FOTBAL  »  Superliga  »  SANDU A AMENINŢAT GRUPAREA ROŞ-ALBASTRĂ CĂ TREBUIE SĂ PLECE DE PE ARENA NAŢIONALĂ, INVOCÎND UN ULTIMATUM DIN PARTEA FORULUI EUROPEAN

UEFA îl contrazice pe Sandu: "Se poate juca fotbal pînă cu 10 zile înaintea finalei!”

Gazonul de pe Arena Națională s-a
stricat deja, la meciul cu Maccabi Haifa punîndu-le mari probleme steliștilor, iar la jocul cu Chiajna provocîndu-i lui Tibi Bălan accidentare. FOTO Raed Krishan
Gazonul de pe Arena Națională s-a stricat deja, la meciul cu Maccabi Haifa punîndu-le mari probleme steliștilor, iar la jocul cu Chiajna provocîndu-i lui Tibi Bălan accidentare. FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 09 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 08 noiembrie 2011 22:12

Gazeta a discutat ieri cu Thomas Giordano, oficial al UEFA, care a anunţat că noul stadion din Bucureşti nu trebuie închis mai devreme de 10 zile faţă de finala Europa League, programată pe 9 mai 2012


Steaua a avut parte de susţinere şi de rezultate bune pe Arena Naţională, stadion care i-ar putea fi însă interzis în continuare. Vestea surprinzătoare le-a fost adusă la cunoştinţă roş-albaştrilor chiar de Mircea Sandu. "Ar fi indicat ca meciurile cu Braşovul şi cu Sibiul să le dispute în altă parte şi să rămînă pe Arena Naţională doar derby-ul cu CFR, dar şi derby-ul Dinamo - Steaua pentru a nu se strica gazonul. În plus, UEFA n-ar mai dori ca după 28 februarie 2012 să se mai joace vreun meci acolo", a spus şeful Federaţiei.

GSP a solicitat ieri un punct de vedere oficial la UEFA, iar Thomas Giordano, şeful Departamentului media, a avut o replică surprinzătoare: "E ciudat ce a spus Mircea Sandu. Probabil că a fost o neînţelegere! UEFA nu a trimis nici o cerere federaţiei române pentru ca Arena Naţională să fie «închisă» după meciul amical România - Uruguay, din februarie". Oficialul de la Nyon a dezvăluit că şi finala de la Bucureşti va fi privită ca orice partidă, avînd de îndeplinit două condiţii:

1: "Nu se va putea juca nici un meci de fotbal pe gazonul Naţional Arena cu zece zile înaintea finalei Europa League, din 9 mai. Deci, fără fotbal în luna mai 2012!".

2: "Pentru orice altă competiţie, gen rugby, sau eveniment, cum ar fi un concert, stadionul nu va putea fi folosit cu o lună înaintea finalei Europa League. În acest caz, din 9 aprilie".

Tocmai pentru că nu au de gînd să plece de pe Arena Naţională, oficialii Stelei au trimis ieri către Primăria Capitalei anexa contractului-cadru pentru meciul următor de pe teren propriu, cu FC Braşov, programat pe 26 noiembrie. "Avem contract-cadru semnat cu Primăria acum o lună şi jumătate, nici nu se pune problema să plecăm! Contractul e parafat pe un an şi înaintea fiecărui joc, semnăm şi contractul pentru respectivul meci, în funcţie de cîte inele deschidem", au adăugat şefii Stelei.

"UEFA va urmări tot ce se întîmplă pe Naţional Arena pînă la finală şi, în funcţie de caz, va acţiona. Dacă vom descoperi că sînt din nou probleme cu gazonul, vom trimite echipa de experţi şi vom găsi soluţia potrivită, dar e imposibil să luăm acum o măsură gîndindu-ne ce se va întîmplă dacă..."
Thomas Giordano, şef Departament media UEFA

"Să încetăm să ne comportăm ca nişte servitori în faţa străinilor! Cum să ne interzică UEFA să jucăm acolo?, asta e cea mai mare tîmpenie! UEFA vine cu 10, 6, 4 şi două săptămîni înainte să inspecteze, atît, nu că ne dictează ea!"
Gigi Becali, patron Steaua


Unde se contrazice Sandu
Atunci cînd a anunţat că "Steaua va avea o mare problemă dacă se va califica mai departe în Europa League pentru că nu va mai putea evolua pe Arena Naţională deoarece ultimul meci acceptat de UEFA e amicalul România - Uruguay, din 28 februarie", Mircea Sandu face o confuzie. Dacă Steaua se califică în "16-imile" Europa League, va avea "dubla" pe 16 şi 23 februarie, deci, indiferent că pe teren propriu va fi turul sau returul, meciul e programat înainte de disputarea partidei cu Uruguay.

Ce meciuri mai are Steaua pe Arena Naţională în 2011
26 noiembrie Steaua - FC Braşov
10 decembrie Steaua - CFR
14 decembrie Steaua - AEK Larnaca
18 decembrie Steaua - Voinţa Sibiu

Medie de aproape 30.000 de fani pe meci
Trupa lui Stan a disputat 3 meciuri pînă acum pe Arena Naţională, unde s-a simţit extrem de bine şi din punctul de vedere al rezultatelor, cît mai ales al asistenţei. Media la cele 3 jocuri e de aproape 30.000 de spectatori, iar ca puncte, s-au obţinut 80 la sută din cele puse în joc, adică 7 din 9 posibile.

Steaua pe Arena Naţională
Steaua - Rapid 0-0 41.432 de spectatori
Steaua - Maccabi Haifa 4-2 31.123 de spectatori
Steaua - Concordia Chiajna 2-1 12.684 de spectatori

"În Ghencea e sufocant pentru adversari, sînt tribunele aproape şi e mai intensă atmosfera. Naţional Arena e un stadion foarte frumos, însă nu se compară cu ce era în Ghencea!"
Iasmin Latovlevici, fundaş Steaua

Astăzi, pe GSP.RO, la ora 12:00, un editorial furtunos al Mariei Andrieş despre Mircea Sandu, stăpînul Naţional Arena: "Românii n-au dat 240 de milioane de euro ca stadionul să fie pus la conservare"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (31)
digimobil
digimobil  •  09 Noiembrie 2011, 20:43

Sa se mute odata stelistii stau si freaca stadionul national de il zapacesc. Din februarie sa nu mai joace nimeni pe national arena da ce-i asta? de parca pe stade de france joaca echipe. Acolo joaca numai nationala da romanii cum sunt salbatici ce sa faci

ronaldo0
ronaldo0  •  09 Noiembrie 2011, 15:34

Sandu vrea raul echipelor cu putere din romania.Sa fie dat afara este nevoie de revolutie NU stiu cum dar sa fie dat afara totusi o sa intre l puscarie dupa toata povestea asta q Craiova nu are scapare .Retardatu d Sandu e un handicapat psihopat care se gandeste numai l bani nu vrea binele sportului romanesc

many_steaua
many_steaua  •  09 Noiembrie 2011, 14:15
Postat de dac.impielitzat pe 09 Noiembrie 2011, 14:01

a cata oara acest "domn" Sandu face confuzii? face greseli? a cata oara? nu mai poti sa spui ca sunt greseli umane. acest "domn" este pur si simplu incompetent, el si tot staff-ul lui. si nici onoare nu are sa recunoasca, si sa-si dea demisia. nu mai trebuie dovezi. nu trebuie sa scormonim dupa ele. ni le ofara acest "domn" in fiecare zi. da' chiar nu putem sa ne vindecam de el? sa-l inlocuim? chiar nu se vede cu ochiul liber ca nu face bine fotbalului nostru? ca trebuie inlocuit? ce trebuie sa facem pt asta? o noua revolutie???

Şi ce rezolvi cu asta ? Sistemul are sigur rezerve pt el si nu va ceda asa ușor jucăria fotbal care produce atâția bani pt smecheri.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează