FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - RAPID 0-1

Umbra campioanei. În Gruia

Articol de - Publicat joi, 07 aprilie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 08 aprilie 2011 09:53

Rapidul a rămas în cursa pentru Europa, după ce a învins la limită un CFR de nerecunoscut

Meciul? Lăsaţi meciul! Ce frumuseţe de iarbă! Biliard! Golf! Cum să umbli cu crampoanele pe ea? Dar cîteva mii de fani aplaudă şi cîntă în tribunele din Gruia! Nu-i bine să-i supere.

O frumuseţe de gazon...
Nu-i bine să-i superi nici pe finanţatori, care, inclusiv în Ardeal, şi-au luat viteză spre banca tehnică. Dacă-i musai! După Walter, şi Paszkany a stat, a cugetat şi iar a stat pe margine la înfruntarea pentru Europa. Privit de pe bancă sau din tribunele în care Şumudică a bătut cuba cu stewarzii, de pe Lună sau de la firul ierbii (atît de frumoase!), nu s-a văzut prea mult fotbal la CFR - Rapid. Clujenii şi-au onorat obligaţiile de gazde în primele minute, cînd Mureşan şi Buş au ţintit poarta lui Straton. Apoi înfruntarea pentru Europa s-a transformat într-o promenadă la mijlocul terenului.

...şi o frumuseţe de gol
Din primul şut pe poartă al Rapidului, expediat de Spadacio din 30 de metri, a venit primul şi singurul gol (min.32). Mingea a lovit transversala şi a ţopăit în poartă, ca un cîine scăpat din lesă. Clujenii au replicat palid, tot cu Mureşan (min. 32) şi tot din 30 de metri. N-au reuşit să se apropie de careul lui Straton, ci de oasele adversarilor. După un cot al lui Cadu, Cesinha s-a ales cu un pansament pe cap, iar Olberdam a obţinut o lovitură liberă (min.42), după ce a fost "secerat" de Kone.

Pauza a trecut prea repede pentru revelaţii. CFR a schimbat în atac, nou-intratul Nicoară a şutat din colţul careului, în braţele lui Straton. Insuficient ca să decizi dacă goalkeeper-ul rapidist are şanse ca titular.

Ochiul patronului n-a făcut să crească iarba, dar a sporit entuziasmul ofensiv al jucătorilor lui Minteuan. Două pase plecate din piciorul lui Panin, una cu Bud la finalizare, una cu Bastos dezmorţesc brazdele la poarta Rapidului şi îl antrenează pe Straton.

...restul e zgîrcenie
E rîndul giuleştenilor să faulteze strategic şi să paseze pe orizontală. Aglomerările în careu sînt rare şi seamănă mai mult a picnicuri decît a ocazii. Ambele echipe se feresc să strice frumuseţe de iarbă! Spadacio şutează din 25 de metri pe deasupra ei, pe deasupra porţii (min.67). Cadu are o normă de îndeplinit şi îl faultează pe Cassio, pîndindu-l pe "centralul" Colţescu. Panin are şi el o normă de îndeplinit. Dacă nu e rost de goluri, măcar de faulturi. Tot la Cassio.

Se înmuţesc cartonaşele, se fărîmiţează jocul. Dar iarba rămîne impecabilă. Se pot vedea dungile de ofsaid, umbrele jucătorilor, umbra lui Şumudică, clevetind cu secunzii, peste balustradă, umbra CFR-ului. Nu, nu umbra, e chiar CFR-ul.

Vezi aici comentariul liveTEXT!

Echipe de start:
CFR CLUJ: Nuno Claro - Panin, Cadu, Nuno Diogo, Nicoară - Hora, E Kone, Kivuvu, G. Mureşan, Bastos - Sg Buş
Rezerve: Mincă, Bakary Sare, Nicoară, Leo Veloso, E. Kone, Batin, Bud

RAPID: Straton - Rui Duarte, Glauber, Marcos Antonio, Ezequias - Grigorie, Olberdam, Spadacio, Cesinha - Herea, Cassio
Rezerve: Coman, Vidanov, Frunză, Sburlea, Pancu, Candido Costa

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (87)
rapid220892
rapid220892  •  08 Aprilie 2011, 12:18

Draga Maria Andries, vrei sa spui ca a fost blat?

zeidas
zeidas  •  08 Aprilie 2011, 10:52
Postat de steaua1986forever pe 08 Aprilie 2011, 09:47

Acum se vede "valoarea adevarata" a echipei guvernamentale cfr cluj (un fel de victoria bucuresti a regimului portocaliu). Cum se face ca avand in componenta aproape aceeasi jucatori cu care castiga campionate, cupe si alte chestii in "mod corect" acum ii bat TOTI? Oare de ce? Poate ne explica Alpin - eternul cfrist portocaliu (acum nici macar nu mai recunoaste) sau alti angajati ai lui paskany de pe aici (sunt multi)

Pentru ca lucrezi cu idei gata mestecate de altii, hai sa vedem cum CFR este "aproape aceeasi echipa care a castigat campionatul..." : Tony, Culio, Dani, Bjelanovic, Deac, Traore,Y. Kone si accidentatii Picolo, De Zerbi iese "aproape" o echipa ! Incearca sa gandesti liber. "Pentru a fi un membru ireprosabil al unei turme de oi, mai intai trebuie sa fii o oaie" Cine a zis asta ? Nu ai ghicit, nu e un angajat a lui Paszkany, al guvernului, al PDL-ului...nu-timai enumar lista cu stereotipii, ci unu' pe nume Albert Eistein.

steaua1986forever
steaua1986forever  •  08 Aprilie 2011, 09:47

Acum se vede "valoarea adevarata" a echipei guvernamentale cfr cluj (un fel de victoria bucuresti a regimului portocaliu). Cum se face ca avand in componenta aproape aceeasi jucatori cu care castiga campionate, cupe si alte chestii in "mod corect" acum ii bat TOTI? Oare de ce? Poate ne explica Alpin - eternul cfrist portocaliu (acum nici macar nu mai recunoaste) sau alti angajati ai lui paskany de pe aici (sunt multi)

Vezi toate comentariile (87)
Comentează