FOTBAL  »  Superliga  »  VREMEA AR PUTEA AMÎNA STARTUL RETURULUI

TREBUIE AMÎNAT RETURUL? Liga I e la mîna ANM

Stadion Dinamo, Dinamo
Stadion Dinamo, Dinamo

Articol de - Publicat marti, 09 februarie 2010 00:00

LPF nu vrea amînarea returului, dar va decide săptămîna viitoare cînd se va disputa etapa a 18-a în funcţie de prognozele Agenţiei Naţionale de Meteorologie

Posibila amînarea a returului a încins spiritele în Liga I. Deşi în ultimele zile a nins abundent, cei din conducerea Ligii nu se gîndesc să întîrzie returul, invocînd faptul că au primit o prognoză favorabilă pentru următoarele două săptămîni. Liga păstrează legătura cu ANM, iar o decizie finală va fi luată săptămîna viitoare, cînd vor sosi noi date despre evoluţia vremii.

Dintre formaţiile din prima ligă, doar o mică parte ar agrea o prelungire a perioadei de pregătire cu încă o săptămînă, celelalte fiind nemulţumite că amînarea returului pentru 27 februarie ar da peste cap programul de pregătire şi ar aglomera sezonul.

La Steaua, situaţia e şi mai ingrată, nici măcar "şefii" nepunîndu-se de acord între ei! Mihai Stoichiţă e vehement: "Starul trebuie amînat! Am auzit că în ţară e nenorocire maximă. Să nu-şi bată nimeni joc de acest campionat şi de munca noastră. Terenurile proaste pot influenţa în mod direct ierarhia campionatului". Gigi Becali are altă părere: "Terminaţi cu prostiile. De ce să amînăm? Că a nins două zile? Vin trei zile cu temperaturi ridicate, se topeşte zăpada şi la revedere. Aaa, dacă ninge cu două zile înainte de meci şi e terenul impracticabil, atunci da, mai stăm, altfel nu".

INTERVIU » Dragomir: "Nu amîn, puneţi mîna pe lopeţi!"
Dumitru Dragomir dă şanse minime pentru amînarea returului şi le cere cluburilor să îşi cureţe terenurile

- Domnul Dragomir, în legătură cu startul returului...
- Nu se amînă nimic! Şi nu cluburile decid, ci hotărîrea este luată de cei din conducerea LPF. Dacă ninge 48 de ore abundent, ne vom gîndi la amînare, altfel campionatul începe normal.

- Dar care este termenul limită pînă la care veţi lua o decizie?
- Miercuri vom avea o prognoză pentru două săptămîni, dar nici aceea nu este sigură. În perioada respectivă vor fi plus 5 grade. Hotărîrea o putem lua cu cîteva zile înainte de startul returului. Au fost două-trei cluburi care au solicitat, dar decizia este a LPF.

- Luaţi în calcul posibilitatea de a amîna partidele doar din zonele afectate de ninsoare?
- Mai sînt multe zile şi eu i-am sfătuit să înceapă să degajeze zăpada fiindcă mai au timp. Să cureţe terenurile! Am o prognoză că de miercuri vremea se va îndrepta. Trebuie să aşteptăm datele de la ANM. Dar nu voi amîna doar anumite meciuri!

CE CRED FAVORITELE LA TITLU
CFR CLUJ
"Nu vrem amînare, am înţeles că săptămîna viitoare se va putea juca. Pentru noi ar fi o corvoadă fiindcă sîntem angrenaţi şi în Cupa României, încă o etapă intermediară ne-ar sufoca"
Iuliu Mureşan, preşedinte

STEAUA
"Dacă dăm drumul la campionat, nu jucăm fotbal, ci un fel de <împinge-mă de la spate ca să ajung mai în faţă poate ajung să văd şi mingea>. Hai să jucăm fotbal, nu să muncim prin zăpadă"
Mihai Stoichiţă, antrenor

POLI TIMIŞOARA
"Nouă ne-ar fi prins bine amînarea returului pentru că mai avem unele lucruri de retuşat. Dar vom respecta decizia LPF, indiferent care va fi aceasta"
Marian Iancu, patron

RAPID
"Nu ne interesează dacă se amînă sau nu, băieţii s-au antrenat şi pe furtună. Rapidul joacă bine pe orice teren, mai rău e cu infrastructura din ţară"
George Copos, patron Rapid

FC VASLUI
"Eu vorbesc zilnic de 5-6 ori cu cei de la ANM. Amînarea ar fi justă acum, dar să nu ne pripim, fiindcă vremea se va schimba"
Adrian Porumboiu, finanţator FC Vaslui

DINAMO
Mi-e indiferent, poate începe campionatul cînd vrea Dumnezeu. Noi vom fi pregătiţi indiferent de situaţie"
Cristi Borcea, preşedinte executiv Dinamo

Săptămîna viitoare e vreme bună
Condiţiile meteo nefavorabile vor continua doar pînă la finalul acestei săptămîni, în sudul şi estul ţării urmînd să mai cadă precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi destul de slab de ninsoare. Începînd de duminică, vremea se va încălzi, iar pentru săptămîna viitoare se anunţă în fiecare zi temperaturi de peste 2-3 grade, cu ceaţă dimineaţa şi cu ploi în unele zile, dar fără ninsoare. Informaţiile sînt furnizate de site-ul portal-info.ro, unul dintre puţinele din România care oferă prognoza meteo pe o perioadă mai mare de 10 zile.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
 •  09 Februarie 2010, 13:40
Postat de pe 09 Februarie 2010, 09:24

Suntem penibili cu amanatul campionatului din cauza vremii nefavorabile. In Islanda si Finlanda s-au putut juca meciuri oficiale saptamana trecuta, iar la noi nu se joaca nimic toata luna. E vorba doar de lenea crasa de a deszapezi un teren. Se merge pe principiul "La ce sa punem mana pe lopata acum, daca oricum peste 1 saptamana se topeste de la sine zapada".

CEI DE LA UIMIREA URZICENI NU MERITAU INTREBATI DOAR PTR CA SINT CAMPIOANA EN TITRE SAU POATE SI CEI DE LA FC BRASOV AR FI AVUT O PARERE CA DEH SINT MAI SUS DECAT DINAMO IN CLASAMENT ,AS FI CURIOS CE SA-R INTAMPLA DACA DNA -UL AR DOVEDI TRUCAREA "ARANJAREA" MECIURILOR ,STEAUA SI CU DINAMO AR PICA IN "B" LA-TI MAI SUNA VOI TOATA ZIUA PE BECALI SI PE BORCEA ?????????

 •  09 Februarie 2010, 11:12

ziaristilor alt subiect nu ati gasit cadeti in penibilitate ca mediocri santeti.

 •  09 Februarie 2010, 10:26

cica favoritele la titlu...urziceniul este pe primul loc si voi preferati sa scrieti de dinamo care este la 8 puncte distanta de echipele fruntase...in fine...miticii tot mitici raman.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează