocuri pentru scuiparea arbitrului, arbitrului asistent sau al celui de-al patrulea oficial". Singura circumstanţă pe care Alibec o are şi care i-ar putea aduce o sancţiune mai mică e faptul că deşi a scuipat în direcţia arbitrului, flegma nu l-a atins pe Bîrsan.

3 suspendăria încasat Şumudică pe parcursul sezonului trecut, un cumul de 5 etape şi amenzi de peste 6.500 de euro

"Doar am dat mîna cu el, nu l-am înjurat. Dar în fotbalul nostru e ca la Poliţie. Zice că ai trecut pe roşu şi nu ai ce face, chiar dacă tu ştii că n-ai trecut pe roşu. Ăla are pixul în mînă, îţi ia 12 puncte, 3 luni carnetul suspendat şi n-ai cum să conteşti. Aşa şi aici, dacă spune că l-am înjurat sau că i-am făcut ceva, n-am ce să fac"
Marius Şumudică, antrenor Astra

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (36)
steaua1986forever
steaua1986forever  •  26 Octombrie 2015, 19:37

Cu ce se ocupa astia pe la comisiile din Romania: cu verificarea traiectoriei flegmei.

ionutstv
ionutstv  •  26 Octombrie 2015, 14:08

Ce sa-i ceri daca vine din peluza giulesteana? Asta e educatia pe care le-o da si jucatorilor***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  26 Octombrie 2015, 13:41
Postat de ion_ciobanu pe 26 Octombrie 2015, 13:33

Cumpără-ţi un televizor color!

Ba, da' ce umor de calitate, ce precizie a stilului, ce eleganta a ironiei... Hai ca m-ai spart, nu-mi mai revin...

Vezi toate comentariile (36)
Comentează