FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - FC BRAŞOV, VINERI, 18:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

TVR l-a găsit în arhivă! Vezi cum se gudura Gigi Becali în '94 pe lîngă "tricolori"! :D

Gigi Becali, Becali, Steaua
Gigi Becali, Becali, Steaua

Articol de , - Publicat miercuri, 31 martie 2010 00:00

Emisiunea Replay, de pe TVR 2, a difuzat imagini din '94 cu Gigi Becali, care la Mondialul din SUA stătea în rînd cu suporterii "naţionalei" şi se uita cu admiraţie la jucători

Azi e patronul celui mai titrat şi mai iubit club din România. Apare zilnic la televizor, în direct sau înregistrat, de acasă sau prin telefon. În ultimii 5-6 ani a acuzat, a călcat în picioare şi a dat afară mulţi jucători şi antrenori ai Stelei, numele grele fiind Hagi, Lăcătuş şi Iordănescu.

Emisiunea Replay, difuzată luni seară de TVR 2, a prezentat însă nişte imagini în care Becali e, practic, la picioarele personajelor pe care după 2000 le-a desfiinţat. În timpul Campionatului Mondial din 1994, după victoria cu SUA, scor 1-0, autocarul "tricolorilor" a fost aşteptat la hotel de mai mulţi fani, dornici să-i atingă şi să le ceară autografe jucătorilor.

Printre ei şi Gigi Becali. Nu foarte mult schimbat faţă de azi, ca înfăţişare, cu un pulover de culoare deschisă pe sub care se vede un lanţ gros la gît, patronul de azi al Stelei stătea în rînd cu suporterii obişnuiţi, pentru a primi autografe sau a discuta cu vreun jucător. Nu s-a întîmplat aşa, pentru că Iordănescu, Hagi şi toţi ceilalţi au coborît şi au trecut pe lîngă el fără să-l bage în seamă.

"Imaginile mi le-a dat operatorul Tufeanu acum vreo doi-trei ani, dar chiar luni dimineaţa, cînd pregăteam emisiunea, l-am observat pe Gigi Becali. L-am sunat pe colaboratorul meu, Marius Mitran, şi i-am zis aşa: «Hai să-ţi arăt un personaj, nu scăpăm de el nici la emisiunea Replay, deşi dăm doar imagini vechi şi foarte vechi»", a spus ieri Marian Olaianos, realizatorul emisiunii Replay.

"Mai există imagini şi de la Mondialul din Italia '90, cu Gigi Becali stînd şi aşteptînd autocarul echipei naţionale, sperînd să fie băgat în seamă de jucători. Atunci avea mustaţă şi un lanţ gros la gît"
Marian Olaianos, realizatorul emisiunii Replay

"Eu mi-aduc aminte de Gigi Becali cu puţin înainte de Revoluţie, cînd îl chema Hagi în Ghencea să ne aducă brînză, iaurt şi lapte de oaie. Cumpăram de la el cam o dată pe lună"
Adrian Bumbescu, fost fundaş Steaua

Toja e pus la zid
Preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, l-a criticat pe columbianul Juan Toja pentru că după 0-0 la Tg. Jiu a petrecut pînă-n zori  într-un club din Bucureşti: "Un jucător ce activează la o echipă de talia Stelei nu trebuie să apară niciodată într-un ziar de scandal. Niciodată nu poate fi compatibilă, la Steaua cel puţin, viaţa sportivă cu pierderea unei nopţi".

Augustus revine în Ghencea după 5 ani

Partida cu FC Braşov (vineri, 18:30, DigiSport) va fi arbitrată de Augustus Constantin. Va fi primul meci pe care "centralul" vîlcean îl va oficia pe stadionul din Ghencea după o pauză de 5 ani şi jumătate, mai precis de la întîlnirea Steaua - Gloria Bistriţa 0-1, din octombrie 2005. Ultimul meci al roş-albaştrilor cu Constantin junior a fost în septembrie 2008, 1-1 la Cluj, cu CFR.

A revenit Pleşan

Mihăiţă Pleşan s-a antrenat normal ieri, pentru prima dată de la accidentarea pe care a suferit-o în derby-ul cu Dinamo. "Lippi" va miza pe Pleşan contra Braşovului, în condiţiile în care, în afara ex-dinamovistului, mai are un singur mijlocaş central apt, pe Tănase. Înainte ca Pleşan să-şi reia pregătirea, Stoichiţă se gîndea să-l folosească pe Tudose la închidere.

- Începînd de azi, de la ora 10:00, suporterii Stelei vor putea cumpăra bilete pentru meciul cu FC Braşov. Preţul lor: 10 lei la peluze, 15 lei la tribuna a II-a, 20 de lei la tribuna I, 40 de lei la tribuna 0.
- "Campionat ca în acest an n-a fost niciodată. Lupta e extrem de strînsă, 5-6 echipe, toate sînt favorite, dar noi vrem ca Steaua să fie campioană", a declarat Arman Karamian.
- Pawel Golanski a spus ieri: "Vineri vom bate pe FC Braşov şi vom continua bătălia pentru cîştigarea campionatului"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (46)
 •  02 Aprilie 2010, 19:15

poti spune ca era prieten cu toti fotbalistii de la Steaua nu numai cu Hagi,ca doar toti cumparau produse lactate de oaie,de la cioban.

 •  31 Martie 2010, 19:18

olaianos asta stia ca daca apare gigi in emisiunea lui o sa aiba audienta triplata .Ce ii chiama el pe aia cu carul de televiziune la el in Pipera? Chiar daca nu le face placere stiu ca el face audienta

 •  31 Martie 2010, 18:58
Postat de pe 31 Martie 2010, 18:45

Stimate ai drepate ( partial) poate ca fanii au fortat conducerea sa revina la nume(?!) dar cind tu spui sa ne mindrim cu trecutul nostro comunist ...ori ai nevoie de medicamente ori esti rosu tu ... Ai uitat un detaliu "mic" precum cele doua cluburi de frunte luau cu japca jucatorii de la alte cluburi ( sau gresesc aici ) Ahh...ca Steaua a castigat echivalentul CL de acum 20+ ani e altceva ..dar hai sa mergem inainte si recapitulam ce au facut TOATE cluburile romanesti afara ...!N

daca ai pus pe dinamo in lista cu o semifinala care a jucat-o....poti pune si craiova acolo...tifosule

Vezi toate comentariile (46)
Comentează