FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

Un jucător dorit și de Steaua va juca la Slavia Praga » Clubul a acceptat oferta de transfer

Până să vină la Botoșani, Ngadeu jucase doar în țara natală și în Germania, pentru mai multe formații de amatori
Până să vină la Botoșani, Ngadeu jucase doar în țara natală și în Germania, pentru mai multe formații de amatori

Articol de - Publicat marti, 24 mai 2016 00:00

Moldovenii au acceptat a doua ofertă a cehilor pentru Ngadeu, 600.000 euro şi 20% dintr-un viitor transfer al camerunezului.

Chiar dacă mai sunt două etape din play-out, iar FC Botoşani, la două puncte de liderul CSU Craiova, are şanse să prindă ultimul locul de Europa League, "plăieșii" au deja ca şi perfectat un transfer în străinătate.

Este vorba despre căpitanul echipei, Michael Ngadeu Ngadjui (25 de ani), care va pleca din vară la Slavia Praga, formaţie care a terminat pe 5 sezonul în Cehia, fiind calificată pentru turul doi preliminar EL.

Au refuzat 500.000 euro

Africanul se afla de mai mult timp în vizorul celor de la Slavia, unde antrenor este Dusah Uhrin jr., cel care a antrenat în România pe Poli Timişoara şi pe CFR. Cehii au făcut şi o propunere scrisă, 500.000 de euro şi un procent de 15 la sută dintr-un viitor transfer pentru FC Botoşani.

Surse autorizate susţin că, iniţial, finanţatorul Valeriu Iftime i-ar fi refuzat pe cei de la Slavia: "Dacă au oferit 500.000 şi procent, înseamnă că face mai mult".

Le-a cerut praghezilor 800.000 de euro şi 15 la sută. De curând, Slavia a făcut o nouă ofertă, de această dată acceptată de moldoveni.

"Avem nevoie de bani!"

Iftime a confirmat ieri pentru Gazetă că "Ngadeu pleacă sută la sută din vară, la Slavia Praga, dar nu vă pot da amănunte financiare. Intra în ultimul an de contract, din iarnă putea semna cu oricine şi îl pierdeam gratis. Nu are nici 26 de ani, ne-a ajutat foarte mult, dar avem nevoie de bani".

Surse GSP susţin că Slavia ar fi oferit în final 600.000 de euro, dar şi 20 la sută din viitorul transfer al fundaşului central care a impresionat în Liga 1.

Venise gratis

Fost internaţional U20, camerunezul a venit la Botoşani în urmă cu doi ani, din Liga a 4-a germană, de la Nurnberg II. Gratis, clubul plătind în vara lui 2014 doar aproximativ 10.000 de euro impresarului jucătorului. O adevărată afacere pentru micuţa trupă moldavă!

Michael ar urma să joace pentru Slavia Praga în următoarele 3 sezoane, pe un salariu stagional în jur de 180.000 de euro, de 3 ori mai mult decât la FC Botoşani.

"Ngadeu va juca ultimele două partide din play-off pentru noi, abia apoi va pleca la Slavia. E un copil bun, merita acest transfer"
Valeriu Iftime, finanţator FC Botoşani

6,10este media notelor GSP obținute de Ngadeu în acest sezon. Primul e Cabrera, cu 6,28

6goluri a marcat Ngadeu în Liga 1 pentru FC Botoşani, în 51 de partide

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
of_cati_incapabili
of_cati_incapabili  •  24 Mai 2016, 10:26

Faptul ca il dorea FCSB scrie doar in titlu, in articol nimic...Cum poti scrie un articol cu un titlu care nu are legatura macar tangentiala cu subiectul in sine?

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  24 Mai 2016, 09:57

fcsb il vroia gratis ...din iarna incolo ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează