FOTBAL  »  Superliga  »  INTERES

EXCLUSIV Un puști de 16 ani, de la o formație de tradiție din Liga 2, e disputat de Gigi Becali și RB Salzburg!

Articol de - Publicat vineri, 22 decembrie 2023 15:00 / Actualizat vineri, 22 decembrie 2023 17:49

FCSB nu și-a făcut o țintă în mercato care va urma doar din rândul fotbaliștilor deja consacrați și care pot intra direct în lotul primei echipe sau în formula de bază, ci continuă să se orienteze și spre jucători cu vârste foarte mici, pe care să-i pregătească pentru anii viitoare și să-i aibă ca soluții, mai ales pentru acoperirea regulii U21.

Unul dintre aceste nume, care a intrat de curând în atenția directă a lui Gigi Becali este a unui puști care aparține de FC Argeș, echipă care activează în liga secundă. 

Numele acestuia: Yanis Pîrvu, un jucător de bandă, de la mijloc în sus. Acesta, în ciuda vârstei, are doar 16 ani, a debutat și apoi a prins minute chiar la nivelul primei ligi în sezonul precedent, la capătul căruia gruparea din Trivale a retrogradat.

Pârvu i-a fost propus lui Becali prin intermediul lui Ionuț Luțu, iar patronul roș-albaștrilor s-a interesat cât l-ar costa să-l aducă pe jucătorul Argeșului în Academie la FCSB. 

Între timp însă, pe adresa clubului piteștean a venit, conform surselor GSP, o ofertă din partea lui Salzburg, campioana Austriei, formație care a evoluat în mod constant în ultimii ani în grupele Champions League.

Salzburg, care are în spate concernul Red Bull, e recunoscut ca fiind probabil clubul cel mai bine organizat, chiar peste Ajax la acest moment, din punct de vederea al creșterii și mai ales al scouting-ului fotbaliștilor tineri și foarte tineri. 

2029 e anul pânăîn care Yanis Pîrvu va fi eligibil pentru regula U21, obligatorie la nivelul Ligii 1

Salzburg a și bătut pe parcursul acestui sezon recordul în privința celui mai tânăr prim 11 aliniat într-o partidă de UEFA Champions League, coborând această ștachetă la sub 22 de ani!

Aproape sigur, Florin Pîrvu va fi cedat de FC Argeș în această iarnă, urmând să se aleagă destinația împreună și cu fotbalistul în cauză, dar și cu părinții acestuia, mai ales că el va împlini 18 ani abia în 2025!

Un puști de 16 ani, de la o formație de tradiție din Liga 2, e disputat de Gigi Becali și RB Salzburg!
Yanis Pîrvu într-un meci cu Chindia Târgoviște FOTO sportpictures.eu

Conform transfermarkt, Yanis Pîrvu e cotat la 50.000 de euro. Dintre toți jucătorii români născuți în 2007, primii doi cei mai valoroși provin de la Farul: Alexandru Stoian și Iustin Doicaru, fiecare evaluat la 100.000 de euro.

În momentul debutului său în Liga 1, noiembrie 2022, la meciul cu Sepsi, scor 0-5, el avea doar 15 ani și 7 luni. În total, a bifat 7 apariții în jocuri pe prima scenă, la care s-au adăugat minute în ambele confruntări din dubla cu Dinamo, din barajul de promovare-menținere.

În actualul campionat de liga secundă, Pârvu a jucat în 9 meciuri, marcând o singură dată.

Se face transferului celui mai bine cotat jucător român? Radu Drăgușin a ales noua sa destinație

Citește și:

Hagi nu-i lasă să petreacă! Farul a anunțat programul pentru startul noului an: „Fără sport lumea fierbe!”
FARUL
Hagi nu-i lasă să petreacă! Farul a anunțat programul pentru startul noului an: „Fără sport lumea fierbe!”
Fanii Rapidului au răbufnit după ultimul mesaj al clubului: „Mai bine mergem la Victory Cup, avem adversari mai buni acolo”
CONTROVERSE
Fanii Rapidului au răbufnit după ultimul mesaj al clubului: „Mai bine mergem la Victory Cup, avem adversari mai buni acolo”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
Sorinel76
Sorinel76  •  23 Decembrie 2023, 10:17

Vezi ca sunt austrieci nu nemți. Și da dacă îl vor îl vor lua.

Sorinel76
Sorinel76  •  23 Decembrie 2023, 10:17
Postat de VanBasten1989 pe 22 Decembrie 2023, 15:26

"mai ales al scoting-ului fotbaliștilor" E scouting, Davide, dar daca n-ai trecut prin scoala...

Vezi ca sunt austrieci nu nemți. Și da dacă îl vor îl vor lua.

Averroes
Averroes  •  22 Decembrie 2023, 15:28

Sper sa-i vina mintile in cap si sa se duca la dinamou, simbolul performantei in Romania

Vezi toate comentariile (6)
Comentează