FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - STEAUA, LUNI, 19:00, DOLCESPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Tatu, ”geniul” lui Meme şi al lui Gigi n-a mai dat gol de 21 de săptămîni » Cel mai bun nu dă goluri!

Articol de - Publicat joi, 08 martie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 07 martie 2012 22:58

Tatu e singurul străin pe care Becali a anunţat că are de gînd să-l păstreze neapărat şi pentru sezonul viitor, dar brazilianul e cel mai ineficient atacant: n-a mai înscris din iulie 2011. Astă-vară, Steaua l-a luat pe el de la Beira Mar, iar CFR l-a ales pe Renan

Leandro Tatu e cel mai ciudat caz de la Steaua. A început cu două goluri în primele două etape ale campionatului, a primit laude, "se vede că e fotbalist", a zis Becali, iar Mihai Stoica l-a poreclit "Geniul". Ce a urmat? Nimic bun. Adică nici un alt gol în campionat, deşi de atunci au trecut 17 runde ale Ligii 1! Cinci luni şi o săptămînă în care Tatu, pe care Becali continuă să-l vadă unicul străin din lot care merită să fie păstrat şi pentru stagiunea următoare, n-a dat un gol în campionat!

Astă-vară, cînd a venit de la Beira Mar, roş-albaştrii sesizaseră că nu e un fotbalist capabil să finalizeze des. Dar sud-americanul care face 30 de ani în aprilie n-a reuşit nici vreo pasă decisivă în acest interval de timp. Iar în prima partidă din 2012 a fost printre cei mai slabi roş-albaştri. La Mioveni, el a jucat atacant, dar nu şi-a creat nici o ocazie importantă. "Tatu e sub Machado!", crede fostul stelist Radu II.

Forma proastă a lui Tatu chiar reprezintă un motiv de supărare pentru roş-albaştri. Fiindcă ei l-au luat gratis de la Beira Mar pe Leandro, dar CFR Cluj a ales mai bine, de la aceeaşi echipă. Ardelenii au pus mîna pe Renan Garcia, un mijlocaş ofensiv care după ce a jucat în vişiniu în prima parte a sezonului şi a impresionat a fost transferat la Sampdoria.

4 goluri a dat Tatu, în total, în toate competiţiile. Formaţiile contra cărora a marcat: Voinţa Sibiu, Mioveni, ŢSKA Sofia şi Maccabi Haifa

Fundaşii străini marchează mai mult
Cu doar două goluri, Tatu e depăşit chiar şi de apărătorii stranieri din lot. Martinovici, Iliev şi Geraldo au dat cîte un gol fiecare, deci trei în total, cu unu peste numărul reuşitelor atacantului Tatu. Asta deşi dintre fundaşii enumeraţi doar Geraldo a evoluat în mod constant în prima echipă.


"Mă gîndesc să plec!"

Stanca a confirmat după amicalul cu Astra II (1-1) că vrea să părăsească Steaua din cauza faptului că Tătăruşanu a rămas titular în pofida gafelor pe care le-a comis: "Mi-a trecut prin minte să plec, recunosc. O să mă gîndesc pînă după finalul sezonului şi voi hotărî atunci. Oricum, am citit ce s-a scris în ziar, citînd apropiaţi ai mei, şi vreau să spun că aceia nu sînt apropiaţi dacă discută cu ziariştii! E rău dacă avem «sifoane» printre noi!".

Gardoş tot are oferte
Momentul prost pe care-l traversează, accidentat mai tot timpul şi fără să mai fi jucat constant de luni bune, nu i-a stricat de tot cota lui Florin Gardoş. Presa din Turcia scrie că de el e interesată Trabzonspor, formaţie ce a evoluat în faza grupelor în această ediţie din Champions League. Gardoş, 23 de ani, e la Steaua de acum un an şi jumătate, cînd a venit de la Chiajna.

"Reghe" se autopropune
Becali are variante de înlocuire a lui Ilie Stan dacă-l dă afară pe acesta. Laurenţiu Reghecampf a început spectaculos la Chiajna, 1-0 cu Oţelul, după ce-o bătuse şi pe Steaua într-un amical, cu 4-1, şi se vede antrenîndu-i pe roş-albaştri: "N-aş avea nici o problemă să lucrez din nou cu fraţii Costea, cu care am colaborat şi la Craiova. Copilărismele pe care le făceau ei la Universitatea nu se pot repeta la un club precum Steaua!".

"Gigi vorbeşte mult!"
Alex Chipciu n-a apucat să joace pentru Steaua într-un meci oficial, deci nici n-a fost criticat pînă acum. El susţine că nu se teme deloc de reacţiile patronului: "Domnul Becali vorbeşte mult la televizor, dar n-o face cu răutate". Chipciu va debuta la Cluj, împotriva lui U: "Ce-i drept, eu n-am mai jucat 90 de minute de multă vreme. Dar dacă antrenorul consideră că trebuie să fiu titular, sînt gata să intru!".

Duckadam nu mai îndrăzneşte
Conflictele cu Tătăruşanu şi cu Bourceanu l-au speriat pe Duckadam! El s-a ferit să analizeze prestaţia pe care a avut-o Steaua în amicalul cu Astra II: "Nu vreau să mai fac aprecieri. M-am lecuit în privinţa anumitor jucători, aşa că mă abţin. Unii dintre fotbalişti sînt foarte sensibili şi e mai bine să nu mai tulbur apele".

Tănase a jucat cum vrea Becali
Ilie Stan l-a readus pe Cristi Tănase pe postul de mijlocaş stînga, adică în poziţia pe care finanţatorul a cerut să joace "Dodel" de acum încolo, nemulţumit fiind de randamentul pe care l-a dat el în centrul liniei mediane, unde a fost folosit la Mioveni. Tănase a fost folosit pe stînga în partea a doua a jocului cu Astra II, în care cuplul de mijlocaşi centrali a fost format întîi din Răduţ şi Bălan, apoi din Răduţ şi Andrei Stan.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
pifocu
pifocu  •  08 Martie 2012, 15:15

foarte bine la cat mai multe=)))

tostao
tostao  •  08 Martie 2012, 13:00

unde s-a mai vazut brazilian sa nu poata face un stop....sare mingea din el ca din coltul mesei....joaca cu spatele la poarta,iar cand primeste mingea o paseaza in spate,aproape la fiecare faza,urmariti-l !...cred ca a fost urmarit de Stoica pe DVD-uri!...

tostao
tostao  •  08 Martie 2012, 12:42

de cate dovezi mai are nevoie Becali sa-si dea si el seama ca,MM ''cel mai bun manager'' n-are ochi pt fotbalisti?!...alta petarda marca MM.....nici Becali nici MM nu se pricep la jucatori,dovada?..Prepelita,Tatu,M Costea (o caruta de bani pt un superb fassss...) Dananae,Machado,Balan(puturosul)...becali putea sa plateasca un atacant de valoarea lui Wesley, cu banii platiti lui M Costea,Machado,Tatu!...toti trei nu fac cat brazilianul Vasluiului,niciodata!...plange ciobanul ca n-are atacant de careu!?!...da' Kapetanos ce avea?!...sau,Maicon?..el judeca un fotbalist dupa doua-trei meciuri...AMATORISM IN CONDUCEREA CLUBULUI STEAUA!...incepand cu patronul...cancerul Stelei e Becali.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează