FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Tradus de MM » Managerul l-a făcut pe patron să renunţe la Rui Duarte

Articol de , - Publicat duminica, 16 decembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 15 decembrie 2012 22:40

Duarte nu va mai ajunge în Ghencea pentru că managerul general a reuşit să-l convingă pe Becali că lusitanul are probleme medicale


"Îl vreau pe Rui Duarte, îmi place mie! Sînt unii în club ce nu-l agreează, dar pot trece cu uşurinţă peste ei", spunea Gigi Becali în urmă cu două săptămîni. De altfel, patronul Stelei a demonstrat de-a lungul timpului că atunci cînd îşi doreşte un jucător îl ia, indiferent de părerile conducătorilor sau ale antrenorilor. Lucrul acesta îl ştie şi Mihai Stoica, dar lucrînd ani de zile cu Becali a ajuns să-l cunoască bine pe finanţator şi ştie cum să-l facă să renunţe la planurile sale.

Aşa s-a întîmplat şi cu Rui Duarte (32 de ani), fotbalist pe care MM nu l-a dorit la Steaua. Conducătorul din Ghencea l-a sunat pe lusitan şi i-a transmis să meargă să-şi facă un RMN la genunchi pentru că "vrem să vedem că te-ai refăcut după ce ai avut cartilagiul rupt şi că încă mai poţi juca fotbal". Iniţial, portughezul a acceptat, dar apoi, sfătuindu-se cu impresarul său, a refuzat: "Cum să mă duc eu la vizita medicală cînd sînt legitimat la Rapid şi nu s-a făcut nici o ofertă oficială?! Nici un jucător nu e nebun să se ducă la un asemenea control!".

Mai mult, Rui s-a temut că în eventualitatea în care clubul Rapid ar fi aflat, l-ar fi amendat drastic, avînd în vedere că el mai are de recuperat din Giuleşti aproximativ 70.000 de euro! Ba chiar, fundaşul dreapta ar fi putut chiar să fie suspendat de LPF pentru că a negociat cu un alt club deşi mai are contract cu alb-vişiniii pînă în vara lui 2014!

Stoica a profitat imediat şi a pus mîna pe telefon pentru a-l suna pe Becali: "Nu vrea să facă RMN-ul, e clar că are probleme mari la genunchi. Ştiu eu un fundaş dreapta bun, un grec, la AEK Atena!". Gigi s-a conformat, iar azi MM şi Reghecampf vor pleca în capitala elenă pentru a-l aduce la Steaua pe Giannis Kontoes (26 de ani). Roş-albaştrii vor să profite de problemele financiare de la AEK, avînd în vedere că grecii se află într-o situaţie asemănătoare cu a rapidiştilor, riscînd falimentul.


"Lucrurile sînt clare, eu nu sînt omul care să fie dus cu vorba. Nu am avut o ofertă concretă de la Steaua. Am aflat că ei sînt interesaţi de mine, dar nu mi-au trimis nimic oficial"
Rui Duarte, fundaş Rapid

"Gata, adio, Rui Duarte! Nu mai vine la Steaua, e clar că el are probleme medicale! Ne-a dus cu vorba şi n-a vrut să meargă la control"
Gigi Becali, patron Steaua

16.650 de euro e salariul lunar al lui Duarte la Rapid, Gigi i-ar fi oferit 10.000 de euro pe lună pentru doi ani, dar şi 200.000 de euro la semnătură

105 zile a fost accidentat Duarte în această toamnă, după ce şi-a rupt cartilagiul pe 9 august, în partida Rapid - Heerenveen (1-0). A revenit pe gazon pe 24 noiembrie, la Ceahlăul - Rapid (0-0)

Autodenunţ în 2007
În iulie 2007, Mihai Stoica a decis să o părăsească pentru prima oară pe Steaua după 5 ani petrecuţi în Ghencea. Atunci MM a declarat că, deşi Gigi decidea transferurile, a mai şi reuşit să-l convingă să renunţe la anumiţi fotbalişti: "Nu puteam să asist cum jucători pe care nu-i vedeam pregătiţi să ajungă la această echipă. Echipa mea, Steaua pe care mi-o doream eu, era cu Thereau, cu Elton, cu Neaga, cu Dică, cu Golanski... E păcat ce se întîmplă! Să nu uite patronul Stelei că l-am dominat categoric cinci ani cît am fost acolo pentru că niciodată nu a ridicat tonul la mine! Am ştiut cum să-mi ating scopul".

Matei, marea păcăleală!
De-a lungul timpului, la Steaua, MM Stoica s-a remarcat aducînd fotbalişti ce au reuşit să se impună, precum Dică, Thereau, Golanski şi, din lotul actual, Rusescu sau Bourceanu, dar a parafat şi cîteva transferuri de jucători ce au eşuat la Steaua. Cea mai mare păcăleală a steliştilor a fost cu Gabi Matei, fundaşul dreapta adus de la Pandurii pentru 600.000 de euro în iulie 2011. Atunci, Gigi Becali l-a vrut tot pe Rui Duarte, însă MM l-a convins să-l ia pe gorjean. Acesta a strîns într-un an şi jumătate, în tricoul Stelei, doar 5 prezenţe, fiind mai mult accidentat. În schimb, s-a remarcat prin viaţa de noapte tumultuoasă.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (37)
catzulinho
catzulinho  •  18 Decembrie 2012, 01:26
Postat de steaua1986forever pe 16 Decembrie 2012, 13:44

Ce sa facem cu ei? Nu au valoare de Steaua, hai sa fim seriosi....

Nu au valoare de Liga 1.

tigruzzu
tigruzzu  •  17 Decembrie 2012, 00:05
Postat de imperator pe 16 Decembrie 2012, 13:52

Eu vreau fundaș dreapta de meserie, mi se rupe cine și cum vine !

Nu veți avea decât ce aveți acum. Georgievski e adus de memeu și Carton își va proteja omul de concurență. Poate doar Ogaru, Oagăru sau cum i-o zice lu javră ăla să nu fie lucrat de nea Cutiuță-de-Carton.

xhthu
xhthu  •  16 Decembrie 2012, 14:08

prima chestie buna care a facut-o meme la steaua.chiar daca printr-o vrajeala de rasu curcilor la care numai ciobanul putea sa puna botu :))) petarda vindecata de accidentare tot petarda ramane

Vezi toate comentariile (37)
Comentează