FOTBAL  »  Superliga  »  SCANDAL FCSB - CSA

Talpan a făcut ieri o propunere-ȘOC: "De ce să pornim noi din Liga a 5-a? Becali să predea tot și s-o ia de la zero"

Florin Talpan vrea să îi ia totul lui Becali
Florin Talpan vrea să îi ia totul lui Becali

Articol de - Publicat duminica, 15 ianuarie 2017 00:00

Talpan va solicita luni ca FRF și LPF să scoată din campionat echipa lui Becali. CSA cere să fie primită în competiție în locul FCSB.

Schimbarea numelui nu este consecința suficientă a litigiului cu Steaua, consideră Florin Talpan. Juristul Clubului Sportiv al Armatei merge mai departe: vrea să scoată clubul lui Becali din campionat. Urgent!

"Luni voi notifica FRF și LPF să pună în aplicare hotărârea Curții de Apel, care a stabilit că echipa lui Becali nu e Steaua!", anunță Talpan.

"Afară cu ei!"

Registrul Comerțului, instituția care trebuie să modifice numele societății pe care o deține Gigi, a precizat într-un comunicat trimis Gazetei că așteaptă redactarea motivării înainte să întreprindă o acțiune.

"Nu era cazul să aștepte, decizia Curții de Apel putea fi pusă în aplicare imediat, din momentul în care a fost anunțată de instanță. Dar nu e nicio problemă, până pe 21 ianuarie ar trebui să apară și motivarea, deci mai e un pic și ONRC va fi obligat să execute! Am luat certificatul de grefă și le cer Federației și Ligii să elimine din competiție echipa lui Becali!", pretinde juristul Clubului Sportiv al Armatei.

"Gigi în D!"

Talpan argumentează solicitarea: "Becali a preluat fraudulos clubul în 2003, printr-un act pe care l-a semnat, din partea AFC, Teia Sponte! Nici Viorel Păunescu n-a semnat! A căpătat lotul de jucători, a folosit numele echipei fără să fi avut dreptul. Acum e cazul să predea tot ce a luat atunci, inclusiv locul din Liga 1. De ce să pornim noi din Liga a patra sau a cincea? Nu e de ajuns că Becali a beneficiat fără drept de participarea în prima ligă atâția ani? S-o ia el acum de la zero, din eșaloanele inferioare!".

"Nu semnați cu Steaua!"

Juristul e convins că Federația, Liga și Registrul Comerțului nu au de ales: "Au mai tras de timp până acum, dar decizia unei instanțe trebuie aplicată. Eu mă mir când citesc știri pe site-uri sau văd la TV că Becali l-a transferat pe X și-l mai dorește pe Y! Cum mai face el transferuri și pentru ce? Chiar nu-i spune nimeni că s-a terminat? Federația și Liga nu-i zic că nu mai poate continua în prima ligă? Pentru ce achiziționează acei jucători? Fotbaliștii nu sunt și ei informați că semnează cu o societate pe cale să-și piardă locul din prima ligă și dreptul de participare în cupele europene?".

"Am luat-o cu 9 milioane de dolari"

Talpan susține că nimeni din Armată nu a semnat actele de transfer ale mărcii Steaua către societatea pe care a fondat-o Becali în 2003. Teia Sponte, un machedon prieten foarte bun al lui Gigi, ar fi iscălit documentul ca reprezentant al Asociației Fotbal Club Steaua, entitatea nonprofit al cărei continuator a fost Becali.

Patronul FCSB a comentat la sport.ro acuzele pe care i le aduc Pițurcă, Tudorel Stoica și CSA: "Am renunțat la 9 milioane de dolari ca să primesc clubul, atât aveam de recuperat. Dacă nu aș fi luat-o eu, Steaua s-ar fi desființat, că ei acumulaseră datorii uriașe. Pițurcă a fost antrenor aici, a luat o grămadă de bani și acum s-a trezit să spună că nu mai e Steaua!".

"Le mulțumesc lui Pițurcă și lui Tudorel Stoica pentru complimentele pe care mi le-au făcut. Nu mă consider omul anului 2016, cum au spus ei, sunt doar o persoană care și-a făcut datoria față de statul român, iar ei sunt foști mari sportivi"
Florin Talpan, juristul CSA Steaua

"FRF l-a afiliat ilegal pe Becali în 2003. De data asta, Federația trebuie să respecte legea! Eu n-am nimic personal cu Becali, doar îmi fac meseria. Când mă felicită suporteri sau fotbaliști mai uit de stresul în care lucrez și de nopțile nedormite din ultima vreme"
Florin Talpan, juristul CSA Steaua

"Au început să mă amuze toate discuțiile astea. Ce poate să-mi facă CSA? Mă dă afară din țară? Mă ia la bătaie? CSA n-are cum să joace nici în Liga 2, nu are voie!"
Gigi Becali, la sport.ro

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (216)
749913671784643
Razvan Marcel  •  17 Ianuarie 2017, 00:24

Becali nu a castigat nici un proces,armata le-a castigat si ia dat dreptate.Becali cand a luat Steaua din ce liga a luat-o de la armata?Steaua a fost si va ramane a armatei,si cred ca cele mai mari performante a facut armata,cu o castigare a Cupei Campioniilor pe atunci,si nu Becali.

1626497344230564
Nicolae Grecu  •  16 Ianuarie 2017, 18:16

Talpan - el hombre de La Mancha!

mickey13
mickey13  •  16 Ianuarie 2017, 09:32
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Si nu numai sa ceara ci si sa primesca! Dar de platit nu va plati talpan sau judecatorii lu' peste, care au dat deciziile astea, ci noi toti ceilalti. Pentru o incapatanare si o razbunare duse la extrem!

Vezi toate comentariile (216)
Comentează