FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

Un fost coleg român al elvețianului dorit de Becali prezintă atuurile jucătorului: "Asta-i calitatea sa numărul 1"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 ianuarie 2017 19:10

Gigi Becali a anunțat că s-a înțeles verbal cu fundașul elvețian Francois Affolter (25 de ani), iar Cristian Ianu (33 de ani), fostul coleg al jucătorului de la FC Lucerna, prezintă atuurile fotbalistului.

"Da, suntem prieteni, unul dintre oamenii cu care mă înțeleg cel mai bine. Nu știu însă nimic de interesul Stelei pentru el. Eu abia m-am întors din vacanță și nu am apucat să vorbesc cu el. Plus că știam că și el a fost plecat cu FC Lucerna, la Marbella (Spania), în cantonament.

Francois are experiență destul de bună. A început fotbalul de foarte tânăr, de la Young Boys Berna, apoi s-a transferat în Germania, era chiar foarte tânăr, dar nu a jucat mult acolo. Însă, mereu a fost considerat un mare talent.

În ultimii ani, a făcut pași foarte mari, și-a îmbunătățit mult jocul. Este un fotbalist foarte rapid, într-un duel unu contra unu, atacantul trece greu de el. Are și un fizic destul de bun, dar calitatea lui numărul 1 este aceasta, că este foarte rapid. În plus, are și un joc de cap foarte bun. Cred că are valoare pentru a juca la Steaua", a spus Ianu la TV Digi Sport.

"Nu am vorbit cu el, dar cu siguranță o voi face. Eu îi voi recomanda să semneze cu Steaua. Sincer, o să-i mai spun că în România doar la Steaua să se ducă, pentru că în rest e foarte greu, la celelalte cluburi. La Steaua l-aș sfătui să joace, și nu doar din punct de vedere financiar, ci și din plan sportiv. Peste tot afară, când spui România, spui Steaua" Cristian Ianu

François Affolter măsoară 1.86 și este cotat la 750.000 de euro pe transfermarkt. Jucătorul a crescut la Biel, dar la 15 ani a ajuns în academia celor de la Young Boys Berna. În 2012 a fost împrumutat de Werder Bremen, unde jucătorul nu s-a impus și s-a întors la Young Boys, unde a mai jucat doi ani.

În ianuarie 2014 a fost cumpărat pentru 500.000 de euro de FC Lucerna, unde în acest sezon a jucat 14 meciuri, adunând 1100 de minute. François Affolter are 5 meciuri în naționala Elveției și două pentru naționala Olimpică. A jucat pentru toate grupele de juniori ale elvețienilor.

Cristian Ianu s-a retras din activitate!

Citește și:

Lovitură financiară pentru o echipă din Superliga! Primește un milion de euro după salvare
Superliga
Lovitură financiară pentru o echipă din Superliga! Primește un milion de euro după salvare
Curățenia continuă: dat afară de la Rapid » L-a înfuriat pe Dan Șucu și a fost pus pe liber
Superliga
Curățenia continuă: dat afară de la Rapid » L-a înfuriat pe Dan Șucu și a fost pus pe liber
Adrian Mititelu, audiat la DNA în „dosarul Coldea”! Zilele trecute scria: „O să aflați cu toții cum a câștigat MAFIA”
Liga 2
Adrian Mititelu, audiat la DNA în „dosarul Coldea”! Zilele trecute scria: „O să aflați cu toții cum a câștigat MAFIA”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (2)
jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  28 Ianuarie 2017, 13:22

” în România doar la Steaua să se ducă, pentru că în rest e foarte greu, la celelalte cluburi. La Steaua l-aș sfătui să joace, și nu doar din punct de vedere financiar, ci și din plan sportiv. Peste tot afară, când spui România, spui Steaua.” PUNCT!

bebe21
bebe21  •  27 Ianuarie 2017, 20:08

corect Cristian Ianu...!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează