FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Trăiesc în alb şi roşu!”

Articol de GSP - Publicat marti, 17 iunie 2008 00:00

După Benfica şi UTA, portughezul Bruno Simao va îmbrăca tricoul lui Dinamo.

Dinamo şi UTA s-au înţeles pen­tru trecerea lui Bruno Si­ma­o în Ştefan cel Mare, mai ră­mîne ca şi fundaşul stînga în vîr­stă de 23 de ani să semneze ac­tele.Într-o română aproape perfectă, el a acceptat ieri să vorbească pentru cititorii Gazetei Sporturilor despre ce îşi doreşte să realizeze în tricoul “cîinilor”.

– Bruno, cînd te alături lo­tu­lui dinamovist în cantonamentul de la Săftica?
– Acum sînt în Portugalia, am sărbătorit ziua fiicei mele, şi zilele acestea trebuie să sosesc în Ro­mâ­ni­a pentru a pune la punct cu cei de la Dinamo ultimele detalii ale trans­ferului meu. Cred că nu vor fi probleme, dar ştiţi cum e, pînă nu semnez, nu e nimic sigur. Am mai multe oferte, însă cea mai concretă a venit de la Bucureşti, iar eu îmi doresc foarte mult să evoluez pentru acest club.

– Ce înseamnă pentru tine să joci la Dinamo?
– Este un club foarte mare, poate cel mai mare din România, care vrea mereu să cîştige campi­o­na­tul. Plus că vom juca şi în UEFA, ceea ce este foarte bine pentru mine. Dacă am ajuns aici, înseamnă că am valoare, iar eu sper să nu dezamăgesc.

– Nu ai schimbat nici culorile, UTA şi Dinamo au alb-roşu.
– Sînt culorile care mă carac­te­ri­zează, care mă înconjoară zi de zi din copilărie. Eu am făcut junioratul la Benfica şi am evoluat acolo pen­tru echipa a doua a “vulturilor”. A­poi, am venit la UTA, iar acum la Di­na­mo. Albul şi roşul sînt prefera­te­le mele şi sper să contribui şi eu la gloria acestor culori

– Pe ce post te simţi cel mai bine în teren?
– Pot evolua pe toată banda stîngă, însă ca fundaş cred că dau cel mai bun randament pentru că pe acest post am jucat mai mult la Arad. Dar nu contează foarte mult, fiindcă eu joc acolo unde îmi cere antrenorul, unde e nevoie de mine.

“Poate exploda la Dinamo!”
Cornel Teodorescu, impresarul care l-a descoperit pe Bruno Simao şi care l-a adus pe acesta în România, la UTA, i-a făcut o scurtă carac­te­ri­za­re portughezului: “E un jucător foarte valoros, care poate face carieră în Ştefan cel Mare. A fost interna­ţio­nal de tineret al Portugaliei şi poate exploda la un club ca Dinamo”.

“Vreau să cîştig tot la Dinamo. Titlul, Cupa, Supercupa, orice trofeu pus în joc. Vin plin de optimism, vreau să fac performanţă şi să fiu de folos echipei”
Bruno Simao fundaş

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
 •  17 Iunie 2008, 12:30

@alb-rosu Ca rezerva pentru Blay (sau mai degraba ca titular in locul lui Blay) il vad pe Homei care mie mi se pare un fundas lateral dreapta foarte bun. Goian probabil ca va fi rezerva de fundas central desi as prefera sa nu fie deloc in lot.In locul lui China nu stiu pe cine ar putea pune Rednic, dar se pare ca nu exista cale de intelegere intre cei 2. Sper sa mai aduca un inchizator pentru ca nu putem sa ramanem doar cu Ropotan. Daca il vand pe Moti atunci am pus-o de mamaliga.

 •  17 Iunie 2008, 09:41

Da" un fundas dreapta pe cind ? Nu ca Blay n-ar fi in regula , dar ma stringe in spate ca rezerva lui este Goian ! N-am nimic cu omul , el vrea dar nu poate. In locul lui China cine -i ? Ropotan ? :))) In locul lui Moti ? Pekarici ? In locul lui Lobby ? Ca Dolha a venit ca rezerva , nu ?:)))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează