FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - DINAMO, JOI, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Ultima dilemă a lui Stoichiţă » ”Lippi” se gîndeşte cum ar putea să-l surprindă pe Bonetti

Prezenţa lui Iliev pe teren în derby este pusă sub semnul întrebării
Prezenţa lui Iliev pe teren în derby este pusă sub semnul întrebării

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 mai 2012 00:00 / Actualizat marti, 15 mai 2012 21:43

Tehnicianul roş-albaştrilor trebuie să se decidă cum va aborda deby-ul de mîine seară: la siguranţă, cu doi închizători, sau pe atac, cu Tatu şi Bălan titulari.

Mihai Stoichiţă şi staff-ul său pregătesc în detaliu al 126-lea Derby de România. Tehnicianul de 57 de ani nu s-a hotărît încă ce formulă de echipă va folosi în duelul de mîine seară, de la ora 21:45, în direct pe DigiSport. "Lippi" mai are o singură dilemă: fie să folosească doi mijlocaşi cu profil defensiv, fie să joace doar cu Bourceanu în faţa celor patru fundaşi, iar asta ar însemna ca şi Tatu, şi Tibi Bălan să fie împreună pe teren din primul minut.

Totul depinde de Iliev
Alcătuirea primului "11" pentru derby depinde şi de starea de sănătate a steliştilor. Omul care poate decide sistemul e Valentin Iliev. Stoperul bulgar a suferit o accidentare la umăr în partida cu FC Braşov şi, dacă va fi refăcut 100%, atunci el va face cuplu în centrul defensivei cu Geraldo, iar Chiricheş va urca la mijloc lîngă Bourceanu.

Dacă accidentarea nu-i va permite lui Iliev să joace încă din primul minut, Stoichiţă va schimba sistemul din 4-4-1-1 în 4-1-4-1, cu Tatu şi Tibi Bălan interi, în spatele singurului vîrf, Rusescu.

Victorii pe linie cu doi închizători
În ultimele trei partide de campionat, antrenorul din Ghencea a mizat numai pe sistemul cu doi mijlocaşi defensivi. În aceste meciuri, Steaua a obţinut maximum de puncte, nouă. În întîlnirea cu Concordia, linia de mijloc a fost formată din Chipciu, Bicfalvi, Bourceanu şi Tănase, cu Ceahlăul, pe teren propriu, Chiricheş şi Gardoş au jucat la închidere, iar etapa trecută, la Braşov, "Lippi" a mizat pe cuplul Chiricheş - Bourceanu în linia de mijloc.

Se pune în practică sistemul 4-4-2 ţărăneşte :)
Folosirea a doi mijlocaşi cu profil defensiv este şi pe placul patronului, Gigi Becali fiind adeptul formulei de siguranţă. De altfel, Gigi a şi inventat un nou sistem de joc după înfrîngerea de pe teren propriu cu FC Vaslui, 0-1. "Gata, Stoichiţă nu mai joacă aşa cum vrea el. Îi transmit că de acum trebuie să joace numai 4-4-2 ţărăneşte, aşa cum juca Ilie Stan. Alt sistem nu mai are voie să folosească", a anunţat Becali.

Veste bună şi pentru atac: "Nilă" şi-a revenit
Cu Nikolici suspendat pentru derby, Stoichiţă va miza doar pe Rusescu pentru locul în avanposturi. Tehnicianul stelist a primit o veste bună şi din partea staff-ului medical: Mihai Costea, autor al unui gol la victoria 3-1 din tur din Ştefan cel Mare, este apt după problemele pe care le-a avut la gleznă şi va putea fi trecut pe foaia de joc mîine seară. În schimb, fratele său Florin Costea are şanse minime să fie recuperat pînă la ora jocului.

"Toată viaţa mea am jucat fundaş central, la Steaua am început să joc şi la mijloc. Îmi place mijlocaş, dar cel mai bine mă simt stoper" (Florin Gardoş, fundaş Steaua)

"Nu m-am hotărît cum va arăta echipa. S-ar putea să joace din primul minut şi Tatu, şi Tibi Bălan, dar e posibil şi să nu joace nici unul!" (Mihai Stoichiţă, antrenor Steaua)

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (28)
slughita_i_guardiola
slughita_i_guardiola  •  16 Mai 2012, 11:30

SLUGHITA-I GUARDIOLA DRAGI ZIARISTI NU LIPPI DA?:)))

idiot1986forever
idiot1986forever  •  16 Mai 2012, 10:29

Grea dilema pentru stelisti. Asta seara ei doresc sa piarda Vasluiul. Dar asta permite CFR-ului sa sarbatoreasca titlul vineri, pe Cluj Arena indiferent de rezultat.. Daca bate Vasluiul, se duce visul de a termina pe locul doi. Cu cine sa tina? Grea dilema. Mai ales ca nu au castigat inca meciul de joi cu Dinamo.

redsef2005
redsef2005  •  16 Mai 2012, 10:10

Să ne înţelegem de la bun început: Stoichiţă nu hotărăşte nimic la Steaua, în afară de faptul dacă se ridică în picioare când îi răspunde la telefon lui Gigi sau - maxima aroganţă! - vorbeşte cu el stând aşezat, desigur dând din cap cu respect aprobator... Aşa că asta cu "se gândeşte" nu are nici un temei real, echipa o face Atotneştiutorul, cu schimbări cu tot, inclusiv minutul în care se fac modificările...

Vezi toate comentariile (28)
Comentează