FOTBAL  »  Superliga  »  DECES

Tatăl lui Mircea Bornescu, fost campion național la box, a murit la 62 de ani

Petre Bornescu, în dreapta, alături de fiul său / Sursă foto: Facebook
Petre Bornescu, în dreapta, alături de fiul său / Sursă foto: Facebook

Articol de GSP - Publicat marti, 21 februarie 2023 21:41 / Actualizat marti, 21 februarie 2023 22:26

Petre Bornescu, tatăl fostului goalkeeper Mircea Bornescu, fost campion național la box, a încetat din viață luni, 20 februarie, la vârsta de 62 de ani.

Fotbal Club Universitatea 1948 este alaturi de Mircea Bornescu în aceste momente dificile pricinuite de pierderea tatălui său, Petre Bornescu. Condoleanțe familiei îndurerate și multă putere, Mircea!”, a transmis și fostul club al goalkeeper-ului. 

Petre Bornescu a fost campion naţional, după ce la juniori a fost vicecampion mondial în 1979, vicecampion european în 1980, campion naţional în 1986 şi în 1987, iar în 1985 a câştigat „Centura de Aur”.

+2 FOTO

Amintirile lui Petre Bornescu: „Prima oară, Mircea a fost atras de box”

Petre, tatăl lui Mircea Bornescu, povestea în 2010 despre cum a ajuns fiul său la fotbal.

„Mircea a fost un copil foarte cuminte. Bine, mai făcea şi el câte o năzbâtie cînd era mic, ca orice copil, dar nu mi-a creat niciodată probleme mari. Prima dată a fost atras de box. N-avea mai mult de şapte-opt ani când l-am dus prima dată la sală. Dă bine cu pumnul. 

Pe urmă, Mircea a vrut la judo. L-am dus, dar peste un timp m-am întîlnit cu antrenorul lui, care m-a întrebat de ce nu mai vine Mircea la sală. Nu ştiam nimic. L-am luat la întrebări şi aşa am aflat că s-a dus la fotbal. Cînd juca fotbal cu prietenii, Mircea era mereu în atac. M-am mirat când am auzit că e portar. «Aoleu, ce post nenorocit ţi-ai ales!», i-am zis”, a spus Petre Bornescu.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
johny2003
johny2003  •  22 Februarie 2023, 11:10

A murit de covid 19?! Ca vrem sa stim si noi! RIP!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează