FOTBAL  »  Superliga  »  GLORIA - STEAUA, MIERCURI, 20:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Toja joacă obsesiv doar cu stîngul! Fotbalist într-un picior :D

Juan Carlos Toja, Toja, Steaua
Juan Carlos Toja, Toja, Steaua

Articol de , - Publicat marti, 06 aprilie 2010 00:00

Inspirată de remarcile tribunei din Ghencea, "Toja ăsta nu e-n stare să dea o pasă de doi metri cu dreptul", Gazeta a făcut o monitorizare-maraton

### GSP l-a monitorizat minut cu minut pe mijlocaşul columbian al Stelei în retur

### Sud-americanul joacă obsesiv doar cu stîngul, iar cu dreptul atinge mingea doar accidental

Reporterii au revăzut toate cele 7 meciuri bifate de columbian în retur, iar rezultatele sînt de-a dreptul incredibile!

El joacă practic într-un singur picior meci de meci, repriză de repriză, fază cu fază. Cu cel stîng, cel de bază, atinge aproape 95 la sută din baloane, restul fiind cu dreptul. În procentul de 5 la sută însă intră şi unele faze de-a dreptul hilare, aşa cum s-a întîmplat la meciul cu Gaz Metan Mediaş. În toată prima repriză, singura lui atingere cu dreptul a arătat astfel: preluare cu stîngul, mingea i-a sărit spre celălalt picior, a încercat să o oprească, dar a deviat-o direct în aut. :D În plus, în 90 de minute contra CFR-ului, a atins balonul cu dreptul de doar două ori, cîte o dată pe repriză!

Cauza: a început fotbalul la 17 ani
De ce joacă practic Toja într-un singur picior? O explicaţie e faptul că a început fotbalul în mod organizat abia în urmă cu 7 ani, atunci cînd avea 17 ani. Pînă atunci jucase doar în curtea şcolii, unde nu era prezent nici un antrenor de copii şi juniori care să fi observat că Toja are mari lacune în a lovi şi cu piciorul care nu e cel de bază.

Mult sub procentul jucătorilor mediocri!
Statisticile realizate de diferitele firme de specialitate arată că fotbaliştii mari, exemple fiind Zidane, Figo, Ronney, Cristiano Ronaldo, Messi, lovesc mingea cu piciorul de bază în 60 la sută dintre cazuri şi cu celălalt picior în 40 la sută din situaţii. Proporţia scade atunci cînd este vorba despre jucătorii medii şi mediocri, la ei raportul fiind 75 % - 25 % în favoarea piciorului de bază. Raportul lui Toja? 95% - 5%!

95,1 % din mingile atinse de Toja în retur, din totalul de 665 de atingeri, au fost cu altă parte a corpului (piciorul stîng, capul, pieptul) decît piciorul drept

Contraexemplul Petre Marin
Toja are un contraexemplu în coechipierul său Petre Marin. Cum a ajuns "Jair" să joace la fel de bine cu ambele picioare? Pe vremea cînd era junior a avut glezna dreaptă în ghips şi după ce şi-a revenit, un an de zile a lovit doar cu stîngul, de frică să nu se reaccidenteze. De-atunci a deprins şi jocul cu stîngul, iar acum poate acoperi ambele benzi ale terenului, fiind folosit şi fundaş stînga, şi fundaş dreapta.

14,1 minute e intervalul la care Toja a atins o dată mingea cu piciorul drept în meciurile din retur

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (17)
satyricon
satyricon  •  06 Aprilie 2010, 18:48

Toja e unul dintre cei mai slabi jucatori din campionat, nu stiu cum a reusit sa pacaleasca pe multi?! Pasele lui sunt de 2 metri si in lateral, suteaza o data la 2 ani, cu capul da pe langa minge, iar driblingurile lui sunt spre propria poarta!

 •  06 Aprilie 2010, 15:04

sunteti redusi mental cu totii. cu toate ca are numai un picior, mineni din fotbalul romanesc nu reuseste totusi sai ia mingea de la picior. ramine in continuare cel mai bun driblor din mica romanie.

 •  06 Aprilie 2010, 11:15

Vedeti ca a dat gol cu dreptul cu Ceahlaul

Vezi toate comentariile (17)
Comentează