FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA / CORESPONDENŢĂ DIN AUSTRIA DE LA TRIMIŞII GSP

Tătăruşanu consideră că frustrarea ar fi mare dacă Steaua va fi exclusă din Europa: "Nu ne luaţi Liga, am muncit să fim acolo!"

Articol de - Publicat marti, 18 iunie 2013 00:00 / Actualizat luni, 17 iunie 2013 22:02

Ciprian Tătăruşanu (27 de ani) speră ca membrii comisiei de la UEFA să se lase convinşi de cei din conducerea clubului că Steaua merită să fie în Champions League


- Ciprian, cum e în cantonament? V-aţi obişnuit?
- Este bine, n-avem de ce să ne plîngem. Asta e viaţa noastră, a fotbaliştilor. Normal că e şi puţină oboseala, dar rezistăm. Nu e primul cantonament pentru nici unul dintre noi. Eram conştienţi că aşa va fi.

- Aşteptaţi cu nerăbdare partidele amicale?
- Meciurile astea din stagiile de pregătire sînt bune pentru că antrenorul analizează, vede unde mai trebuie să lucrăm, dacă mai avem nevoie de întăriri. Pentru mine sînt importante cele oficiale.

- A reuşit Thomas Neubert să vă surprindă cu ceva pînă acum?
- Nu, sîntem obişnuiţi cu metodele lui, nu cred că mai are noutăţi pentru noi. Totuşi, nou-veniţii, adică cei trei, Răduţ, Stanciu şi Niţă, poate au ceva probleme pentru că ei n-au mai lucrat cu el.

"N-avem timp să ne plîngem de milă"
- Te poţi concentra sută la sută la antrenamente avînd în vedere situaţia în care e Steaua, aşteptarea verdictului de la UEFA, dacă veţi juca sau nu în Liga Campionilor?
- Da! Toţi aşteptăm să fie o decizie pozitivă pentru noi, iar eu, unul, reuşesc să mă concentrez. Nu stau să mă gîndesc dacă vom juca sau nu în Champions League. Nu ne-ar ajuta cu nimic dacă în loc să ne pregătim stăm să ne plîngem de milă. Dacă ne-ar exclude, ne vedem de campionat şi vom lupta pentru un nou titlu.

- Apropo de titlu, Gigi Becali a spus că nu aţi avut nici un bonus pentru campionat, dar că veţi fi răsplătiţi dacă jucaţi în grupele Ligii. Crezi că dacă decizia UEFA va fi nefavorabilă ar trebui să primiţi totuşi un bonus pentru campionat?
- Eu nu l-am auzit pe domnul Becali să spună asta. Eu ştiu că toţi avem primele stipulate în contract, bonusuri la meciuri jucate, la goluri marcate, la Champions League, Europa League şi aşa mai departe. Chiar aşa a spus? Atunci vom vedea ce va fi, dacă ne vom califica în grupe sau nu.

- Dar ar fi frustrant să luaţi titlul cu avans considerabil şi să nu jucaţi în Europa?
- Sigur că da! Cu toţii am tras un an de zile cu gîndul că vom juca în Champions League! Va fi o stare ciudată, o părere de rău, dar n-avem ce să facem. Acum nu mai depinde de noi. Din punctul nostru de vedere, obiectivul a fost realizat, tot ce putem face e să stăm şi să aşteptăm.

- Cît de mare va fi pierderea pentru România dacă Steaua nu va juca în Ligă?
- Dacă noi vom fi excluşi, sperăm ca echipele celelalte să strîngă cît mai multe puncte pentru că avem nevoie de un coeficient bun, aşa că le vom ţine pumni. În ultimii ani, Steaua nu s-a făcut de rîs în Europa.

"Ar fi aiurea să fie 17 echipe în Liga 1"
- Care crezi că va fi principala voastră contracandidată la titlu în sezonul viitor?
- Nu ştiu, e prematur să-mi dau cu părerea. Aştept să înceapă campionatul, să văd cîteva meciuri şi apoi voi putea să răspund. Acum toate echipele se pregătesc, stau prin cantonamente, aleargă... Bine, unii mai mult, alţii mai puţin.

- Se vorbeşte că Liga 1 ar putea avea 16 echipe şi că s-ar juca în sistem play-off, crezi ca ar fi mai bine?
- Nu ştiu, n-am mai jucat niciodată într-un asemenea campionat ca să-mi pot da cu părerea. Totuşi, am înţeles că e posibil să fie 17 formaţii pe prima scenă şi una să stea în fiecare etapă. Asta mi s-ar părea o prostie.

- Consideri că valoarea campionatului a scăzut după ce au dispărut din Liga 1 atîtea echipe de tradiţie?
- Mie îmi pare rău. Fotbalul românesc a pierdut în ultima perioadă multe meciuri frumoase. Mi-aş dori ca toate formaţiile de tradiţie să evolueze în Liga 1, să jucăm cu Rapid, cu U Cluj, cu Ştiinţa, cu Poli Timişoara sau cu Arad, dar dacă s-a decis să fie retrogradate, ce putem face?

- Crezi că va fi mai greu pentru voi, faţă de cum a fost anul trecut?
- Da, acum toată lumea se va mobiliza mult mai bine în faţa noastră pentru că sîntem campionii României. O victorie a adversarilor în faţa noastră ar fi un succes mare pentru ei.

- V-a afectat că Gigi Becali a fost băgat la puşcărie?
- Normal că nu ne-a picat bine cînd am aflat că domnul Becali a fost închis! Cred că nimeni nu vrea să-şi vadă patronul după gratii. Asta e, n-avem ce să facem, decît să avem rezultate bune şi să-i alinăm astfel suferinţa.

- E greu că nu sînteţi cu banii la zi, deşi aţi luat titlul?
- Eu cred că în toată ţara sînt probleme mari din punct de vedere financiar, nu doar la fotbal. Spuneţi-mi un domeniu unde totul merge bine! Asta e situaţia, sperăm ca pînă la urmă să se reglementeze aceste probleme. Acum nu putem face decît să le acceptăm, nu putem fi absurzi.

"Avem nevoie de un marcator cum a fost Rusescu"
- Ai un nou coleg pe postul tău, Florin Niţă. I-ai dat vreun sfat după ce a venit la Steaua?
- Nu, nu-mi permit să fac asta, sîntem de aceeaşi vîrstă. Cel în măsură să-l sfătuiască este antrenorul cu portarii, nu eu.

- Crezi că va fi o concurenţă mai aprigă acum pentru postul de goalkeeper?
- Nu, de ce să fie? Cînd era Stanca, tot trei portari eram în lot, aşa e şi acum. Cel mai bun să apere! Mie niciodată nu mi-a fost teamă de concurenţă, e benefică şi e prezentă la orice echipă mare. Antrenorul decide cine va juca.

- Absenţa lui Rusescu va conta în sezonul viitor?
- Avînd în vedere că era principalul marcator, golgeterul Ligii 1, dacă nu va veni cineva pe măsura lui, atunci ne va fi mai greu. Totuşi, eu am încredere că cei din conducere vor găsi o soluţie bună şi că Steaua va fi cel puţin la fel de puternică precum în campionatul precedent.

- Crezi că Rusescu va confirma şi în Primera Division?

- Are şanse mari să aibă succes în Spania, e un atacant de execuţie, care poate salva echipa cînd nu te aştepţi. Eu cred că i se potriveşte campionatul şi că va reuşi să se impună. Îi doresc mult succes!

- Ar putea fi Keşeru înlocuitorul lui Rusescu?
- Dacă va veni la Steaua sper să marcheze cel puţin la fel de multe goluri ca şi Raul. Antrenorul şi conducerea ştiu mai bine de ce fel de fotbalist avem nevoie, n-aş putea să spun eu.

- Tu unde te vezi peste trei ani?
- Sper să fiu sănătos şi să joc fotbal la un nivel înalt, la Steaua Bucureşti sau la o altă formaţie puternică.

"Toată România trebuie schimbată"
- Ce şanse crezi că are România să se califice la Mondialul din Brazilia?
- Ar fi nemaipomenit să ajungem acolo, dar e greu, chiar dacă avem şanse destul de mari. Oricum, nu ştiu dacă va schimba ceva această calificare. Cu o floare nu se face primăvară. Cu toţii, toată ţara, trebuie să facem ceva ca să ne schimbăm!

- Tu ce-ai schimba în România dacă ai putea?
- Nu mă refer numai la fotbalul românesc, toată ţara trebuie să se schimbe pentru că nu e în regulă ce se întîmplă! Dar eu sînt un biet jucător de fotbal, n-am nici o putere şi, cine ştie?, poate că mă înşel eu.


"Avînd în vedere numărul mare de suporteri ai Stelei şi expunerea mediatică de care are parte acest club, cred că ar fi o problemă mare în România dacă noi am fi excluşi din Europa"
Ciprian Tătăruşanu, portar Steaua

"Eu nu aştept cu disperare să plec în străinătate. Sînt sănătos, sînt acasă, joc pentru cea mai iubită echipă din România, eu zic că nu e rău deloc"
Ciprian Tătăruşanu, portar Steaua

Chipciu şi Tatu încep recuperarea
Alexandru Chipciu şi Leandro Tatu au plecat în Germania, la o clinică privată, unde vor începe recuperarea după operaţiile suferite. Dacă Alex Chipciu va rata tot anul, Tatu speră să înceapă antrenamentele alături de colegii săi, în cel de-al doilea cantonament, cel din Anglia. "O să stau trei săptămîni în Germania. Important este să dau ghipsul jos şi să pot să calc în picior, să pot să alerg. Vă daţi seama că o să fiu 100% abia din iarnă", a spus Chipciu pentru Dolce la plecarea din ţară.


Puştii şi-au găsit echipe
După ce-au fost lăsaţi acasă de Laurenţiu Reghecampf, Ionuţ Năstăsie şi Valeriu Lupu vor ajunge la Viitorul Constanţa, în timp ce Cristian Puşcaş şi Iulian Roşu vor ajunge la Săgeata Năvodari. Răzvan Stanca, care are ofertă de la Pandurii, are şanse mai mari să semneze cu o echipă din ţările arabe.

Ruse e în Spania
Golgeterul Stelei, Raul Rusescu, a plecat ieri dimineaţă în Spania pentru a face vizita medicală şi pentru a semna contractul cu noua sa echipă, FC Sevilla: "Nu am deloc emoţii, vreau mai întîi să trec cu bine de vizita medicală şi-apoi vom vorbi mai multe. Am avut doi ani excepţionali la Steaua şi le mulţumesc tuturor pentru asta". Rusescu a plecat alături de impresarul său, Ioan Becali.

Bokila: "Nu vreau să vin la Steaua!"
Jeremy Bokila a precizat şi ieri, la vizita medicală a Petrolului, că nu vrea să vină la Steaua pentru că n-ar avea asigurat un loc de titular, aşa cum se întîmplă la Petrolul. "Am mai spus de cîteva ori că nu vreau să vin la Steaua. Mă simt foarte bine la Petrolul, joc meci de meci, deci am tot ce-mi convine. Vreau să rămîn aici, să începem pregătirea şi vom vedea ce o să mai fie pe viitor", a spus atacantul.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
cobra_z
cobra_z  •  18 Iunie 2013, 09:56
Postat de crackporta pe 18 Iunie 2013, 09:54

greu cu astia ca tine...aproape imposibil...detinatorul adevarului absolut :) problema e prietene ca sunt sute ca tine care detin adevarul absolut, si culmea acest adevar difera pentru fiecare. Asa ca ... ma intreb si eu... de ce sa te credem pe tine :-?

daca nu crezi ce ai vazut cu ochii tai , de ce sa crezi pe altul , care a vazut acelasi lucru...mi se pare cat se poate de normal :))

crackporta
crackporta  •  18 Iunie 2013, 09:54
Postat de cobra_z pe 18 Iunie 2013, 09:33

daca un campionat castigat inainte de a incepe la o partida de table intre becali si dragomir, poate fi considerat ca jucat cinstit si pe teren, dupa atatea partide la care si stelistilor le-a fost lehamite sa se uite , atunci inseamna ca jucatorii din actuala generatie a stelei (dar nu numai ei ,sunt multi de la alte echipe care ii sustin prin declaratii ) sunt crescuti in spiritul meciurilor trucate... normalitatea in fotbalul de la noi a devenit sinonima cu aranjamentele...de asta, toti verii becali , dragomir si sandu trebuie sa faca puscarie, sa se schimbe ceva macar in mentalitatea acestor jucatori si actionari care ar trebui sa joace doar cinstit...

greu cu astia ca tine...aproape imposibil...detinatorul adevarului absolut :) problema e prietene ca sunt sute ca tine care detin adevarul absolut, si culmea acest adevar difera pentru fiecare. Asa ca ... ma intreb si eu... de ce sa te credem pe tine :-?

cobra_z
cobra_z  •  18 Iunie 2013, 09:33

daca un campionat castigat inainte de a incepe la o partida de table intre becali si dragomir, poate fi considerat ca jucat cinstit si pe teren, dupa atatea partide la care si stelistilor le-a fost lehamite sa se uite , atunci inseamna ca jucatorii din actuala generatie a stelei (dar nu numai ei ,sunt multi de la alte echipe care ii sustin prin declaratii ) sunt crescuti in spiritul meciurilor trucate... normalitatea in fotbalul de la noi a devenit sinonima cu aranjamentele...de asta, toti verii becali , dragomir si sandu trebuie sa faca puscarie, sa se schimbe ceva macar in mentalitatea acestor jucatori si actionari care ar trebui sa joace doar cinstit...

Vezi toate comentariile (18)
Comentează