FOTBAL  »  Superliga  »  N-AU MAI ÎNVINS LA MEDIAŞ DE 11 ANI, DE CÎND ERA MARIUS NICULAE PUŞTAN

Teren minat! » Dinamo nu a mai învins la Mediaş de 11 ani

Dinamoviștii vor încearca să îşi revină după dezamăgirea cu Varazdin
Dinamoviștii vor încearca să îşi revină după dezamăgirea cu Varazdin

Articol de - Publicat duminica, 31 iulie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 30 iulie 2011 20:32

Roş-albii revin pe gazonul care nu le poartă deloc noroc, fie că joacă împotriva gazdelor, fie că au evoluat contra lui U Cluj. Atmosfera e pozitivă totuşi, iar ”cîinii” susţin că se vor răzbuna pentru joi seară.

Dinamoviştii încearcă să revină în această seară, la Mediaş, pe linia de plutire, după semieşecul cu Varazdin (2-2), de joi seară, care a clătinat destul de serios situaţia la echipă. "Avem încredere în noi, ne-am trezit, sperăm să fim iar o formaţie unită, să jucăm ca o echipă, nu fiecare pentru el, şi vom învinge în Ardeal", au comentat fotbaliştii înainte de plecarea de la Săftica spre Mediaş.

Ce să pariezi?!
Roş-albii revin însă pe un stadion despre care au amintiri urîte. În primăvara lui 2011 au pierdut de două ori la Mediaş, cu acelaşi scor, 1-2, şi cu U Cluj, şi cu localnicii de la Gaz Metan. N-au mai învins aici de pe vremea cînd Marius Niculae era o tînără speranţă. Mai exact din toamna lui 2000, cînd Cernat şi Niculae, atunci avînd 19 ani, au adus victoria lui Dinamo cu 2-0.

Teama de colaps psihic
De cînd trupa lui Pustai a revenit în 2008 în Liga 1, "cîinii" au mai obţinut doar un egal şi au fost învinşi de două ori. Ambele eşecuri au fost la limită, cu deznodămînt în prelungiri şi decise de doi jucători doriţi insistent în Ştefan cel Mare, Eric şi Pîrvulescu. Prima înfrîngere a avut loc în septembrie 2009, cînd Eric a marcat în minutul 89 golul care avea să-l demită pe Bonetti de pe banca lui Dinamo. A doua, în primăvara acestui an, cînd roş-albii au egalat situaţia pe tabelă în minutul 2 de prelungiri, prin Alexe, dar au pierdut partida la faza imediat următoare, "killerul" fiind de data aceasta Pîrvulescu.

Cu toate aceste cifre negative, elevii lui Ciobi spun că nu se tem, "atmosfera este pozitivă în lot, sîntem uniţi şi gata să-i facem să-şi muşte limba pe cei care ne-au înjurat şi ne-au luat peste picior după 2-2 cu Varazdin. Avem nevoie de un moral beton pentru meciul din Croaţia, altfel riscăm să ajungem iar la Spitalul de Urgenţă!".

12 meciuri consecutive pe teren propriu fără înfrîngere au bifat medieşenii în toate competiţiile (7 victorii şi 5 remize). Ultimul eşec: 23.10.2010, Gaz Metan-Oţelul 0-2

"Dinamo are şanse reale să se califice la Varazdin, dacă-şi schimbă atitudinea, dar pînă atunci trebuie să se adune şi să învingă la Mediaş. E prilej de redresare, este un medicament" (Nicolae Badea, preşedinte CA Dinamo)

"Băieţii au fost afectaţi de rezultatul cu croaţii, dar au trecut peste, venim să cîştigăm la Mediaş, trebuie să ne refacem moralul. Trebuie să mergem înainte!" (Liviu Ciobotariu, antrenor Dinamo)

"Am avut o noapte de nesomn după meciul cu croaţii, dar gata! Capul sus şi batem la Mediaş! Trebuie să tratăm meciul foarte atent pe acest front, să muncim şi să învingem" (Gabriel Torje, mijlocaş Dinamo)

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (17)
mihai_ferdinand
mihai_ferdinand  •  01 August 2011, 22:54

desigur teren minat...Gaz Metan Medias - Dinamo 0-5!

zburatoarea
zburatoarea  •  01 August 2011, 08:12

dinamo castiga numa cu arbitri, zau io nu zic zau aiurea

ss_iniesta_ss
ss_iniesta_ss  •  31 Iulie 2011, 16:00

CFR Cluj, Gaz Metan, U Cluj, Otelul, Timisoara si Vaslui erau echipele care bateau pe Dinamo an de an.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează