FOTBAL  »  Superliga  »  CUPELE EUROPENE

CALCULE Competiții viciate » 3 cluburi din Superliga încurcă teribil lupta pentru Europa, după ce nu au aplicat pentru licență

Hermannstadt și U Cluj sunt două dintre echipele fără licență UEFA // foto: Imago Images
Hermannstadt și U Cluj sunt două dintre echipele fără licență UEFA // foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 26 aprilie 2023 11:58 / Actualizat miercuri, 26 aprilie 2023 14:33

Una dintre echipele calificate în semifinalele Cupei României, U Cluj, dar și două dintre primele 4 formații din play-out nu au aplicat pentru licența UEFA, astfel că nu vor putea participa în preliminariile cupelor europene indiferent de rezultatele din acest sezon. Cursa pentru locurile europene devine, astfel, îmbârligată.

Dintre cele 4 echipe calificate în semifinalele Cupei României, una nu a aplicat pentru licența europeană. Este vorba despre U Cluj, care va da piept joi seara cu UTA. În cealaltă semifinală se vor înfrunta Sepsi OSK și CFR Cluj.

Lipsa dreptului de participare în cupele europene reprezintă o problemă serioasă și în play-out, acolo unde două dintre primele 4 clasate n-au aplicat pentru licență! Este vorba despre Petrolul, în prezent locul 2, și Hermannstadt, a treia clasată. Sibienii n-aveau oricum dreptul de a participa în Europa, societatea fiind în insolvență.

Ziua și rezilierea în Liga 1 » Nicolae Dică și-a depus astăzi oficial DEMISIA de la CS Mioveni
DEMISIE
Ziua și rezilierea în Liga 1 » Nicolae Dică și-a depus astăzi oficial DEMISIA de la CS Mioveni

Competiții viciate: U Cluj, Petrolul și Hermannstadt n-au licență pentru Europa!

Pe configurația actuală a play-out-ului, FCU Craiova și Petrolul ar disputa primul baraj pentru ultimul loc european, iar câștigătoarea ar juca ulterior un meci decisiv cu locul 3 sau 4 în play-off, pentru a decide cine merge în Conference League.

Numai că Petrolul iese din cărți, având în vedere că nu are licența aferentă. La fel se întâmplă și cu următoarea clasată, Hermannstadt, astfel că la baraj ar intra abia locul 4 din play-out, FC Botoșani!

Conform regulamentelor, doar una dintre primele 4 clasate din play-out (până la locul 10 per total) are dreptul de a juca în barajul pentru Conference League

Ceea ce înseamnă că dacă U Cluj ar depăși-o pe FC Botoșani până la finalul play-out-ului, FCU Craiova ar fi singura până la locul 4 cu drept de participare în Europa și ar merge direct în finala barajului, contra unei formații din play-off!

Ce s-ar întâmpla dacă U Cluj câștigă Cupa României

Cum U Cluj nu a aplicat pentru licența UEFA, ardelenii n-ar ajunge în preliminariile Conference League nici dacă ar câștiga Cupa României. Acest scenariu n-ar ajuta nici cealaltă finalistă a Cupei, întrucât locul european ar reveni echipei de pe locul 3 din play-off, iar locul 4 din play-off ar juca barajul contra unei formații din play-out.

Dar dacă CFR Cluj face eventul?

Există și posibilitatea ca CFR Cluj să își adjudece „dubla” campionat - Cupă. Clubul din Gruia ocupă locul 2 în campionat, la 4 puncte sub liderul Farul, și este calificat în semifinalele Cupei, unde o va înfrunta pe Sepsi.

În cazul în care CFR ar reuși eventul, locul 3 din play-off ar merge direct în preliminariile Conference League, iar următoarea clasată din play-off ar disputa barajul contra unei echipe din play-out.

Concret, pe configurația actuală a clasamentelor din play-off și play-out, FCSB ar merge direct în preliminariile Conference, iar CSU Craiova ar juca barajul cu FCU Craiova sau FC Botoșani.

Mai multe știri din Liga 1: 

Ați mai văzut așa ceva? Vintilă vrea s-o salveze pe FC Argeș cu 28 de „porunci” drastice instaurate în vestiar: părăsești orașul doar cu acordul antrenorului + când ai voie să bei apă

MM Stoica refuză să-i prezinte scuze lui Răzvan Onea: „M-am întâlnit cu el în mall. Şi tu acum ce faci?”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (7)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  26 Aprilie 2023, 19:32

U Cluj ia Cupa României și SEPSI pierde ca trebuie sa lase pe Universitatea Craiova de pe locul 4 în Cupele Europene anul ăsta. Anul trecut i-au lasat Craiovenii sa mearga in finala Cupei. Calculele merg șnur - ne încurcă un pic Rednic , acolo da cu virgulă.

mihaitanase
mihaitanase  •  26 Aprilie 2023, 15:01

Echipele care nu au tot ce trebuie OK , nu ar trebui să fie admise în competiție , indiferent care ar fi aceia !

robertino2
robertino2  •  26 Aprilie 2023, 14:47

"Cursa pentru locurile europene devine, astfel, îmbârligată." Sunt convins ca si Ioan Chirila folosea "imbarligat", a se vedea articolul de ieri al lui Tepelin.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează