FOTBAL  »  Superliga  »  LICENŢIERE

Timişoara şi Craiova sînt în pericol să rateze licenţa de Liga I pentru sezonul viitor!

Mihai Costea, Costea, Craiova
Mihai Costea, Costea, Craiova

Articol de - Publicat joi, 13 mai 2010 00:00

Echipelor conduse de Iancu şi Mititelu li s-a pus în vedere să explice starea datoriilor financiare şi să-şi completeze dosarele. Altfel riscă să nu joace anul viitor în Liga I! Formaţiile de la retrogradare aşteaptă la cotitură.

Finalul de campionat deschide o miză interesantă pentru ordinea finală din zona retrogradării. Asta fiindcă echipele clasate sub linie s-ar putea salva in-extremis pe criterii administrative, legate de dosarele de licenţiere. Cu condiţia ca, dintre formaţiile plasate la final pe poziţiile 1-14, să existe cluburi care să pice, pînă pe 31 mai, la examenul de analiză pentru sezonul viitor.

Surse federale susţin că, în momentul de faţă, cînd procedurile sînt în plină derulare, există cel puţin două locuri puse sub semnul întrebării: Poli Timişoara şi U Craiova. Adică o speranţă la limită pentru cei care termină pe 15 şi 16!

"Am greşit că l-am păsuit pe Iancu"
Principala hibă a bănăţenilor ar fi o datorie încă neachitată către "U" Cluj de pe urma transferului lui Goga. Restanţa ar fi de circa 225.000 de euro, scadentă încă din luna martie. "Am comis anul trecut greşeala de a-l păsui pe Iancu la aceste plăţi, tot în perioada de acordare a licenţelor. Am făcut însă un calcul eronat la capitolul onoare: a uitat să mai vireze banii!", a confirmat litigiul Florian Walter, patronul "şepcilor roşii".

În schimb, preşedintele lui Poli, Gheorghe Chivorchian, susţine că la mijloc sînt numai 100.000 de euro, iar plata nu s-a făcut încă deoarece s-a aşteptat un verdict final la judecata federală, pe nişte chestiuni tehnice: "Avem decizia definitivă şi, ca să nu mai fie discuţii că tragem de timp, vom trimite banii către Cluj cel tîrziu joi! Deşi, conform actelor, am fi în termen pînă pe 28 mai. Dar vin şi eu acum să întreb: de ce nimeni nu s-a sesizat şi cînd Universitatea nu i-a mai dat lui Goga cei o sută de mii de euro datoraţi?!".

"Ni s-a transmis deja că sîntem OK!"
Şeful Timişoarei a explicat că va fi prezent azi la Bucureşti pentru a completa dosarul cu o serie de documente suplimentare: "Vom lămuri «cazul Goga», precum şi alte chestiuni pe care ni s-au cerut detalii. Oricum, nouă ne-a parvenit deja la club un document semnat de şeful departamentului, Viorel Duru, cu recomandarea punctuală de a primi licenţa!".

Dinspre Craiova, amănuntele sînt însă mai grave decît din Banat. Datoriile către stat, jucători, antrenori şi parteneri comerciali ar depăşi trei milioane de euro, ceea ce-i pune pe olteni în postura clubului cu cea mai delicată situaţie pentru sezonul următor.

"Domne, s-au făcut golănii! Dosarele de licenţiere vor fi analizate acum de specialişti şi vom avea surprize. S-ar putea ca trei, patru echipe să nu mai poată juca în liga întîi"
Mircea Sandu, preşedinte FRF (februarie 2010)

Vineri, primele verdicte
Azi e ultima zi cînd Comisia de Licenţiere mai audiază cluburile care trebuie să-şi susţină dosarul. Iar vineri se dau deja primele verdicte. Dacă vor exista echipe respinse, vor putea ataca decizia la Apel, care se va pronunţa pînă pe 28 mai. După acea ultimă procedură, hotărîrea va deveni definitivă.

200.000 de euro a fost amenda dictată anul trecut de UEFA pentru FRF fiindcă a acordat nelegal licenţa pe 2008-2009 cluburilor CFR Cluj, Dinamo, Timişoara, Rapid, Steaua, Urziceni

Cine ar profita
Astra, Pandurii, Iaşi, Ceahlăul şi Alba Iulia sînt formaţiile care ar putea profita la finalul sezonului de eventualul colaps al unei alte echipe, cu licenţă respinsă. Nemţenii ar fi la a doua experienţă similară, după ce, în 2007, au rămas în liga I fiindcă Delta Tulcea, venită din eşalonul secund, n-a întrunit condiţiile pentru a evolua în D.A.

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (35)
ucv07
ucv07  •  14 Mai 2010, 11:47

prin blatul cu cfr deja si-a luat licenta mititelu.

stinta
stinta  •  14 Mai 2010, 10:31

dinamo o sa-si schimbe numele in fc butelia si scapa de datorii ce sa le faci la securisti

 •  14 Mai 2010, 09:19

TE KCI PE EA LICENTA DACA NU AI ECHIPA!!

Vezi toate comentariile (35)
Comentează