Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 aprilie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 16 aprilie 2014 13:50

Asistentul medical Mitică Neagu, care a lucrat 44 de ani la FC Steaua, a încetat din viaţă în noapte de marţi spre miercuri, la 67 de ani, din cauza unei boli incurabile, a anunţat clubul stelist pe site-ul oficial.


" Mitică Neagu, născut pe 3 aprilie 1947, la Urloiu (judeţul Teleorman), a fost cel mai vechi angajat al clubului nostru, acesta activînd la Steaua din 1970, cu cîteva perioade de pauză. Practic, acesta s-a confundat cu istoria Stelei, luînd parte la toate marile succese ale roş-albaştrilor din ultimii 44 de ani, dintre care cele mai importante sînt Cupa Campionilor Europeni (1986) şi Supercupa Europei (1987).

Cele mai bune generaţii de jucători ai Stelei au trecut prin mîinile lui Mitică Neagu, acesta fiind considerat unul dintre cei mai buni asistenţi medicali şi maseuri din România. Pentru că s-a numărat printre cei care au adus Cupa Campionilor Europeni la Bucureşti, Mitică Neagu a fost decorat în 2008 de preşedintele Traian Băsescu cu medalia Meritul Sportiv clasa a III-a.

Cele mai recente trofee obţinute de către cel trecut în nefiinţă sînt titlul de campion şi Supercupa României, din 2013", a notat Steaua pe site-ul oficial.

Ceremonia de înmormîntare va avea loc în cursul zilei de vineri, la Cimitirul Ghencea Militar.

Pe 13 martie, Gazeta Sporturilor dedica un articol special celui care a fost masorul tuturor generaţiilor steliste, de la Liţă Dumitru, Anghel Iordănescu, Tudorel Stoica, Victor Piţurcă şi pînă la Laurenţiu Reghecampf, Mirel Rădoi şi Tătăruşanu. Puteţi citi articolul pe platforma Gazeta Digitală.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping