FOTBAL  »  Superliga  »  GLORIA - POLI TIMIŞOARA 0-0

Timişorenii s-au împiedicat la Bistriţa, scor 0-0 » Ice Poli

Winston Parks, Parks, Poli Timisoara
Winston Parks, Parks, Poli Timisoara

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 februarie 2010 00:00

În cursa pentru titlu, Timişoara s-a poticnit la Bistriţa, Parks sigilînd o remiză cu două ratări monumentale

Timişoara fără Gigel Bucur e ca un buldog cu botniţă. Latră cît îl ţin puterile, dar nu muşcă. Sabău a mizat pe Parks în rolul de "killer" al fostei sale echipe, Gloria Bistriţa, însă costaricanul l-a adus în pragul unei crize de nervi. Zece minute i-au trebuit lui Winston pentru o şarjă solitară către buturile lui Albuţ, dar finalizarea s-a oprit în mănuşile portarului bistriţean. Episodul s-a derulat din nou pe finalul primei reprize, cînd Parks a ezitat o secundă, fiind blocat de Ciucă (44).
Vezi rezumatul meciului Gloria Bistriţa - Poli Timişoara 0-0  (video)

Cu patru oameni plantaţi în ofensivă, Poli s-a rupt în două la mijloc, acolo unde Alexa şi Chiacu abia şi-au putut ţine respiraţia în faţa unui trio vitezist, Hora-Băjenaru-Ze Rui, care a provocat panică în preajma careului. Bistriţa a împrumutat atitudinea şi zbuciumul lui Şumudică de pe bancă şi a pus stăpînire pe joc, iar brazilianul Moraes a dansat samba prin careul viola (28, 31). Şi ca Sabău să poată invoca ghinionul, Luchin a ratat incredibil din 3 metri, cu poarta goală în faţă (45).

Salvaţi de Pantilimon
Repriza secundă n-a mai fost la fel de piperată în faze de gol. Gloria s-a ţinut sus, aproape de careul lui Pantilimon, dar nu a mai avut clarviziune. Doar Băjenaru a încercat să administreze injecţia letală defensivei bănăţene, însă Pantilimon l-a blocat în ultima secundă (48).

Bănăţenii au mai avut o tresărire de orgoliu, numai că "trasorul" lui Magera nu s-a calibrat pe spaţiul porţii (77). "Moţul" a sperat că jolly-jokerii Ionescu şi Mejia vor salva meciul, dar Timişoara nu s-a dezgheţat încă din iarna grea.

"Îmi felicit jucătorii pentru atitudinea avută. Dacă vom evolua aşa pe viitor, sînt convins că Gloria va rămîne în Liga 1. Timişoara nu ne-a pus nici o problemă, nu m-a surprins cu absolut nimic, deşi rămîne o echipă puternică"
Marius Şumudică, antrenor Gloria Bistriţa

"Nu mă aşteptam să pierdem două puncte la Bistriţa, jucătorii ar fi trebuit să aibă altă atitudine. Am făcut schimbări neinspirate, cu excepţia lui Bourceanu. Mejia a intrat modest în joc, la fel şi Claudiu Ionescu"
Ioan Ovidiu Sabău, antrenor Poli Timişoara

Iancu dezlănţuit: "Parks e nesimţit!"
Patronul lui Poli, Marian Iancu, fierbea de nervi după meci. Principalul vizat de acuzele sale a fost costaricanul Parks: "A ratat din toate poziţiile posibile, e de o nesimţire cruntă! Toţi au jucat pentru el, dar degeaba. L-am iertat de prea multe ori pînă acum şi dacă nu înţelege că trebuie să-şi schimbe atitudinea, atunci e liber să-şi caute altă echipă!".

Antrenorul Contra
Deşi n-a fost nici rezervă ieri, din cauza rupturii musculare suferite în Antalya, Cosmin Contra a ţinut să fie aproape de echipă şi a făcut deplasarea la Bistriţa. El a stat pe bancă şi a trăit la intensitate maximă meciul, încurajîndu-şi permanent colegii. "Guriţă" va reveni pe gazon cel mai probabil peste două săptămîni, la derby-ul din Giuleşti, cu Rapid.

Şumi show
Antrenorul principal al bistriţenilor, Marius Şumudică, nu a avut astîmpăr pe bancă. Fostul atacant al Rapidului le-a cerut în permanenţă elevilor săi să facă presing departe de propria poartă, gesticulînd energic. Nici "centralul" Alexandru Deaconu nu a scăpat de gura lui Şumudică. Tehnicianul Gloriei a vociferat la aproape fiecare decizie dictată în favoarea oaspeţilor.

Costică "Vîlcea" a fost la meci
Fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a urmărit partida de la tribuna oficială, însoţit de doi oameni apropiaţi clubului bistriţean. După meci, el a traversat terenul şi s-a întîlnit în zona vestiarelor cu Jean Pădureanu (foto). Extrem de zîmbitor,  "Vîlcea" s-a îmbrăţişat cu "Lordul", cei doi au discutat preţ de cîteva minute, apoi au intrat împreună în cabina arbitrilor, unde l-au felicitat pe Alex Deaconu. E prima apariţie în public a lui Constantin, după ce a stat 7 luni în arest în Dosarul "Mită pentru arbitri".

Ştirile meciului
- Deşi începînd cu minutul 60 al meciului vizibilitatea pe arena din Bistriţa era din ce în ce mai scăzută, oficialii gazdelor nu au pus în funcţiune nocturna. 
- Spre final, nervoşi din cauza scorului, timişorenii au început să se certe între ei, chiar pe gazon, cel mai guraliv fiind căpitanul Alexa.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
 •  24 Februarie 2010, 10:31

Ptentru AdiTM: ori esti P.R.O.S.T. ori esti P.R.O.S.T.Mercenarul de Alexa cate cartonase galbene merita,abia aproape de finalul meciului a luat unul.Bineinteles ca nu ai vazut ca doar esti prea I.D.I.O.T

 •  21 Februarie 2010, 12:50

Jegul de ”Bricheta” Diaconu a arbitrat dupa un regulament stiut doar de el. Parks a luat galben gratis (nici nu l-a atins pe Nastase), iar Coroian trebuia sa ia rosu la intrarea la Mejia (fault intentionat din spate). Poli n-a castigat fiindca n-a fructificat putinele ocazii avute, dar jegul de Bricheta tot jeg ramane. Pe astia nu i-as pune sa arbitreze nici in B. Sa nu mai zic de ala care n-a vazut un ofsaid de 2 metri la golul 2 al Iasiului.

 •  21 Februarie 2010, 09:21

Domnilor din conducerea lui Poli astea-s achizitiile lui"peste" de care va laudati.Acest Parks trimiteti-l la circ si chiar aveti de gand sa jucati cu pasarila de Nibombe si Luchin.Noroc de Pantelimon altfel pierdeam la Bistrita.D-le Sabau tot cu mingi bubuite inainte jucati?Ca si pe vremea lui Bucur,nici o schimbare in jocul echipei .Uitati-va in liga daca mai gasiti o echipa care joaca fara nici un urizont si mai ales cu mingi aruncate aiurea spre un presupus varf de atac!Treziti-va

Vezi toate comentariile (5)
Comentează