FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Taraba Dinamo » Academia ”câinilor” produce la foc automat: sume impresionante încasate pe juniori

Mitracu își face bagajele pentru transferul vieții, la multipla campioană a Portugaliei, Benfica Lisabona
Mitracu își face bagajele pentru transferul vieții, la multipla campioană a Portugaliei, Benfica Lisabona

Articol de , - Publicat sambata, 04 martie 2017 00:00

Un mijlocaș, Mitracu, și un fundaș, Giafer, pleacă la Benfica Lisabona pentru 300.000 €. Se pregătește Măgureanu la Samp, după Mitrea la Inter pentru 200.000 €.

Dinamo vinde pe bandă rulantă și devine una dintre furnizoarele de talente pentru marile grupări ale continentului. E adevărat, "câinii" vând juniori la prețul titularilor care au impresionat deja în Liga 1!

După ce Vlad Mitrea a ajuns la Inter Milano, iar Ahmed Bani la AS Roma, fiecare aducând câte 200.000 de euro, alți doi tineri crescuți la Academia clubului din Ștefan cel Mare se pregătesc să ia calea Europei.

Mijlocașul Alexandru Mitracu, 16 ani și jumătate, și fundașul Deniz Giafer, 16 ani, vor merge la Benfica Lisabona, cluburile s-au înțeles, iar informația oferită ieri de GSP.ro a fost confirmată de oficialii grupării. Lusitanii vor vira 300.000 de euro în contul clubului în schimbul celor doi "câini".

Săptămâna viitoare urmează o altă mutare: mijlocașul Cătălin Măgureanu (16 ani) va merge la Sampdoria în teste, iar dacă totul va decurge conform așteptărilor puștiul va aduce 200.000 de euro pentru Dinamo.

În această iarnă, golgeterul primei echipe la acel moment, Vali Lazăr, a fost cedat la Al Sailiya pentru 200.000 de euro, împrumut până în vară, iar Gnohere a fost transferat la Steaua pentru 250.000 de euro.

Gabi Răduță, șeful Centrului de juniori al roș-albilor, a comentat situația: "Nu avem cum bloca ascensiunea unor tineri, dar nu-i cedăm decât în situații favorabile la mari cluburi europene. Și doar după ce împlinesc 16 ani.

Primează doleanțele copiilor și ale părinților lor, vă dați seama că vor la Inter sau la Benfica atunci când sunt căutați. Crezi că le mai stă gândul la antrenamente dacă îi blochezi? În plus, e benefic și pentru reclama ce se face clubului Dinamo.

La sumele de transfer se adaugă procente importante, dacă ajung la prima echipă, diverși indici de performanțe și dacă pleacă apoi la altă formație".

"Suntem siguri că îi avem pe cei mai buni puști din România. În următorii 3 ani vom domina fotbalul intern cu jucători produși de noi și vom forma nucleul loturilor naționale. Patrick Petre le-a rupt capul steliștilor! Și mai avem 20 de copii la fel de buni care așteaptă să intre în luptă"
Gabi Răduță, șeful Academiei dinamoviste

Alte știri despre Dinamo:

Nu scapă de amendă

"Băieții de la cazinou", Nistor, Bumba, Filip și Popa, vor fi amendați de către club, urmează să li se oprească din viitorul salariu o sumă ce va decisă săptămâna viitoare, după meciul cu Pandurii.

"Acesta a fost un cartonaș galben spre roșu", a comentat Contra, care a declarat că la următoarea abatere va elimina jucătorul din lot, indiferent de poziția în echipă.

"Fabulos"

Rivaldinho a debutat pentru Dinamo în ultimul Derby de România, iar Adrian Mutu, cel care a insistat pentru aducerea lui, îi oferă circumstanțe atenuante: "Mai durează puțin până se adaptează, dar avem încredere maximă în el că-și va dovedi talentul. Va fi un fotbalist de mare valoare pentru Liga 1".

Brazilianul a fost impresionat de meci: "Sunt fericit că am făcut parte din echipa victorioasă a lui Dinamo. Atmosfera a fost fabuloasă, n-am mai trăit niciodată pe viu așa ceva. Îmi mai trebuie puțin timp ca să fiu la capacitate maximă".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
buranu
buranu  •  04 Martie 2017, 10:36

Pe cuvint daca va inteleg.Vindeti 5 juniori cu 1.000.000,performanta 0 in Europa....,un titlu eventual pentru ca nu se joaca nimic in Romania.... Nu mai bine faceti o echipa puternica,scoate capul in Europa ,citeva victorii si va vindeti jucatorii la 19 -20 de ani cu mai multi bani? Ce e asa greu de inteles?

redraptor
redraptor  •  04 Martie 2017, 10:08

adica, cand Dinamo vinde, e taraba...cand vinde Hagi, e super afacere. mai lasati naibii subiectivismul, ganditi-va ca acei copii vor fi viitorul fotbalului romanesc. Mi-ar placea sa avem atatea academii de fotbal incat sa dam jucatori la toate echipele ( mari ) ale Europei...

948956548471669
Andronache Georgian  •  04 Martie 2017, 09:59

Cand vor intelege vreodata cluburile din Romania ca investitia in centrele de juniori este cea mai usoara cale de a-ti asigura o parte din buget si din lot pentru viitoarele sezoane,cu minim de investitie...bravo Dinamo!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează