FOTBAL  »  Superliga  »  CEAHLĂUL - CFR CLUJ 0-0

Un cadou prea ieftin

Articol de - Publicat duminica, 16 martie 2008 00:00

De ziua lui Ando, CFR-ul abia a scos o remiză la Piatra-Neamţ, în faţa unei echipe ce se zbate să scape de retrogradare

David şi Goliat. Ceahlăul, o echipă ce se luptă de 6 meciuri oficiale, 5 de campionat, plus unul de Cupă, să învingă, să cîştige măcar un punct, şi să spere la salvarea de la retrogradare, contra CFR Cluj, favorita numărul 1 la cîştigarea titlului şi a biletului de grupele Champions League. Teoretic, duel disproporţionat de forţe. Practic, în prima repriză, nu s-a simţit diferenţa.

Ceahlăul a trecut de două ori pe lîngă a-i face o zi nefericită de naştere lui Andone. Nohai (11), din centrarea lui Gmamdia, a scăpat din marcaj, dar a şutat centimetric pe lîngă bara din dreapta lui Nuno Claro. Omoduemuke (26) a găsit un culoar spre poarta CFR-ului, a avansat vijelios, însă şutul său în forţă a fost blocat în ultimă instanţă de De Sousa şi Panin. Totuşi, cea mai mare ocazie a reprizei a aparţinut clujenilor. În minutul 29, portarul nemţenilor, George Savu, a respins cu genunchiul doar pînă la Culio, care a trimis mingea cu "boltă", însă bara transversală s-a opus golului.
După ce Bogaciu l-a iertat pe Panin de eliminare, nemţenii au presat, iar Cebotaru (61) a fost la un metru de gol, cînd mingea reluată de moldovean a trecut pe lîngă poartă. S-a încercat un joc pe contre. Trică (74) a trimis pe lîngă din poziţie centrală, de la 11 metri, făcîndu-l pe Andone să-şi muşte palmele de nervi. Finalul i-a găsit în atac pe nemţenii injectaţi de furia tribunelor, aproape să dea lovitura mortală, dar liderul Ligii 1 a rezistat destoinic. Campionatul încă se joacă, s-a încins!

Ceahlăul Piatra Neamţ - CFR Cluj 0-0
Video Antena 1: Ratare imensă a Ceahlăului!, Omoduemuke trece pe lîngă 1-0!, Culio trimite în transversală cu poarta goală!, Cebotaru ratează de puţin poarta clujeană!, Ceahlăul înscrie prin Forminte, golul este anulat pentru ofsaid!, Gest frumos al lui Tony la final, Interviuri Ioan Andone şi Viorel Hizo

Plimbare cu telegondola
Antrenorul Clujului, Ioan Andone, a împlinit ieri 48 de ani. Ziua şi-a serbat-o alături de jucători şi de oficialii ardeleni la restaurantul hotelului "Central", conducerea oferindu-i un tort tehnicianului. Ieri dimineaţă, Ando, împreună cu preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan, s-a plimbat cu telegondola din oraşul de sub Pietricica.

Ajutor Divin
Nemţenii au apelat la Divinitate pentru a scăpa de pasa proastă prin care trece echipa. Jucătorii lui Hizo au fost vineri seară la Mănăstirea Pîngăraţi să se roage, mai ales că pînă la meciul de aseară au avut o serie de 6 meciuri oficiale fără victorie. În dimineaţa premergătoare partidei cu CFR, un sobor de preoţi a sfinţit stadionul Municipal, precum şi vestiarele.

Panin trebuia eliminat
În minutul 56 al partidei, Panin l-a lovit cu cotul în gît pe fundaşul nemţenilor, Nohai. Acesta a căzut imediat la pămînt, iar moldovenii au solicitat cel de-al doilea "galben" pentru fotbalistul ardelean. "Centralul" Bogaciu nu l-a avertizat însă pe Panin, stîrnind mînia gazdelor. Preşedintele Gheorghe Ştefan, care a lipsit aseară din cauza unei gripe, a contestat delegarea lui Bogaciu: "I-a mai ajutat pe clujeni, nu era normal să fie trimis la această partidă".

Mureşan rămîne optimist
Preşedintele lui CFR Cluj spune că punctul cîştigat de formaţia din Gruia este foarte important în lupta pentru titlu. "Bine că am reuşit să scoatem un rezultat de egalitate. O să vedeţi că va conta foarte mult în economia acestui campionat. Vom face tot posibilul să cîştigăm tot pînă la final şi sper să luăm titlu", a spus Mureşan.

"Ne-a refuzat un penalty!"
Ioan Andone a văzut un arbitraj foarte slab, dar a criticat şi prestaţia echipei sale: "Am avut un penalty neacordat la un duel Fabbiani-Bruno Fernandes, dar e adevărat şi că Panin merita să ia al doilea <galben>! E şi vina mea că n-am marcat, dar ne mai trebuie jucători pentru grupele Ligii Campionilor. Urmează schimbări în echipă: de exemplu, Leao şi Dani au fost sub adversarii lor!".

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (63)
 •  16 Martie 2008, 21:23

Hent in careu al jucatorului negru de la Ceahlaul + fault asupra lui Fabbiani al aceluiasi jucator negru care se catara in copacul Fabbiani! Oare cat a platit F.ecali arbitrul?

 •  16 Martie 2008, 14:53

ma intreb daca armanda portughezo-argentiniano-sirestul danseaza si la inmormantari... din ce se vede se pune de un parastas cu varza-a-la-cfr..

 •  16 Martie 2008, 14:48

Se vede clar ca s-au nivelat mult in jos valorile in campionat, s-a vazut si la Pandurii-Steaua, s-a vazut si la Ceahlaul-CFR. Tocmai de aceea si Urziceniul si Vasluiul pun atatea probleme echipelor "mari", nu ca ar fii ei buni, cat ca s-au devalorizat cei considerati granzii campionatului. Dar Steaua va spulbera deseara Urzica si vor profita de pasul gresit al CFR-ului. Vom vedea daca 6 puncte ramase distanta vor fii suficiente clujenilor sau nu!

Vezi toate comentariile (63)
Comentează