FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Trei piese de Champions! » Mirel Rădoi are deja un sfert de echipă format doar din noutăți

Articol de - Publicat vineri, 12 iunie 2015 00:00

Spectaculosul Martinus și cel mai bun mijlocaș din campionat, Anton, sînt steliști. I s-au adăugat lui Alcenat, fundașul dreapta achiziționat de zilele trecute.

Steaua se conturează de la o zi la alta, prin lotul incomplet pe care Rădoi l-a deplasat la Săcele. Formula cu care campioana va căuta să revină în Champions League e construită în ritm accelerat, fiindcă roș-albaștrii sînt presați de timpul rămas pînă la stagiul din Austria, cea mai importantă perioadă de pregătire dinaintea sezonului.

Cesinha din Curacao

FC Botoșani a acceptat oferta pentru Quenten Martinus. Extrema din Curacao trece în Ghencea pentru 200.000 de euro.

Fotbalistul se afla în ultimul an de contract cu moldovenii, fapt ce a facilitat afacerea, pentru că jucătorul ar fi devenit gratis de la 1 iulie 2016. Martinus e de vara trecută în Liga 1. În acest sezon a marcat 3 goluri în 30 de meciuri pentru trupa lui Grozavu.

Crescut în Olanda, la Heerenveen, Quenten e o copie a lui Cesinha, brazilianul pe care l-a avut Rapid în anii trecuți: cu dribling bun și curajos să încerce acțiuni decisive atunci cînd are mingea în posesie.

Martinus are nevoie să i se elibereze un loc ca să joace, pentru că zonele laterale ale atacului, în care evoluează el, sînt ocupate momentan cu titulari de drept. Cel mai probabil, va pleca Tănase în perioada următoare și îi va lăsa poziția de mijlocaș stînga nou-venitului de la Botoșani. Pe dreapta va rămîne Adi Popa.

Se rezolvă și mijlocul

Steaua a acoperit parțial și zona cea mai problematică, aceea a mijlocașilor centrali. Pandurii agreează propunerea pentru Paul Anton, 300.000 de euro plus unul sau doi jucători la schimb.

Anton are aceeași vîrstă ca Martinus, 24 de ani, și a jucat constant bine în ultimele sezoane. Anghel Iordănescu l-a convocat deja la echipa națională de la Pandurii, o formație cu care Paul a jucat și în Europa League.

Mijlocașul adus de gorjeni de la Bistrița s-a impus drept cel mai atractiv închizător din campionat. El urmează drumul pe care l-a parcurs și Pintilii în 2012, de la Pandurii în Ghencea. Și joacă pe același post.

Rădoi ar mai avea nevoie de încă un mijlocaș central lîngă Anton. Sulley Muniru, 22 de ani, e ținta steliștilor. Ghanezul de la CFR mai are contract în Ardeal doar pînă la sfîrșitul anului și campioana speră ca statutul contractual al africanului să-l facă transferabil mai ușor. Și cu Muniru, Mirel ar beneficia de o formulă aproape completă, doar cu postul de portar descoperit din cauza despărțirii de Arlauskis.

L-au prezentat pe Alcenat

Prima achiziție a Stelei a pozat deja în tricoul roș-albaștrilor. Haitianul Jean Sony Alcenat a fost prezentat pe site-ul oficial al clubului din Ghencea după ce a semnat un contract pe trei ani de zile. Sony a ajuns aseară în cantonamentul de la Săcele.

Fundașul dreapta de 29 de ani va face pregătirea de vară cu Steaua, însă la începutul lunii viitoare va pleca la echipa națională, unde va participa la Gold Cup, competiție pentru selecționatele din America de Nord și Centrală.

Turneul debutează pe 7 iulie, iar finala e programată pe 26. Cel mai devreme, Alcenat va reveni la club pe 16 sau 17 iulie, asta dacă Haiti va fi eliminată în faza grupelor.

Ce ținte mai are Steaua

  • Romain Salin, portar, 30 de ani, Maritimo
  • Branko Grahovac, portar, 32 de ani, Iași
  • Toto Tamuz, atacant, 27 de ani, Petrolul

7.500 €va încasa lunar Martinus la Steaua, un salariu mic față de cele pe care le au fotbaliștii cei mai importanți ai campioanei. Lider e Chipciu, cu 30.000 de euro

70de meciuri și 6 goluri are Anton la Pandurii, în două sezoane și jumătate petrecute în tricoul alb-albastru al gorjenilor

Cum arată echipa cu achizițiile de pînă acum:

Fl. Niță (V. Cojocaru) - Alcenat, Varela, Tamaș, Guilherme - P. Anton, Breeveld (Muniru) - Ad. Popa, Chipciu, Cr. Tănase (Martinus) - Țucudean

Citește și:

Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Euro 2024
Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Tenis
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat
Superliga
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”

Veste cutremurătoare în a doua zi de Euro: s-a stins la numai 26 de ani, după ce jucase admirabil în Belgia - Muntenegru!


Comentarii (26)
roadster1988
roadster1988  •  13 Iunie 2015, 07:03

tare.unsfert de echipa alcatuit numai din nulitati...

makero
makero  •  12 Iunie 2015, 21:30

Si uite asa o echipa care nu de mult era peste 90% romaneasca devine mercenara.

andyandrei2015
andyandrei2015  •  12 Iunie 2015, 21:12

praf doar 3 transferuri si anton nu e inca sigur,ne trebuie portari,fundas stanga,mijlocasi de creatie 2,2-3 atacanti ,deci adio ch league,se va pleca in cantonamentu nr 2,la fel ca anu trecut fara achizitii

Vezi toate comentariile (26)
Comentează