FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAŞI - DINAMO, MÎINE, ORA 20:00, ANTENA 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Titularizare ştiinţifică

francisco molinero
francisco molinero

Articol de - Publicat sambata, 31 octombrie 2009 00:00

Cornel Dinu se bazează pe cifrele furnizate de o firmă specializată în monitorizarea jucătorilor înaintea de a anunţa primul "11"

La Dinamo nu va mai exista un prim "11" bătut în cuie indiferent de numele jucătorilor. Cornel Dinu şi Cornel Ţălnar au dat milităria jos din pod şi i-au anunţat pe fotbalişti că de acum încolo doar cine dă randament va fi utilizat. Şi pentru a nu auzi plîngeri din vestiar, Dinamo se bazează pe cifrele furnizate de o firmă specializată în monitorizarea evoluţiei fotbaliştilor în fiecare partidă. "Li se va explica matematic de ce nu evoluează, cifrele nu mint niciodată", a spus unul dintre şefi.

Prima măsură a venit joi seară, la partida din Cupă, cînd Francisco Molinero a fost titularizat în faţa lui Scarlatache pe baza evoluţiilor din partida precedentă, cu Gloria Bistriţa (1-1). Spaniolul de 24 de ani a fost lăudat de staff-ul tehnic şi de colegi pentru prestaţia din meciurile cu ardelenii şi are şanse mari să fie titularizat şi duminică, la Iaşi. "Dă o mai mare siguranţă pe banda dreaptă şi ajută şi atacul, iar centrările sale sînt mai precise decît ale lui Scarlatache", explică dinamoviştii.

5 meciuri a bifat Molinero pentru Dinamo în acest sezon, în toate competiţiile, din 18 posibile

Cifrele lui Molinero cu Gloria Bistriţa:

3 ocazii de gol a creat Francisco, dintre care una a fost concretizată de Andrei Cristea

25 de recuperări a reuşit Molinero, doar Moţi fiind mai util decît el, cu 31

83 de mingi au trecut pe la Molinero, el pierzînd doar 15

FLASH

Rămîne Claudiu, titular?
Golul victoriei marcat de Claudiu Niculescu în Cupa României, cu Oţelul Galaţi (1-0), l-ar putea readuce în prima echipă pe atacantul de 33 de ani. "Sper ca golul marcat de Claudiu să însemne revenirea lui, să capete mai multă încredere. A făcut o partidă bună cu Oţelul", a apreciat Cornel Ţălnar. Cornel Dinu se gîndeşte chiar să înceapă cu Clau-gol din primul minut la Iaşi.

"Să nu încurc vestiarele!"
Andrei Cristea, fost fotbalist la Poli Iaşi, speră să marcheze în Copou. "Vom avea un meci foarte greu la Iaşi. Îi cunosc foarte bine pe cei de acolo, cu siguranţă vor face tot ce pot pentru a ne încurca. Noi trebuie să batem, nu ne mai permitem paşi greşiţi. Trebuie să avem continuitate în rezultate pentru a ne îndeplini obiectivele. Sper să nu încurc vestiarele pe-acolo!", a glumit Cristea.

Ultimele noutăţi:
- Presa din Anglia a relatat ultimele escapade ale lui Tamaş, iar fanii lui WBA au cerut conducerii să nu fie transferat în iarnă: "Nu este genul de comportament pe care ni-l dorim la echipă!".
- Florin Matache nu a fost oprit în lot, fiind trimis la echipa secundă pentru o etapă după accidentarea suferită la genunchiul stîng. Dinamo II întîlneşte azi, acasă, pe Cetatea Suceava.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (9)
 •  01 Noiembrie 2009, 15:08

si eu cred ca molinero nu poate fata unor adversari puternici. De ce nu a jucat in Spania////.in schimb scarlatache a dovedit ci mido kewell sabrishabani nondaetc

 •  31 Octombrie 2009, 15:21

Zici bine, Gheorgiţa, de necesitatea tratamentului psihologic. Nu eşti nici singura. Mica problemă pare să fie că aşa ceva durează foarte mult faţă de aşteptările noastre...

 •  31 Octombrie 2009, 11:37

Nu stiu ce rezultate va avea noua metoda de titularizare, dar eu cred ca ar trebui incercata si pista unui tratament psihologic. Este necesar sa se renunte la cei care intarzie sa confirme, sau nu duc o viata sportiva exemplara. Zicu, care imi este foarte drag, din pacate s-a nascut mare talent si s-a transformat intr-o eterna speranta. Daca El crede ca la Rapid va avea alta soarta, cu atitudinea din prezent, va avea o mare dezamagire.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close