FOTBAL  »  Superliga  »  DEZVĂLUIRI

EXCLUSIV INCREDIBIL! Farul, șocată de UEFA după ce a câștigat licența de Europa: „Pur și simplu refuzau să pună în aplicare decizia, nu ne-au dat nicio explicație!"

INCREDIBIL! UEFA a șocat după înfrângerea la TAS în privința licenței de Europa a Farului: „Pur și simplu refuzau, nu ne-au dat nicio explicație!
INCREDIBIL! UEFA a șocat după înfrângerea la TAS în privința licenței de Europa a Farului: „Pur și simplu refuzau, nu ne-au dat nicio explicație!"

Articol de , , - Publicat luni, 24 aprilie 2023 17:55 / Actualizat luni, 24 aprilie 2023 18:32

Ultima etapă de campionat în Liga 1 a fost perfectă pentru Farul, singura dintre primele 3 clasate care a câștigat.

S-a desprins în fruntea clasamentului și are, cu 5 etape înainte de final, 4 puncte avans față de CFR Cluj și 5 față de FCSB. Cu ambele însă are avantaj și în cazul în care va termina la egalitate de puncte fiindcă și clujenii, și bucureștenii au beneficiat de rotunjirea punctajului după înjumătățire, la startul play-off-ului.

În afara trofeului de campioană, echipa care va termina pe primul loc va mai beneficia de un imens atu: va fi singura reprezentantă a României în preliminariile Champions League.

În rest, toate celelalte 3 formații care vor avea acces în Europa vor ajunge în a 3-a competiție, Conference League.

UEFA a respins licența Farului pe motiv că e club nou înființat

În sezonul trecut, Farul a fost blocată să meargă în întrecerile intercluburi din cauza faptului că UEFA i-a respins licența pe motiv că e club nou înființat, după alianța cu Farul, și că se activează regula de 3 ani în care o astfel de echipă are interzis în Europa.

Decizia nu a avut niciun efect asupra echipei, fiindcă la finalul campionatului trecut, constănțenii nu s-au clasat pe un loc care să le permită să meargă pe continent.

Totuși, Farul a contestat decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, pentru că urma să suporte alți 2 ani de absență.

Procesul a durat mai bine de o jumătate de an, dar decizia finală a dat câștig de cauză clubului lui Gică Hagi și Gică Popescu. Hotărârea TAS a fost emisă la începutul lunii februarie, iar ea prevedea ca forul de la Nyon să-și reconsidere poziția față de dreptul Farului de participare în cupele europene.

Surse din clubul Farul, despre cei de la UEFA: „Nicio explicație!”

Deși decizia TAS trebuie pusă imediat în aplicare, șefii Farului, dar și cei al FRF au fost șocați să vadă că UEFA a refuzat într-o primă fază să admită decizia TAS și să se conformeze.

"Pur și simplu refuzau, nu ne-au dat nicio explicație!", au spus surse din interiorul clubului Farul.

Farul a depus dosarul de licențiere, data limită fiind 31 martie, iar răspunsul FRF a fost unul pozitiv. În cele din urmă, cu o întârziere foarte mare, a venit și răspunsul UEFA, care a informat oficial să pune în aplicare decizia TAS și a renunțat la regula blocării pe 3 ani în cazul Farului.

Acum, urmează ca dosarul de licențiere europeană, având aprobarea FRF, să ajungă pe masa UEFA, care va decide dacă trupa lui Hagi va avea sau nu drept de participare în sezonul 2023-2024.

Anticipând adversitatea UEFA, for care pierde foarte greu procese la TAS, nici șefii Farului, dar nici cei ai FRF, aceștia din urmă fiind și ei parte din proces, aliați ai Farului, nu au comentat prea mult decizia care le-a dat câștig de cauză.

Au fost avertizați chiar de cineva din apropierea UEFA că e mai indicat, în perspectiva relației viitoare cu forul prezidat de Ceferin, să nu celebreze succesul și să comenteze cât mai puțin, tocmai pentru a nu atrage o ostilitate și mai mare de la Nyon.

Farul va intra în primul tur preliminar din Champions League

În cazul în care va cuceri titlul și UEFA nu va găsi nimic în neregulă în dosarul de licențiere, atunci Farul va intra în primul tur preliminar din Champions League.

E posibil să fie în urna capilor de serie, însă dacă nu va avea acest statut, atunci ar putea da încă din "dubla" de start peste nume extrem de tari, precum Galatasaray, Ferencvaros, Qarabag, Maccabi Haifa.

Primul tur preliminar se va disputa în 11-12 iulie (turul) și 18-19 iulie (returul). În vara trecută, CFR, din postura de campioană, a fost eliminată în primul tur, de către Pyunik Erevan, 0-0, 2-2 și 3-4 la penalty-uri.

Echipele care pierd în turul 1 din UCL vor coborî în turul 2 preliminar din Conference League. În schimb, orice club care va trece de turul 1 în UCL, dar va fi eliminat în turul 2, va cădea în turul 3 din Europa League.

O singură dată, clubul lui Hagi a evoluat în Champions League, după titlul câștigat în 2017. Atunci, a intrat direct în turul 3 preliminar, unde a întâlnit-o pe APOEL Nicosia.

S-a impus la Ovidiu, scor 1-0, dar a pierdut la retur cu același scor, s-a intrat în prelungiri, unde a clacat și s-a terminat 4-0 pentru ciprioți, care aveau să ajungă ulterior în grupele Ligii, după ce au trecut și de Slavia Praga în play-off.

Viitorul, fiindcă așa se numea echipa atunci, a căzut în Europa League, unde a fost spulberată în play-off de Salzburg, 1-7 scorul celor două "duble".

VIDEO Farul - CFR Cluj 1-0 / Bucuria „marinarilor” după victoria în fața campioanei României

Citește și:

Au curs sute de litri de bere la derby-ul liderului din Dâmbovița: „Suntem ca nea Gigi, toți sunt împotriva noastră” + Scandal cu arbitrul: „Ai luat bani de la ăștia? Ți-au dat primă de Paște?”
LIGA 5 REPORTAJ
Au curs sute de litri de bere la derby-ul liderului din Dâmbovița: „Suntem ca nea Gigi, toți sunt împotriva noastră” + Scandal cu arbitrul: „Ai luat bani de la ăștia? Ți-au dat primă de Paște?”
Delegare halucinantă permisă de Kyros Vassaras » Istvan Kovacs și Andrei Chivulete erau în Kuweit când Horațiu Feșnic distrugea Rapid - FCSB!
ARBITRAJ
Delegare halucinantă permisă de Kyros Vassaras » Istvan Kovacs și Andrei Chivulete erau în Kuweit când Horațiu Feșnic distrugea Rapid - FCSB!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
sscfarulconstanta
sscfarulconstanta  •  25 Aprilie 2023, 15:11
Postat de Catalynn.._. pe 24 Aprilie 2023, 18:36

Ii mulțumim lu’ nea Vasile pt inițiativa de modificare a legii sportului, o inițiativa ca nu face decât sa clarifice o stare de fapt și sa elimine interpretările (și nu, NU este despre “banul public”, și cu și fără aceasta modificare ministerele pot avea echipe profesioniste dacă prefera sa le ascundă in spatele unor SA, inclusiv Steaua o poate face după ordinul de ministru din toamna) dar cum in România lucrurile se mișca foarte lent ea vine prea târziu pt acest sezon, așa Steaua va urna planul inițial de a merge la TAS! Nu are absolut nimic de pierdut, doar eventual de câștigat.

aceasta echipa trebuia sa dispara in 90, o regligva a vechiului sistem, dar cu românul iubeste contropitorii ne meritam soarta si ramanesc in aceasi mocirla. pacat

johny2003
johny2003  •  24 Aprilie 2023, 22:22

burlanule! Sa nu cumva sa-l superi pe Ceferist, ca te ciuruieste!

21lva
21lva  •  24 Aprilie 2023, 20:48

uefa = mafia

Vezi toate comentariile (10)
Comentează