FOTBAL  »  Superliga  »  CÂND SE ÎNTOARCE LOSERUL TEJA?

FC Voluntari nu scapă de emoții nici cu Mihai Teja pe bancă » Antrenorul are debuturi în forță și finaluri de mandat catastrofale

Mihai Teja / foto: Cristi Preda, GSP
Mihai Teja / foto: Cristi Preda, GSP

Articol de , , - Publicat sambata, 20 iunie 2020 12:07 / Actualizat sambata, 20 iunie 2020 12:14

Voluntari a fost resuscitată de noul antrenor, Mihai Teja, care însă a avut debuturi fulminante și la Gaz Metan, dar și la Iași, după care a ajuns să fie dat afară fiindcă echipa s-a prăbușit.

Din echipă aproape condamnată la retrogradare, FC Voluntari a ajuns să se bată pentru primele locuri din play-out. Salvatorul de moment al formației ilfovene poartă numele Mihai Teja. Acesta l-a înlocuit în iarnă pe Cristiano Bergodi, cel care avusese un parcurs umilitor. Doar 8 puncte în 21 de etape, cu un singur succes, obținut în meciul cu FCSB, în care trupa roș-albastră a folosit nu mai puțin de 5 jucători de la Academie.

4e numărul cluburilor din Liga 1 pe care Teja le-a antrenat în ultimii 2 ani: Gaz Metan, FCSB, Poli Iași și FC Voluntari

Venirea lui Teja a însemnat trezirea la viață a echipei. Iar rezultatele din 2020 sunt realmente fantastice. În 9 etape, Voluntari a făcut 20 de puncte. De două ori și jumătate mai multe decât cu Bergodi, care a avut la dispoziție mai mult de dublu ca număr de runde.

13%a fost procentajul de puncte atins de Voluntari cu Bergodi pe bancă, 8 puncte în 21 de etape

75%este procentajul de puncte reușit de Teja cu Voluntari, 20 de puncte în 9 runde

Deși Voluntari se poate felicita deja că l-a adus pe Teja, mai sunt de jucat nu mai puțin de 10 etape, iar experiența pe care acest antrenor a avut-o la precedentele două formații, cam de calibrul grupării ilfovene, au fost catastrofale. În ambele situații, la Gaz Metan Mediaș și la Poli Iași, startul a fost la fel de bun cum este și cel de acum, de la Voluntari. După care Teja a prăbușit totul și a urmat un parcurs rușinos. Iar el a ajuns să fie demis fiindcă echipele respective se îndreptau vertiginos către retrogradare!

LA GAZ METAN, 2018-2019

  • a început campionatul pe bancă și, în primele 11 etape, echipa a făcut 20 de puncte
  • după acest start, Mediaș visa la accesul în play-off, dar în următoarele 10 runde, Teja a făcut doar 8 puncte
  • Gaz a coborât până pe locul 8, moment în care Teja a fost demis
    LA POLI IAȘI, 2019-2020
  • a început sezonul pe bancă și, în primele 9 etape, echipa a făcut 16 puncte
  • Iași ocupa locul 4 după o treime din sezon și se anunța o candidată pentru play-off
  • au urmat 12 runde în care Poli a mai acumulat doar 6 puncte
  • echipa a ajuns până pe locul 10, moment în care Teja a fost demis
  • în ultimele 8 etape cu Teja antrenor, Iași a câștigat un singur punct

În momentul de față, Voluntari este pe locul 9, însă ierarhia în play-out e extrem de echilibrată. Între Voluntari și ocupanta ultimului loc, Poli Iași, e o distanță de numai 3 puncte, iar duminică se vor întâlni în meci direct, pe stadionul de la marginea Bucureștiului. Între Voluntari și ocupanta locului de baraj, Clinceni, e un singur punct, aceeași distanță fiind și față de Dinamo, care e penultima, dar are două meciuri mai puțin disputate.

La FCSB a fost invers!

Teja s-a aflat și pe banca FCSB-ului în a doua parte a campionatului precedent. A preluat echipa în iarnă, iar parcursul său a fost exact invers față de ceea ce i s-a întâmplat la Mediaș și Iași. Începutul a fost unul complet ratat. În primele 6 runde n-a reușit să câștige nici una dintre cele 3 deplasări, deși a întâlnit echipe modeste precum Dunărea Călărași, Concordia Chiajna și Voluntari, iar în primul meci din play-off a pierdut pe teren propriu, 1-2 cu Viitorul. În următoarele 9 etape, FCSB a câștigat 23 din cele 27 de puncte, dar tot n-a fost suficient pentru a lua titlul, iar la final a avut aceeași soartă ca peste tot: a fost demis! 

Citește și alte știri din Liga 1

FCSB. EXCLUSIV Florinel Coman s-a accidentat la petrecere! Ce a făcut vedeta de la FCSB + cât va lipsi de pe teren

EXCLUSIV Dinamo se regrupează după ultimele probleme! Dezvăluiri din vestiar: „Asta s-a întâmplat”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  20 Iunie 2020, 23:26

Daca îi da meciul mentorului sau strambul (Rednic) ptr al salva de la retrogradare atunci ne dam seama ce caracter e Teja . Daca bate Iasul respect !

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  20 Iunie 2020, 21:02

Toti antrenorii au finaluri de mandat catastrofale!Ca d-aia sunt concediati!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează