FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Tătăruşanu devine Ταταρουσάνου! » Portarul Stelei şi-a găsit echipă, va semna în această iarnă, dar va juca şi în retur în Ghencea

Tătăruşanu, care va împlini în februarie 28 de ani, a cîştigat cu Steaua 3 trofee: titlul, Cupa şi Supercupa României
Tătăruşanu, care va împlini în februarie 28 de ani, a cîştigat cu Steaua 3 trofee: titlul, Cupa şi Supercupa României

Articol de , - Publicat duminica, 29 decembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 28 decembrie 2013 21:18

Campioana Greciei, care îl va pierde la finalul sezonului pe senzaţionalul Roberto, împrumutat de la Atletico, i-a oferit goalkeeper-ului din Ghencea un salariu anual de 500.000 de euro.

Situaţia lui Tătăruşanu pare să se fi clarificat în aceste zile. Din vară va îmbrăca tricoul unei echipe care participă an de an în Champions League: Olympiakos Pireu.

Ziarul de casă al campioanei Greciei, Gavros, a titrat ieri chiar pe prima pagină că Ciprian Tătăruşanu a fost blocat de Oly în urma unui acord, mai ales că şefii eleni n-au reuşit să clarifice situaţia portarului lor titular din acest sezon.

Spaniolul Roberto, cu evoluţii magnifice în acest sezon de Liga Campionilor, e împrumutat de la Atletico Madrid doar pînă în luna mai, iar gruparea de pe Vicente Calderon nu mai vrea să-l lase în Grecia şi îl va lua înapoi.

Tocmai pentru a nu rămîne descoperită pe acest post şi avînd şanse mari să cîştige din nou campionatul şi, implicit, să fie iarăşi în grupele Champions League, Olympiakos a decis să-l antameze pe Tătăruşanu.

Pentru acest lucru i-a pus pe masă un contract de 500.000 de euro, de peste 3 ori mai mare faţă de cît cîştigă în Ghencea. Portarul va putea semna de la 1 ianuarie cu grecii, fără ca Steaua să poată să facă ceva, dar va ajunge la echipa antrenată de Michel abia la finalul sezonului.

Situaţia e şi pe placul Stelei din două motive. Primul: se va putea folosi de Tătăruşanu şi pe parcursul returului şi astfel are siguranţa că nu rămîne descoperită în poartă. Al doilea: va avea răgaz 6 luni pentru a-şi căuta un goalkeeper care să se ridice la standardele campioanei şi să ajute echipa să treacă de tururile preliminare din Ligă, dacă se va lua din nou titlul.

Cel mai vechi din lot
Tătăruşanu a semnat cu Steaua în septembrie 2008, cînd Gigi Becali a achitat Gloriei Bistriţa 1,5 milioane de euro. Portarul a fost lăsat să mai joace un sezon la Gloria, după care a ajuns în Ghencea în iunie 2009. El e cel mai vechi fotbalist din lotul actual al roş-albaştrilor. Umătorul în acest top e Cristi Tănase, adus în august 2009.

E al 3-lea stelist în topul notelor GSP
Tătăruşanu a avut un sezon foarte bun la Steaua, lucru dovedit şi de faptul că e pe podiumul mediei notelor GSP încasate pentru prestaţiile din toate competiţiile. Are o medie de 6,20 şi doar Bourceanu (6,61) şi Pintilii (6,31) sînt peste el din actualul lot al roş-albaştrilor. Şi sezonul trecut a fost unul OK pentru Tătăruşanu, media notelor fiind de 6,00, ceea ce înseamnă evoluţii bune.

Ce portari are Olympiakos
Nume - Vîrsta - Naţionalitate
Roberto - 27 - spaniol
Megyeri - 23 - ungur
Roy Carroll - 36 - nord-irlandez
Gianniotis - 21 - grec
Strezos - 18 - grec

I-a crescut cota cu două treimi
Data Cota (milioane euro)
August 2012: 1,8
Decembrie 2012: 2,5
Mai 2013: 2,8
Septembrie: 3

Unde au plecat ultimii portari ai Stelei
Nume: Destinaţia după Steaua
Zapata: Galatasaray
Cernea: Unirea Alba Iulia
Andrey: Cruzeiro
Carlos: Boavista
Hamutovski: Tom Tomsk
Martin Tudor: CFR Cluj

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (40)
lumpy666
lumpy666  •  03 Ianuarie 2014, 22:16

NORD IRLANDEZUL cica este foarte bun in ciuda varstei PLUS PORTARUL MAGHIAR fostul titular e bun de tot si din cate am inteles unul dintre ai 2 portari greci reprezinta o MARE SPERANTA A FOTBALULUI GREC,ce sa mai zicem sa devina TATRUSANU portarul NR 3-4 la o echipa de CHL in ceva!!!! -DACA SE DUCE ACOLO A BELITO CA LUMEA o sa incalzeasca siel banca cum face PANTI LA MAN CITY...!!!!!!

adytza22
adytza22  •  30 Decembrie 2013, 10:17

are si tatarusanu asta niste harfe de multe ori de o iei razna ...

robotzel
robotzel  •  29 Decembrie 2013, 20:54
Postat de ortega pe 29 Decembrie 2013, 18:59

Ce tzeapa-si iau grecoteii cu chifla asta de pacalici ...

nu cumva asa spuneai si de chiriches? mars de aici frustratule.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează