FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA CAMPIONILOR

FCSB nu vrea ca PAOK-ul lui Răzvan Lucescu să ia titlul! » Toate scenariile pentru liderul din Superliga în drumul spre grupele Ligii Campionilor

Articol de - Publicat marti, 09 aprilie 2024 07:51 / Actualizat marti, 09 aprilie 2024 07:54

FCSB are 10 puncte avans în campionat şi se gândeşte deja la participarea în preliminariile Champions League, acolo unde este sigură de statutul de cap de serie doar în primul tur

FCSB e la un pas să câştige titlul şi să atace grupele Ligii Campionilor.

Florinel Coman, taxat după ce a anunțat că vrea să plece: „Fotbalul tău nu face cu ochiul cuiva”
FCSB
Florinel Coman, taxat după ce a anunțat că vrea să plece: „Fotbalul tău nu face cu ochiul cuiva”

Însă drumul până acolo este infernal, liderul din Superligă având de trecut 4 tururi preliminare.

Ce se va întâmpla în turul 1 preliminar

Iar FCSB va fi cap de serie doar în primul tur, având în vedere că are un coeficient UEFA modest, 10,500, după parcursul mediocru din ultimii 5 ani în cupele europene.

În acest moment, la cum arată clasamentele în campionatele din Europa, FCSB se află pe locul 7 între cele 15 formaţii care vor fi cap de serie şi e imposibil să mai piardă acest statut.

Cum arată acum urna capilor de serie în turul 1 preliminar al Ligii Campionilor

FCSB nu vrea ca PAOK-ul lui Răzvan Lucescu să ia titlul! » Toate scenariile pentru liderul din Superliga în drumul spre grupele Ligii Campionilor
Cu albastru sunt trecute echipele sigure de locul în preliminariile Ligii Campionilor

Posibilii adversari din această fază sunt accesibili, cei mai dificili fiind Dinamo Minsk din Belarus sau Celje din Slovenia.

Dar chiar şi cele două formaţii sunt net inferioare FCSB-ului. Dinamo Minsk este cotată la 7,15 milioane de euro, iar NK Celje la 9,7 milioane de euro, în timp ce FCSB are o valoare de 32,45 milioane de euro.

Tragerea la sorţi pentru turul 1 este programată pe 18 iunie, iar meciurile vor avea loc pe 9/10 iulie şi 16/17 iulie.

Singura problemă pentru FCSB ar fi că partidele sunt programate în timpul Campionatului European, iar posibilii jucători selecţionaţi din lotul lui Pintilii şi Charalambous ar fi în vacanţă în acea perioadă.

Ce se va întâmpla în turul 2 preliminar

Mai departe, lucrurile se complică pentru FCSB. În acest moment, roş-albaştrii se află în grupul formaţiilor care nu vor fi cap de serie, pe poziţia a treia.

Cum arată acum urna capilor de serie în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor

FCSB nu vrea ca PAOK-ul lui Răzvan Lucescu să ia titlul! » Toate scenariile pentru liderul din Superliga în drumul spre grupele Ligii Campionilor
Cu albastru sunt trecute echipele sigure de prezenţa în preliminariile Ligii Campionilor

Pentru a avansa în urna favoriţilor, e nevoie ca trei echipe care se află în faţa FCSB-ului şi care se găsesc acum pe locul 1 în campionatele din ţările lor să nu câştige titlul la finalul sezonului.

Din păcate pentru FCSB, situaţia este destul de clară în majoritatea campionatelor.

Sunt doar trei excepţii: Grecia, Danemarca şi Cipru.

Situaţia la zi din Grecia

În Grecia, PAOK-ul lui Răzvan Lucescu este pe primul loc, iar pentru FCSB ar fi bine ca formaţia din Salonic să nu triumfe la final.

FCSB nu vrea ca PAOK-ul lui Răzvan Lucescu să ia titlul! » Toate scenariile pentru liderul din Superliga în drumul spre grupele Ligii Campionilor
Răzvan Lucescu are un sezon fantastic la PAOK, fiind pe primul loc în campionat şi calificat în sferturile de finală ale Conference League

PAOK are un punct peste AEK Atena şi două peste Panathinaikos, cu 6 etape înainte de final. AEK şi Panathinaikos au coeficient inferior FCSB-ului, iar liderul din Liga 1 ar avansa un loc în cazul în care una dintre aceste două echipe ar câştiga titlul.

Situaţia la zi din Danemarca

În Danemarca lupta se dă între Midtjylland şi Brøndby, prima are un punct în plus, dar şi un meci în plus, cu 8 etape înainte de final. FCSB este avantajată dacă titlul este câştigat de Brøndby, care are un coeficient UEFA mai mic.

Situaţia la zi din Cipru

În Cipru, mai sunt două etape până la final. Două formaţii se duelează pentru titlu, APOEL Nicosia şi AEK Larnaca. Prima are un punct în plus şi un program mai uşor.

Pentru FCSB ar fi bine însă să ia titlul AEK Larnaca.

Pentru ca FCSB să urce în urna favoriţilor, e nevoie ca AEK Larnaca, Brøndby şi AEK Atena sau Panathinaikos să câştige titlul.

În acest caz, FCSB are şanse mari să ajungă în turul 3 pentru că adversarii vor fi modeşti, putând să pice cu echipe ca Petrocub (Moldova), The New Saints (Ţara Galilor) sau Klaksvik (Feroe).

În caz contrar, FCSB va rămâne în grupa echipelor care nu vor fi favorite. Dar chiar şi aşa, sunt şanse bune să pice cu o formaţie accesibilă, cum ar fi Qarabag, APOEL Nicosia sau Rijeka.

Dar sunt şi formaţii greu de scos, ca Slavia Praga sau PAOK Salonic.

Tragerea la sorţi pentru turul 2 este programată pe 19 iunie, iar meciurile vor avea loc pe 23/24 iulie şi 30/31 iulie.

Ce se va întâmpla în turul 3 preliminar

Interesant este că dacă FCSB va avansa în turul 3, va avea şanse ceva mai mari să fie cap de serie, deşi în această fază a competiţiei vor rămâne doar învingătoarele din turul 2.

Şi asta pentru că tragerea la sorţi pentru turul 3 este programată pe 22 iulie, înainte de desfăşurarea meciurilor din turul 2. Din acest motiv, FCSB va prelua coeficientul echipei pe care o va elimina şi ar putea prinde un loc în urna capilor de serie.

Meciurile din această fază se desfăşoară pe 6/7 august şi 13 august.

Ce se va întâmpla în play-off

În play-off, ultimul tur înainte de grupe, vor mai rămâne cele 6 învingătoare din turul 3, plus campioanele din Turcia, Elveţia, Ucraina şi Serbia.

Şi în această situaţie, tragerea la sorţi va avea loc pe 5 august, înaintea meciurilor din turul 3, aşa că formaţiile cu coeficient mai mic care elimină o echipă mai bine clasată îi vor prelua acesteia coeficientul.

Citeşte şi:

Randamentul lui Becali: un titlu în 9 ani
FCSB
Randamentul lui Becali: un titlu în 9 ani
Ce șanse ar avea FCSB în preliminariile Ligii Campionilor » Adversarele care îl sperie pe Panduru: „Meciuri grele!”
FCSB - UNIVERSITATEA CRAIOVA 2-0
Ce șanse ar avea FCSB în preliminariile Ligii Campionilor » Adversarele care îl sperie pe Panduru: „Meciuri grele!”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (54)
viola_sempre
viola_sempre  •  11 Aprilie 2024, 20:00

Clona 10 10sb are aproape acelasi coeficient ca si Klaksvik din Ferore, ceea ce spune tot despre prestanta acestei echipe care ne-a facut de fiecare data de ras in Europa :))))))))))) Daca in Conference League le-au dat 10 pescarii amatori si i-a eliminat pana si Karagandy ce vor face in preliminariile CL? Cui ii plac comediile, vara asta cu ochii pe 10 10sb! Vom fi cu totii martorii unor noi umilinte istorice traite de clona gigista :)))))))))

Reconquista
Reconquista  •  10 Aprilie 2024, 20:36

Mai sunt 2 etape in Cipru ? Vai de capu vostru de jurnalisti de 2 bani care ati auzit doar de fcsb si nu va duce mintea mai departe !

MaxiP
MaxiP  •  10 Aprilie 2024, 17:02
Postat de Meister27 pe 10 Aprilie 2024, 16:02

culmea este ca acum 10-15 ani se intra mai greu in grupele ucl,dar Steaua a intrat atunci de mai multe ori in grupele ucl decat acum.

Ok, istoric vorbind Steaua a castigat Cupa Campionilor. Vorbim aici de situatiile recente. Da, pe atunci cam tot fotbalul romanesc arata mult mai bine, ba au fost si altele aproape sa intre din calificarile intr-adevar mai grele si chiar au fost 2 echipe care s-au luptat si in grupele Champions League pentru optimi, ratand la limita. Si da, Steaua a facut niste performante inclusiv atunci. Dar uite si ipocrizia care reiese de aici: cand au ajuns ulterior doar in Europa League, n-au jucat cu rezervele niciodata. Asta ca au jucat ei cu rezervele si de-aia nu pot, e o gluma de prost gust, se pare ca atunci cand se considerau capabili nu aveau arogantele de acum. Acum prin asta compenseaza, multe arogante, putine performante. Oricum au renuntat rapid la idee, ca s-au prins ca daca intra cu rezervele contra West Ham risca sa piarda si 10-0.

Vezi toate comentariile (54)
Comentează