FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CEAHLĂUL, DUMINICĂ, 22:00, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Toată lumea în pagubă! » Costea n-a rezistat nici măcar un an la Steaua, dar pleacă mai bogat cu 300.000 de euro

Articol de - Publicat vineri, 17 august 2012 00:00 / Actualizat joi, 16 august 2012 22:49

Florin a renunţat la contractul de 10.000 de euro lunar, iar Becali l-a lăsat liber deşi cheltuise deja cu el mai mult de un sfert de milion de euro


Ieri s-a sfîrşit una dintre cele mai proaste afaceri din fotbalul românesc. Florin Costea nu mai e fotbalistul Stelei. El a prins în Ghencea numai 11 luni, timp în care a marcat doar un gol în campionat şi încă unul în Europa League.

Olteanul a semnat rezilierea după o zi în care a fost ameninţat şi ironizat în direct la GSPTV. Becali l-a imitat: "Spunea încontinuu: Ce, ce, ce, bre? Nu plec, că am nevoie de bani, vreau să mă-nsor!". Apoi l-a presat: "Va sta numai în tribună şi va fi amendat cu 25 la sută din salariul anual!".

Fotbalistul a acceptat pînă la urmă să semneze rezilierea, după ce refuzase să meargă la Petrolul, unde-l trimitea Gigi. A ales să fie liber, sperînd că-şi va găsi un angajament mai bun decît cel care i se oferise în Prahova, unde ar fi cîştigat 10.000 de euro lunar şi ar mai fi primit 100.000 de euro la semnătură.

"Nu sînt eu Nilă!":)
Printre acuze, nervi şi glume pe seama jucătorului, Becali a povestit şi o scenă amuzantă din tratativele pentru despărţirea de Costea: "I-am zis: "Băi Nilă, cît vrei să mai păcăleşti fotbalul?!". Mi-a răspuns "Nu sînt eu Nilă, frate-miu e!"". Gigi a continuat: "E deştept Şiman că le face teste de inteligenţă jucătorilor. Eu de unde să fi ştiut că lui Mihai i se zice Nilă?". Dar a anunţat că lui Mihai îi mai dă un an ca să confirme, înainte să-l dea afară şi pe el.

"Simt o uşurare că am scăpat de Steaua"
Florin Costea spune că nu regretă că în vara trecută a venit în Ghencea şi susţine că dacă ar fi decis exclusiv Reghecampf, el ar fi continuat să rămînă şi să joace la Steaua

- Florine, salut, e adevărat că ţi-ai reziliat contractul cu Steaua?
- Da, am ajuns la un acord, nu mai sînt fotbalistul Stelei şi gata! Îi doresc acestei echipe numai bine mai departe şi sper să aibă succes.

- De ce crezi că n-ai reuşit?
- Nu vreau să vorbesc despre trecut, eu privesc acum înainte. Poate pe viitor o să analizez şi lucrul ăsta, însă acum nu vreau scandal şi nici nu sînt omul care să arunce cu noroi. Ce a fost a fost, asta este, n-am reuşit la Steaua.

- Regreţi decizia de anul trecut, de a veni în Ghencea?
- Nu, absolut deloc! Aşa am considerat atunci şi eu, de regulă, nu regret absolut nimic din ceea ce fac. Probabil că n-am reuşit din anumite motive, asta este, Steaua e un capitol încheiat.

- Ce ai simţit după ce ai reziliat cu Steaua?
- Sincer? O mare uşurare că am scăpat de acolo.

- Dar de ce uşurare?
- Pentru că a fost o perioadă foarte, foarte grea pentru mine. N-am jucat, am stat mai mult pe margine, mi-a fost greu de tot.

- Crezi că această plecare a ta e legată de conflictul pe care l-ai avut de la Craiova cu Reghecampf?
- Nu, în nici un caz. Îmi pare bine că m-ai întrebat chestiunea asta pentru că vreau să spun ceva. Dacă ar fi decis Reghecampf, aş fi continuat şi aş fi jucat, chiar vreau să-i mulţumesc public pentru susţinere!

- Crezi că fratelui tău îi va fi mai uşor să se impună la Steaua fără tine?
- Asta nu ştiu, eu sper să-i fie mai uşor, dar şi el are aceeaşi problemă acum ca şi mine, anume că nu prea joacă. Sper s-o facă din ce în ce mai mult.

- Ai vreo altă variantă, la altă echipă?
- Nu, încă nu, era şi greu să fiu ofertat pentru că acum, cînd discutăm, au trecut doar vreo două ore de cînd am reziliat cu Steaua. Sînt liber, aştept oferte şi sper ca în maximum două-trei zile să ştiu încotro o voi lua.

27 de meciuri a jucat Florin Costea pentru Steaua în toate competiţiile. A dat un gol cu Oţelul (2-1) şi unul cu Maccabi Haifa (4-2)

46 de goluri marcase Florin pentru Universitatea Craiova, la care a jucat din 2006 pînă în 2011

"Florin Costea are comportamentul unui escroc, el fentează fotbalul! I-a zis lui Bourceanu să intre amîndoi într-o cameră, să se bată! I-am spus că dacă are chef de bătaie să intre în cameră cu Fane, bodyguardul meu!"
Gigi Becali, patron Steaua

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (41)
serban_ionescu
serban_ionescu  •  17 August 2012, 15:26

ce ce ce daca a plecat!!!!, a a a venit adi popa!

xabab
xabab  •  17 August 2012, 12:23
Postat de rosuoalbastru pe 17 August 2012, 10:38

ya vol aless klar

Stiu ca, la coada vacii se invata mai greu limba germana, dar nicio problema, te ajut eu. Corect se scrie: Jawohl, alles klar.

djamorphis
djamorphis  •  17 August 2012, 10:55
Postat de imperator pe 17 August 2012, 10:50

FC Steaua ? :)

Si ei, evident. Tu ce ai facut mai, te-ai angajat la GSP sau ce-i cu sigla aia? Nu-ti mai place de Jürgen Klopp de la Zecken? :))

Vezi toate comentariile (41)
Comentează