FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Toni Petrea pleacă de la FCSB! Două nume importante se luptă pentru post: unul e susținut de Gigi Becali, celălalt de MM Stoica!

Becali și MM Stoica vor decide cine va fi noul antrenor al roș-albaștrilor / Sursă foto: Facebook
Becali și MM Stoica vor decide cine va fi noul antrenor al roș-albaștrilor / Sursă foto: Facebook

Articol de , , - Publicat luni, 28 februarie 2022 23:32 / Actualizat luni, 28 februarie 2022 23:38

Toni Petrea va pleca aproape sigur la finalul sezonului de la FCSB, iar pentru succesorul său există două variante, ambele din Liga 1, fiecare susținută în parte de Gigi Becali și de MM Stoica.

Patronul Gigi Becali îl dorește pe fostul tehnician al Clinceniului și al Mediașului, Ilie Poenaru, în vreme ce managerul îl susține puternic pe Marius Croitoru, „principalul” lui FC Botoșani.

Regula ultimilor ani a arătat că antrenorul care n-a luat titlul cu FCSB a fost îndepărtat din funcție la finalul sezonului. Lista îi cuprinde pe Toni Petrea, Bogdan Vintilă, Mihai Teja. 

Gigi Becali îi bagă în ședință pe Tănase și Coman: „Ați adus vreun ban aici? Cine te crezi, stăpânul inelelor? De azi înainte, executați ordinul meu”
FCSB
Gigi Becali îi bagă în ședință pe Tănase și Coman: „Ați adus vreun ban aici? Cine te crezi, stăpânul inelelor? De azi înainte, executați ordinul meu”

Primul dintre ei e aproape de a avea soarta din urmă cu un an, când a terminat pe locul secund, după CFR. Aproape sigur, FCSB va trece, din nou, la schimbarea tehnicianului, iar patronul și managerul au, fiecare, câte un favorit principal.

De ce a rămas MM Stoica impresionat de Croitoru

Gigi Becali îl dorește pe Ilie Poenaru, pe care l-a mai ofertat în acești ani. Ultima dată l-a vrut chiar după îndepărtarea lui Edi Iordănescu, însă atunci nu s-a putut realiza fiindcă Poenaru bifase deja două cluburi în actualul sezon, Clinceni și Mediaș, și regulamentul nu permite unui antrenor să aibă 3 echipe într-un an competițional.

De partea cealaltă, MM nu vede cu ochi foarte buni această variantă și are o propunere, pe care încearcă să o avanseze tot mai mult, atât în spațiul public, cât mai ales lui Becali și în anturajul acestuia. Iar numele tehnicianului e Marius Croitoru.

Toni Petrea pleacă de la FCSB! Două nume importante se luptă pentru post: unul e susținut de Gigi Becali, celălalt de MM Stoica!
Marius Croitoru

Stoica a și dezvăluit că dincolo de rezultatele foarte bune pe care le obține Croitoru la Botoșani, a rămas plăcut impresionat de acesta în urma unei emisiuni la Telekom Sport, în care au fost amândoi invitați și după care au discutat vreme de câteva zeci de minute despre fotbal și despre ce viziune are Marius, dar și despre cunoștințele sale din istoria fotbalului.

De ce e Poenaru e favorit să ajungă la FCSB

Cu toate astea, varianta Poenaru are șanse mai mari să se concretizeze, măcar din două puncte de vedere. Primul: Poenaru e favoritul patronului, cel ce are, de fapt, întotdeauna ultimul cuvânt la FCSB. 

Toni Petrea pleacă de la FCSB! Două nume importante se luptă pentru post: unul e susținut de Gigi Becali, celălalt de MM Stoica!
Ilie Poenaru

Al doilea: în ultimii ani a existat o relație rece între Becali și Croitoru, cauzată de declarațiile tehnicianului, care a amendat imixtiunea lui Gigi la FCSB. Totuși, în ultima vreme, din partea ambilor, tonul mesajului pe acest subiect a fost mult mai calm și mai puțin ironic, ceea ce deschide perspectiva unei colaborări.

Poenaru și Croitoru n-au licență Pro

În momentul de față, niciunul dintre cei doi, care se află pe lista extrem de scurtă a posibililor înlocuitori ai lui Toni Petrea, nu deține licența Pro, cea de care e nevoie pentru a fi A1 în acte la nivelul primului eșalon. 

Croitoru, atunci când a preluat-o pe Botoșani, nu deținea niciun fel de carnet de antrenor, în vreme ce Ilie Poenaru a fost respins la examenul de admitere pentru a urma cursurile pentru obținerea licenței Pro.

Amândoi au avut nevoie de personaje-paravan pe bancă, pentru ca echipa pe care o conduc să aibă în acte un antrenor cu Pro.

Marin Dună a fost cel ce a îndeplinit acest rol la Clinceni și Mediaș, iar la Botoșani, postura respectivă i-a fost atribuită lui Mihai Ciobanu. La FCSB, în momentul de față, Toni Petrea are licența Pro, nu și Mihai Pintilii, care e secund și care, cu siguranță, va continua în staff și cu viitoarea bancă tehnică. 

Cariera de jucător a lui Ilie Poenaru

  • a evoluat cea mai mare parte a carierei la nivelul Diviziei B, la echipe precum Metalul Plopeni, Gloria Buzău, Fulgerul Bragadiru, FC Argeș
  • în Liga 1 a bifat peste 100 de meciuri, în tricoul lui Poli Timișoara și FC Argeș
  • are la activ trei promovări, cu Fulgerul Bragadiru din „C” în „B” și două în prima ligă: cu Fulgerul Bragadiru și cu FC Argeș
  • și-a încheiat cariera de fotbalist la Chiajna, în 2011 - n-a jucat niciodată în echipa națională

Cariera de jucător a lui Marius Croitoru

  • 90% din carieră a jucat în Liga 1, la echipe precum FCM Bacău, Vaslui, FCSB, Ceahlăul, Poli Iași, Astra, Botoșani, Poli Timișoara
  • a jucat și în grupele Champions League, cu FCSB în sezonul 2007-2008
  • a reușit o promovare în Liga 1, cu Botoșani (2013), și a disputat o finală de Cupa Ligii, cu Poli Timișoara, în 2017
  • s-a retras în 2018, când se afla la Poli Timișoara - n-a jucat niciodată în echipa națională

Ilie Poenaru vs. Marius Croitoru (ca antrenori)

ParametruPoenaruCroitoru
Meciuri Liga 1106104
Victorii27,4%37,5%
Goluri marcate pe meci11,26
Goluri încasate pe meci1,41,17
Procentaj puncte37,7%48,8%

4a fost cel mai bun loc pe care Croitoru a terminat în Liga 1 cu Botoșani; s-a întâmplat în sezonul 2019-2020, campionat în care Clinceni, cu Poenaru pe bancă, s-a clasat pe 10

5a fost cea mai bună clasare reușită de Poenaru în Liga 1 cu Clinceni, performanță bifată în 2019-2020, sezon în care Croitoru a fost pe locul 6, cu FC Botoșani

Poenaru conduce la meciuri directe, scor 3-2

În ultimele 3 sezoane, cei doi s-au aflat față în față, în Liga 1 sau Cupa României, de nu mai puțin de 8 ori. Disputele au fost de cele mai multe ori extrem de spectaculoase, media golurilor marcate în aceste confruntări fiind de 3 pe meci. Poenaru s-a impus de 3 ori, Croitoru de două ori, inclusiv în ultimul lor duel. 

DataMeciul
august 2019Botoșani - Clinceni 2-2
octombrie 2019Clinceni - Botoșani 2-0*
decembrie 2019Clinceni - Botoșani 1-1
septembrie 2020Botoșani - Clinceni 0-0
ianuarie 2021Clinceni - Botoșani 2-1
aprilie 2021Botoșani - Clinceni 2-1
mai 2021Clinceni - Botoșani 3-4
decembrie 2021Botoșani - Gaz Metan 2-1
  • * cu excepția acelui meci, restul au fost doar în campionat
  • # Croitoru a fost în toate aceste jocuri antrenor la Botoșani

FCSB a rulat 8 antrenori în mai puțin de 4 ani!

PerioadăNume
iulie - decembrie 2018N. Dică
ianuarie - mai 2019Teja
iunie - iulie 2019B. Andone
august 2019Andronache
august 2019 - mai 2020B. Vintilă
iunie 2020 - mai 2021Petrea
iunie - iulie 2021Todoran
august - noiembrie 2021Edi Iordănescu
noiembrie 2021 - prezentToni Petrea

VIDEO Dumitru Dragomir, după FCSB - Farul 0-2: „FCSB nu va câștiga campionatul, nu joacă nimic!”

Citește și alte știri despre FCSB: 

MM Stoica dă cărțile pe față: „Nu s-a pus niciodată problema de Jefte la noi” + două explicații pentru înfrângerea cu Farul

Gigi Becali îi bagă în ședință pe Tănase și Coman: „Ați adus vreun ban aici? Cine te crezi, stăpânul inelelor? De azi înainte, executați ordinul meu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (42)
doar..titi
doar..titi  •  02 Martie 2022, 00:43

hahaha.. ce povesti de a dormit copiii... cum ca "antrenorul care nu ia titlul pleaca"???!!! pai bah deontologilor antrenorul ala e ciobanu... si ala cu siguranta nu pleaca!! sa tot fii jurnalist.. cu asa lipsa de logica!!!

warlokadi
warlokadi  •  01 Martie 2022, 23:15

Alooo alooo acolo e o problema mimi sa plece cu bechaliii de aia nu se ia campionatul !!???????? forta forta cfr cfr

ortega
ortega  •  01 Martie 2022, 21:09

Poenaru a antrenat Clinceni și Mediaș , catastrofele Ligii 1 . Gâgă îl vrea la ficibisi ... q.e.d. , dacă mai era cazul ...

Vezi toate comentariile (42)
Comentează