FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Ultimul succes, la 25 de grade! Steaua a uitat gustul victoriei: cifre groaznice pentru roş-albaştri

Articol de , - Publicat marti, 03 decembrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 02 decembrie 2013 22:32

Steaua n-a mai cîştigat un meci de pe 30 octombrie, cînd a bătut-o pe ACS Poli în Cupa României. De atunci, a bifat 5 remize.

Roş-albaştrii nu-şi mai revin! Elevii lui Laurenţiu Reghecampf au uitat gustul victoriei! A trecut mai mult de o lună de cînd steliştii au cîştigat un meci.

S-a întîmplat pe 30 octombrie, cînd campioana României a cîştigat în Ghencea, cu ACS Poli Timişoara, în Cupa României, scor 2-0, golurile fiind reuşite de Georgievski şi de Piovaccari. În ziua aceea, termometrele au arătat la Bucureşti 25 de grade Celsius, între timp s-a topit şi prima zăpadă.

De atunci, Steaua a mai disputat 5 partide, toate încheiate la egalitate, două în Liga Campionilor, la Basel şi acasă cu Stuttgart, şi trei în campionat, la Corona, la Pandurii şi cu Petrolul, în Ghencea.

Forma jucătorilor îi îngrijorează şi pe conducătorii stelişti, lucru confirmat chiar de managerul Mihai Stoica: "Din nefericire, n-am mai cîştigat de mult, iar lucrul acesta ne pune pe gînduri. Trebuie să strîngem iar victorii".

Ultima oară a fost acum 3 ani
Steaua nu a mai avut 5 partide fără victorie din perioada cînd Ilie Dumitrescu era pe banca tehnică, mai exact din 2010.

Totuşi, atunci roş-albaştrii au strîns 2 remize şi 3 înfrîngeri, însă una dintre ele a fost cu Grasshopper Zurich, 1-0 pentru elveţieni, un meci care le-a asigurat calificarea steliştilor.

Seria neagră din 2010 s-a încheiat cu demiterea lui Dumitrescu, cel care a fost atunci înlocuit de Edi Iordănescu, cîştigător la debut, în Cupa României, cu CFR Craiova.

Perioadă şi mai rea
Ultimul antrenor care a strîns mai mult de 5 meciuri fără victorie a fost Dorinel Munteanu, în sezonul 2008-2009. "Neamţu" a bifat 4 egaluri şi două înfrîngeri.

Mai mult, atunci, Steaua a înregistrat chiar 13 meciuri consecutive fără succes. Înaintea lui Dorinel, echipa a mai fost pregătită de Pedrazzini, un meci, o remiză, şi de Lăcătuş, 6 jocuri, 3 egaluri şi 3 înfrîngeri.

"Trebuie să analizăm care sînt cauzele care au dus la acest parcurs. Sînt sigur că vom reuşi să învingem curînd, poate chiar joi, cu Oţelul" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

597547-meciuri-steaua.jpg

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
just.rapid
just.rapid  •  03 Decembrie 2013, 15:06
Postat de giuran pe 03 Decembrie 2013, 11:13

Da, Steaua este in mare criza, a remizat cu Basel in minutul 90 si cu Schalke dupa un meci mai mult decat decent. A remizat de doua ori in campionat cu doua contracandidate la titlu, iar singura surprinza reala este egalul de la Brasov cu Corona. Cu toatea acestea Steaua nu a pierdut si este inca principala favorita la titlu, in conditiile in care aproape in fiecare meci a fost lipsita de aportul a 2-3 jucatori, titulari obisnuiti. Voi incercati sa induceti ideea ca Steaua este in criza, dar daca bate tot pana la sfarsitul turului o sa-i ridicati in slavi si iar o sa spuneti ca a ucis campionatul. Soarta acestui campionat sta in doua meciuri, cele din Astra si Steaua.

1.daca steaua sta in 2-3 jucatori e nasol deja. Echipele cu pretentii au rezerve apropiate ca valoare de titulari. 2. e prematur sa zici ca soarta campionatului e decisa de 1 meci sau 2. vine iarna , astra va face achizitii pentru a avea sanse reale si din ce citesc steaua pierde 2-3 jucatori de baza .

opelcorsa
opelcorsa  •  03 Decembrie 2013, 12:04

Singurul lucru ce lipseste de la Steaua, fata de perioada cand castigau tot, sunt pungile galbene... Daca nu mai au pliculetele, nici rezultate deosebite nu mai au... Au redevenit o echipa modesta, doar presa mai face valuri...

cerebralu
cerebralu  •  03 Decembrie 2013, 11:47

sa nu credeti ca e usor pentru tanase sau bourceanu sa doarma din 3 in 3 zile in frig, uneori pe zapada

Vezi toate comentariile (7)
Comentează