FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

VIDEO Erik Lincar nu se simte amenințat cu demiterea: „Știți de câte ori am fost în pericol în Liga 2?! 4-5 momente limită”

Erik Lincar
Foto: facebook/ universitateacluj
Erik Lincar Foto: facebook/ universitateacluj

Articol de - Publicat vineri, 19 august 2022 13:19 / Actualizat vineri, 19 august 2022 14:58

Erik Lincar (43 de ani), antrenorul celor de la U Cluj, nu este cu gândul la plecarea de pe banca ardelenilor după începutul fals de campionat. 

Erik Lincar este determinat să bifeze luni prima victorie din acest sezon cu U Cluj. Ar fi o premieră pentru el în Liga 1. 

CFR Cluj, FCSB și CSU Craiova nu joacă în acest weekend în Liga 1 » LPF a reprogramat partidele
PROGRAM
CFR Cluj, FCSB și CSU Craiova nu joacă în acest weekend în Liga 1 » LPF a reprogramat partidele

Mai ales că au apărut suspiciuni vizavi de faptul că ar putea fi demis, Prosport scriind astăzi că postul tehnicianului e în pericol, iar conducerea clubului ar negocia plecarea celui ce a promovat echipa în urma barajului cu Dinamo București.

Oficialii „Șepcilor roșii” au transmis că nu s-a pus problema vizavi de o asemenea idee, iar azi, la conferința de presă, Lincar a discutat cu detașare despre subiect. 

Antrenorul a dorit să transmită că nu este apăsat de miza etapei cu Sepsi, de luni, și ceea ce implică acest meci. Mai ales că n-a bifat niciodată până acum seria de trei eșecuri consecutive, cum s-a întâmplat până acum.

Erik Lincar: „Postul fiecăruia e în pericol când nu câștigă”

„Întâlnim Sepsi, o echipă bună, mie îmi place consistența din joc a celor de acolo. Dinamică bună cu minge și fără. Și ei își doresc mult mai mult, vor veni cu gândul de a câștiga la Cluj. Eu mizez pe aportul publicului, pe energia pozitivă a stadionului, pe determinarea elevilor mei de a opri șirul înfrângerilor. 

Eu sunt mulțumit de jucători, sunt determinați, își doresc să câștige primul meci. Poate n-am fost și inspirați. Nu e o surpriză, totuși, să bați pe nimeni în Liga 1. Nu mă simt inferior nimănui, vreau să fim agresivi, să jucăm de la egal la egal cu toții. Nu refuzăm jocul, nu jucăm la ciupeală. 

Vă dați seama, mi se pare aiurea să vorbesc de zvonuri, de demisii, de situații... Ați vrea să vorbim de demisie?! Nu este etic. Postul fiecăruia e în pericol când nu câștigă. Știți de câte ori a fost postul meu în pericol pe parcursul Ligii a doua?! Au fost 4-5 momente limită! Ne-am ridicat și-am mers mai departe”, a declarat Lincar la conferința de presă.

Lincar: „Eu nu țin să rămân dacă nu sunt dorit!”

„Dacă nu reușeam promovarea, cu Dinamo, nu mai rămâneam. Eu. Deși lumea voia să continui. Îmi doream și eu să am 7-10 puncte. Prin joc am demonstrat că avem valoare. Ne trebuie și șansă. Eu nu țin să rămân dacă nu sunt dorit! Am plecat de la echipe de pe locul 1. 

Eu sunt demn, corect, nu vreau să încurc pe nimeni niciodată. Statistic, niciodată n-am avut 3 înfrângeri la rând! Bine, acum e și altul nivelul, Liga 1. Sunt eșecuri, mi le asum, dar am speranța că luni voi avea jucători determinați care vor câștiga meciul cu Sepsi. După meci, dacă învingem, va mai întreba cineva dacă plec?! 

La început, poate și acum, nu mă prea iubea, iubește, lumea la Cluj. Poate și dumneavoastră (n.r - jurnaliștii) nu mă iubiți, dar rezultatele au fost de partea mea. Iar un antrenor e ținut în funcție de rezultate. Sunt mândru că sunt unul dintre antrenorii care au realizat ceva pentru acest club. 

Eu cu jucătorii. Vreau ca acest club grandios, U Cluj, să ajungă să se bată pentru trofee, pentru Europa. Trebuie atitudine și curaj”, a mai precizat Lincar. 

Se arată că ar putea ploua zilele viitoare. Mi-am dorit mult să jucăm acasă, pe Cluj Arena, mizez foarte mult acum pe aportul suporterilor. Contează mai puțin cum va fi suprafața de joc, importante vor fi cele 3 puncte. Ideal ar fi să și câștigăm, să și jucăm frumos și să dăm multe goluri.

- Erik Lincar, antrenor U Cluj

VIDEO Erik Lincar nu se simte amenințat cu demiterea: „Știți de câte ori am fost în pericol în Liga 2?! 4-5 momente limită”

Citește alte știri din Liga 1: 

Mihai Eșanu, prezentat la o echipă din Liga 1!
TRANSFER
Mihai Eșanu, prezentat la o echipă din Liga 1!
Cum a ratat Gigi Becali o megaafacere: „Am avut două oferte pentru atacant, de 7 și 9 milioane. Până la urmă n-am mai luat niciun ban”
FCSB
Cum a ratat Gigi Becali o megaafacere: „Am avut două oferte pentru atacant, de 7 și 9 milioane. Până la urmă n-am mai luat niciun ban”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  19 August 2022, 16:00

Linkar un antrenor foarte bun ...el o s o invinga pe Pepsi ...

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  19 August 2022, 15:26

Și Craiova lui Mititelu cu aproximativ aceeași jucători anul trecut tremura pe ultimele locuri ....Acum după rodajul jucătorilor și creșterea relațiilor de joc sunt pe primele locuri...și cu joc consistent. Grupul creează și valorile individuale ...vorba lui Ionuț Chirila. Haide U !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează