FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOŞANI - GAZ METAN 0-3

Tratat despre iepuri » După ce a părăsit Cupa Ligii, FC Botoşani a început cu stîngul şi campionatul, 0-3 cu Gaz Metan

Articol de - Publicat luni, 28 iulie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 27 iulie 2014 20:44

Mediaşul a punctat la toate cele trei ocazii avute. Gazdele au avut minimum patru situaţii clare de gol, Hadnagy şi Fulop au ţintit bara, iar portarul Pleşca a făcut minuni


Pentru Botoşani, startul celui de-al doilea sezon consecutiv în Liga 1 e un mic titlu de glorie şi o pagină de istorie locală. Iar finanţatorul Valeriu Iftime punctează momentul în limbajul său hîtru, în programul partidei cu Gaz Metan: "Dacă reuşea CS-ul de altădată să fie pe locul 8 în Divizia A, pe vremea comuniştilor, cred că primul secretar de partid îşi punea iepuri pe casă de bucurie!".

Preferaţii cinegetici ai patronului se regăsesc şi în comparaţia cu primele etape ale sezonului trecut, cînd "am fost speriaţi ca nişte iepuri într-o cîmpie cu şapte vînători. Dar acum lucrurile s-au schimbat, putem face 15 puncte în primele 5 jocuri de campionat".

Culoare blocate şi contraatac
Numai că Iftime, probabil, n-a apucat să exprime tratatul zoologic şi în faţa băieţilor lui Leo Grozavu, pe care începutul de sezon i-a prins cu urechile afară din stufăriş! Pînă ca Homei şi compania să înţeleagă că s-a pornit întîlnirea, Gazul schimba deja tabela: o centrare a lui Romeo şi o reluare simplă marca Todea duceau scorul la 0-1 încă din minutul 2!

A urmat o cursă de urmărire a Botoşaniului, cu Ngadeu (16) şi Ianc (27, 45) blocaţi ireal de Pleşca. L-a ajutat şi bara în minutul 28, la reluarea lui Hadnagy! Mediaşul s-a mulţumit să blocheze culoarele moldovenilor şi să testeze contraatacul, în special pe flancul drept, cu italianul Figliomeni extrem de vivace.

Dezastrul Ngadeu
Pentru gazde, n-a dat rezultate nici permanentul schimb de locuri pe flancuri între Fulop şi olandezul Martinus, nici mutarea de la pauză, cu Batin trimis în locul lui Hadnagy. A funcţionat însă la oaspeţi arta obţinerii unor beneficii maxime din minimum de aport ofensiv: Ngadeu pune mîna pe minge în propriul careu, e eliminat pentru al doilea avertisment, iar algerianul Tahar (54) pune balonul în plasă de la 11 m.

S-a făcut 0-2, Botoşaniul mai crede în minuni şi reia atacurile, însă Pleşca îşi lipeşte pe frunte eticheta de imbatabil, iar bara îl disperă pe Fulop (71), şut formidabil de la 25 m!

Figliomeni (88) scrie însă umilirea pe contraatac, 0-3! E clar, nimic nu se leagă pentru moldoveni, în etapele viitoare mai trebuie tăiate vîrfurile urechilor, iar fuga "iepurilor" în teren să fie mai în zig-zag, ca să păcălească gloanţele inamicului!


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  17 August 2014, 01:50
Postat de daniel_10hid pe 28 Iulie 2014, 14:11

justine tata...micutzule....dar notele jucatorilor cand le pui??? la sfarsitul campionatului?

..)

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  17 August 2014, 01:49
Postat de gazistu pe 28 Iulie 2014, 10:12

parca am citit un basm!

nu doar, dar e corect. 0-3...

inexistentus
inexistentus  •  29 Iulie 2014, 07:47

Pai ce faci domn Iftime, cumperi negrothei de pe dvd-uri ?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close