FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN - DINAMO, DUMINICĂ, ORA 21.30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Torje şi Alexe puşi la colţ! Bijuteriile ”cîinilor”au fost trase la răspundere

Dinamo speră să obţină 8 milioane de euro pe Torje şi pe Alexe
Dinamo speră să obţină 8 milioane de euro pe Torje şi pe Alexe

Articol de - Publicat sambata, 30 iulie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 30 iulie 2011 01:08

”Piticul” este acuzat de colegi că nu mai respectă planurile tactice ale echipei, că este mult prea individualist, iar mijlocaşul a fost apostrofat de către fani şi i s-a cerut să plece.

Cei mai promiţători, cei mai "plimbaţi" în vară pe la cluburile din străinătate, cei mai mediatizaţi, cei mai certaţi după semieşecul, 2-2, acasă, cu Varazdin.

Gabriel Torje, 21 de ani. A scos un penalty, a pendulat pe ambele benzi, a fost schimbat în minutul 78, din raţiuni tactice. "Şi-a luat lumea în cap, de cînd a apărut că-l vor Real Madrid, ruşii şi francezii. Face doar ceea ce vrea pe teren, joacă unde vrea, uită să dea pase sau le dă la gît. E un fotbalist de mare viitor, dar să înţeleagă că sîntem o echipă. E bun, e în formă, dar trebuie să respecte nişte planuri", au comentat jucătorii dinamovişti după meci. Reprezentantul lui Rubin Kazan şi emisari din Italia şi din Spania l-au urmărit pe Torje joi seară, rămîne de văzut dacă vor face vreun demers concret.

VEZI AICI REZUMATUL PARTIDEI DINAMO - NK VARAZDIN 2-2!

Pleacă amîndoi?

Marius Alexe, 21 de ani. A centrat la faza autogolului croaţilor, s-a zbătut pe stînga, pe dreapta, în centru, a încheiat într-un cor de fluierături cînd a mers la vestiar după fluierul final. Şi colegii l-au certat în meci, iar tînărului nu i-a ieşit jocul, deşi a încercat diverse artificii. Suporterii intransigenţi de la tribuna a II-a l-au apostrofat şi i-au cerut să plece de la echipă, solicitîndu-i lui Ciobi să nu-l mai bage. "E indolent şi-şi bate joc!", au acuzat spectatorii.

"Are aptitudini deosebite, poate ajunge un jucător important la nivel european, dar trebuie să se mai disciplineze tactic. Şi mai multă atenţie în faţa porţii, că degeaba alergi, dacă nu dai pasă cînd trebuie sau nu dai gol", au spus şi coechipierii tînărului internaţional. Cesena îl vrea, oferă 600.000 de euro pentru împrumut, dar Dinamo nu ia în calcul, momentan, propunerea.

Şi Torje, şi Alexe vor părăsi clubul dacă Dinamo este eliminată joia viitoare din Europa League la Varazdin (ora 20:00). Pînă atunci, nu este exclus ca Bakaj să înlocuiască pe unul dintre cei doi în meciul de la Mediaş.

Grigore stă o săptămînă
Ultima oră: Dragoş Grigore, 24 de ani, a mai făcut o ecografie, are microleziune fibrilară la gamba stîngă, iese din calculele pentru Croaţia, dar de luni începe alergările uşoare. "Nu au apărut complicaţii, sperăm că nu vor fi", au zis dinamoviştii. Oricum, se aşteaptă ca în cel mai scurt timp să se alăture lotului Srdjan Luchin, de la Timişoara, estimîndu-se că problemele lui Poli cu ANAF Timiş se vor rezolva la începutul săptămînii viitoare, Dinamo fiind înţeleasă cu bănăţenii şi cu jucătorul.

Borcea pansament
Cristi Borcea a evitat să facă vreun comentariu după meci, spunînd doar "putem învinge în Croaţia", iar ieri dimineaţă a fost special la antrenamentul echipei pentru a vorbi cu băieţii. A ţinut un speech scurt, motivator. "Ne-a zis că are încredere în noi, că el crede că ne vom califica la Varazdin, să mergem să batem la Mediaş, apoi să fim cu adevărat o echipă unită în Croaţia. A fost calm, a zis că se va ocupa ca şi salariile să ni le luăm la timp", au precizat jucătorii.

Tupeu maxim
Dinamoviştii sînt ferm convinşi că vor învinge şi se vor califica joia viitoare în Croaţia. "Atmosfera este calmă la echipă, poate că e mai bine că a venit duşul acesta rece acum, ni se cam urcase la cap. Dacă ne remontăm cu o victorie duminică, la Mediaş, nu vom avea probleme la Varazdin", au afirmat ieri mai mulţi jucători.

"Torje poate fi înlocuit şi el, ca şi alţii cînd nu dau randament foarte bun. Au fost probleme tactice, am băgat în locul lui Gabi pe cineva mai proaspăt, atîta tot" (Liviu Ciobotariu, antrenor Dinamo)

"E simplu: mergem în Croaţia şi ne calificăm! Plîngem o seară, după care ne concentrăm pentru fotbal. Dinamo va învinge la Varazdin. Nu ne explicăm cum de-am căzut după minutul 43, de-am luat două goluri şi n-am mai dat nici unul" (Gabriel Torje, mijlocaş Dinamo)

Ce au făcut cei doi în meciul cu Varazdin

Gabriel Torje
- i-au reuşit doar 50 din cele 81 de acţiuni la care a participat
- a cîştigat doar 5 dueluri cu adversarii direcţi
- din 7 şuturi trase doar unul a fost pe poartă
- a greşit 33% din pase (16 din 48)

Marius Alexe
- a tras două şuturi la poartă, unul fiind cadrat
- a greşit 20% din pase (11 din 55)
- a bifat 6 driblinguri, fiind primul dinamovist la acest capitol
- i-au reuşit doar 69 din cele 91 de acţiuni la care a participat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
burzum
burzum  •  31 Iulie 2011, 17:58

Am fost pe stadion. A fost fluierat Ciobotariu ca il scoate pe Torje, nu Torje. El a fost de fapt singurul care a jucat ceva din toata echipa. Nu mai mintiti!

fcgeo
fcgeo  •  30 Iulie 2011, 23:33
Postat de legoolas pe 30 Iulie 2011, 01:07

Numai mintiti Torje n-a fost fluierat de galerie si doar Alexe. Iar Paun trebuia bagat mai devreme, sa vazut cand a intrat ce pase poate sa dea. La fel si Tucudean , trebuiau bagat si Rafa Stanescu.

DA DOMNULE AI DREPTATE PAUN TREBIUA SA INTRE MAI DEVREME IAR TUCUDEAN ,CU EL TREBUIA SA SE INCEAPA MECIUL,IN LOCU LUI NICULAE .

sdoru
sdoru  •  30 Iulie 2011, 15:00

TORJE ESTE CEL MAI BUN JUCATOR AL LUI DINAMO!Alexe este un jucator bun dar are momentele lui de slabiciune(il intelegem este inca tanar,sa speram ca nu se va mai lasa influentat de samsarii becali cum a facut-o la bistrita).DAR NU INTELEGEM ACEST TRIO SIMBOLIC COMPUS DIN DANCIU,NICULAE,MUNTEANU,CARE SUNT TERMINATI SI TRAG ECHIPA IN JOS!!!!la ce ne foloseste asa zisa experienta lor?daca experienta lor era benefica jocului atunci echipa nu juca asa haotic a 2 a repriza!!plus ca danciu ar trebui sa marcheze macar de la 11m daca tot are experienta!AFARA CU ACESTI 3 TERMINATI CARE TRAG DINAMO IN JOS!!!NE-AM SATURAT DE EXPERIENTA,DE SIMBOLURI IN TEREN,CARE I-AU O CARUTA DE BANI ANAPODA!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează