FOTBAL  »  Superliga  »  TRAGEDIE

Tatăl suporterului ucis după Derby povesteşte tragedia pas cu pas: "I-au atacat din boscheţi!"

Adrian (dreapta) stătea mereu la meciuri în Peluza Cătălin Hîldan +1   FOTO
Adrian (dreapta) stătea mereu la meciuri în Peluza Cătălin Hîldan

Articol de , - Publicat vineri, 26 august 2016 00:00

Suporterul dinamovist Adrian Daniel Matei a fost omorât după ce se întoarcea de la Derby-ul Steaua-Dinamo. Tatăl său povesteşte tragedia pas cu pas.

Adrian Daniel Matei avea 18 ani şi de abia trecuse în clasa a XII-a a Colegiului Tehnic Anghel Saligny. Practica hochei pe iarbă şi era la clasa de sport, iar timpul liber şi-l dedica echipei sale de suflet, Dinamo Bucureşti.

La fel a făcut şi sâmbătă, 20 august, când, alături de un prieten, a văzut din Peluza Cătălin Hîldan derby-ul Steaua-Dinamo. După meci, cei doi puşti au luat-o liniştiţi spre casă, pe jos, în plimbare, negândindu-se măcar o secundă că pentru Adrian acela avea să fie ultimul său Derby de România, dar şi ultima sa plimbare spre casă. În zona metroului Titan, puştii au fost atacaţi.

Unul dintre agresori l-a lovit pe Adrian cu o sticlă în cap, iar puştiul a decedat patru zile mai târziu. Adrian, tatăl tânărului, a acceptat să deruleze evenimentele pentru Gazetă. Are un calm aparent, trădat însă de o mână care tremură continuu în timp ce strânge telefonul cu putere.

- Domnule Matei, condoleanţe! Cum aţi aflat de tragedie?
- Sâmbătă noaptea, când a fost Steaua - Dinamo, eu eram la ţară şi pe la 1 dimineaţa m-a sunat sora mea şi mi-a spus să vin repede la Bucureşti pentru că Adi a fost lovit cu o sticlă în cap şi este la Spitalul Sf. Pantelimon. Am ajuns pe la 6 dimineaţa.

- În ce stare se afla când aţi ajuns la spital?
- Băiatul meu era conştient, dar trebuia operat urgent. Nu l-au băgat în operaţie până am venit eu, pentru că era nevoie de semnătura mea. L-au operat duminică dimineaţa, la ora 11.

"A sărit unul din boscheţi"

- Pentru ce l-au operat exact?
- A făcut un hematom foarte mare.

- Ce v-au spus doctorii după operaţie?
- Mi-au spus că este în stare foarte gravă şi că şansele de supravieţuire sunt minime. L-au mai operat o dată luni, pentru că i s-a făcut la loc un hematom. În dimineaţa de 24 august, am fost anunţat că Adi a decedat.

- Cum s-a putut întâmpla o asemenea tragedie după un simplu meci de fotbal?
- Nu pot să înțeleg. Din ce mi-a spus prietenul lui, Alex, după meci, au luat-o amândoi pe jos spre casă. În timp ce erau între staţia de metrou Titan şi "Potcoava", mai era un grup de băieţi în faţa lor, iar unul dintre ei avea o eşarfă cu Dinamo. La un moment dat, din boscheţi a sărit un individ şi a început să îi care pumni celui cu eşarfa.

"Mergea de mic la meciurile lui Dinamo"

- Cum a ajuns fiul dumneavoastră să fie lovit?
- Ei s-au dus să îl ajute pe cel atacat. Când prietenul lui, Alex, s-a uitat în spate, l-a văzut pe băiatul meu pe jos, plin de sânge. Sigur au fost mai mulţi, pentru că cel din boscheţi nu avea cum să îl bată pe băiatul cu eşarfa şi să îl atace şi pe Adi din spate. Alex l-a întrebat imediat pe Adrian dacă a văzut cine l-a lovit, dar nu a văzut pe nimeni. Probabil l-a lovit şi a fugit.

- S-a mai întâmplat să aibă altercaţii până acum?
- Nu era un băiat violent, nu a avut niciodată nicio problemă. Nici măcar un bobârnac nu a primit în viața lui. Asta a fost prima altercaţie din viaţa lui şi i-a fost fatală.

"Aştept să văd ce face poliţia"

- Poliţia ce v-a spus?
- Criminaliştii au aflat pe la 20:30 în ziua în care Adi a murit, au venit la noi acasă, le-am spus tot ce ştiam. Miercuri l-au luat pe Alex şi au refăcut traseul de la stadion şi până la locul faptei. Au mai recoltat şi nişte probe de sânge de acolo. Criminalistul mi-a spus că sunt şanse mari să îi găsească pe vinovați pentru că sunt camere de filmat în toate intersecţiile.

- Dumneavoastră ce veţi face?
- Eu nu am nicio putere, aştept să văd ce face poliţia.

Sâmbătă e înmormântarea

Adrian Matei va fi îngropat sâmbătă, la Cimitirul Căţelu: "Înmormântarea va avea loc cu siguranţă la Cimitirul Căţelu, după ora 12, dar nu ştim încă exact pentru că trebuie să mai vorbim cu preotul", a spus pentru Gazetă tatăl, Gabriel Matei.

"Adi mergea de mic la toate meciurile lui Dinamo, în Peluza Cătălin Hîldan. În deplasare mergea doar prin apropierea Bucureştiului, la Chiajna, Ploieşti şi aşa mai departe"
tatăl suporterului ucis

"Prea cuminte pentru vremurile de azi"

Adrian era elev în clasa a XII-a la Liceul "Anghel Saligny" din Capitală, unde o avea diriginte pe profesoara Carmen Dumitru: "Când am vorbit cu mama lui, mi-a spus că e în comă indusă și doar o minune îl poate salva. A doua zi m-a sunat tatăl să mă anunțe de tragedie. Nu îmi vine să cred. Era un băiat timid, rușinos, în banca lui, prea cuminte pentru vremurile în care trăim. Avea mulți prieteni în clasă. Făcea parte dintr-un grup al lor pe WhatsApp, pe mine nu m-au lăsat să intru, pentru că au zis că poate mai fac o glumă mai colorată și nu vor să văd eu. Nu era genul violent. Pe la ore n-a deranjat niciodată. Nu avea performanțe extraordinare la învățătură, dar era genul de elev pe care, ca profesor, ți-l dorești în clasă".

Antrenorul de la hochei pe iarbă: "Nu era ultras"

Adolescentul făcea hochei pe iarbă de la vârsta de 10 ani, când a fost selectat la CS Antilopa de antrenorul Dan Codreanu: "Era un băiat foarte cuminte, nu avea o atitudine rebelă, nici fizicul destul de firav nu-l ajuta pentru așa ceva. De altfel, din cauza asta, porecla lui era «Buburuza». Nu a creat niciodată probleme, nici în echipă, nici cu adversarii. Am fost șocat când am auzit vestea. Știu că mergea regulat la meciurile de acasă ale lui Dinamo, dar nu era ultras. Băieții mai povesteau la antrenament despre partidele la care au asistat, dar nu am auzit să fi fost implicat în incidente. Știu că era singurul copil al familiei. Cu el în echipă am câștigat campionatul național de sală, în decembrie 2014".

Poliția nu a identificat încă niciun agresor

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a preluat investigarea cazului lui Adrian Daniel Matei, dar, până aseară, nu fusese identificat încă niciun agresor. De fapt, surse din anchetă spun că procurorii ar deține indicii că în tragedia tânărului de 18 ani ar fi fost implicați minimum doi atacatori.

Ieri, echipe de la Parchet au încercat să obțină informații relevante inclusiv de la persoanele care locuiesc în zona incidentului, în speranța că se va contura rapid o pistă către ucigași. "Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor", se arată în comunicatul Poliției.

Au fost stelişti?

Alexandru, prietenul lui Adrian, a povestit cele întâmplate. Acesta susţine că atacatorii ar fi fani ai formaţiei rivale, Steaua: "Eu cred că agresorii au fost stelişti, pentru că ne-au ameninţat pe reţelele de socializare înaintea jocului", a declarat pentru digisport.ro prietenul decedatului.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (31)
stalky
stalky  •  26 August 2016, 20:29

Ce *** frate! Sa stai ascuns si sa ataci miselete din boscheti.Fara comentarii.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

149581918817965
Lidia Sandu  •  26 August 2016, 16:12

Sunt sigura ca , cainii se vor razbuna .......

847153178690789
Ticu Troya  •  26 August 2016, 14:37
Postat de vladutz13 pe 26 August 2016, 11:43

Am un prieten care a patit exact la fel dupa un Steaua Rapid si exact in aceeasi zona, pe langa IOR. Din fericire el a scapat, dar a facut peste un an de tratament pentru a rezolva problema de la cap... Sa nu credeti ca a fost responsabilul gasit sau pedepsit.

Asta este o scuza , sau ce ??

Vezi toate comentariile (31)
Comentează