FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Un transfer al Stelei naşte controverse: ”Complicat! E finul lui Mircea Sandu!”

Stelistul Nicolae Stanciu a lăsat în urmă litigii financiare colțoase pe axa Alba Iulia - impresar Florin Manea - Vaslui
Stelistul Nicolae Stanciu a lăsat în urmă litigii financiare colțoase pe axa Alba Iulia - impresar Florin Manea - Vaslui

Articol de - Publicat vineri, 28 iunie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 28 iunie 2013 09:31

Stelistul Nicolae Stanciu a lăsat în urmă litigii financiare colţoase pe axa Alba Iulia - impresarul Florin Manea - Vaslui. Expresia din titlu ar fi fost rostită de şeful Comisiei Naţionale pentru Soluţionarea Litigiilor, Gabriel Manu, atunci cînd Alba Iulia a solicitat de la Florin Manea plata unei taxe contractuale de 30.000 de euro. Cazul a ajuns în instanţele civile.

Fostul club al lui Nicolae Stanciu, Unirea Alba Iulia, aflat în insolvenţă, se luptă pe toate fronturile pentru a recupera restanţele financiare de pe urma transferului perlei sale, pe traseul Vaslui - Steaua.

Mai precis, susţin şefii grupării ardelene, ar trebui să recupereze 30.000 de euro de la impresarul Florin Manea, plus taxa de solidaritate de la gruparea lui Porumboiu, alţi 22.000 de euro.

Jonglerii cu sintagma "liber de contract"

Cazul cel mai bizar e însă al lui Manea. În august 2011, agentul semna cu Alba Iulia un acord potrivit căruia se angaja să achite 30.000 de euro plus TVA dacă jucătorul pleacă liber de la Unirea. "Liber", fără nici o altă nuanţare. E un amănunt de reţinut.

După numai o lună, Stanciu încheie conturile cu Alba: i se diminuează cu un an perioada de contract şi, spre a obţine această facilitate din partea clubului, achită 100.000 de euro. A fost o ecuaţie rezolvată pentru ca puştiul să plece la Vaslui. Liber!

Succesiunea evenimentelor au dus "dosarul Alba Iulia - Manea" la comisiile federale pentru cei 30.000 de euro. Clubul a pierdut la CNSL. Dar martori oculari la episodul din octombrie 2012 pretind că, înainte de a intra în sală, preşedintele Gabriel Manu le-ar fi sugerat direct celor de la Alba Iulia s-o lase mai moale cu pretenţiile: "Sînteţi siguri că vreţi să mergeţi mai departe?! E un caz complicat, fiindcă e vorba despre finul lui Mircea Sandu".

Trimiterea era către pîrîtul Florin Manea, pe care şeful FRF l-a cununat în 2008.

"Au interpretat cum le-a convenit!"
Iar motivarea comisiei a fost aceea că impresarul nu trebuie să mai achite nimic pentru că jucătorul a devenit liber printr-un acord al părţilor, nu în urma unui litigiu. "Au interpretat cum le-a convenit. Anormal!", spune acum şeful CA de la Alba, Marian Sarmeş. Povestea s-a mutat între timp în instanţele civile din Capitală, la Judecătoria Sectorului 1.

"Plata clauzei de 100.000 de euro echivalează cu un transfer, jucătorul n-a devenit liber printr-un litigiu. Banii aceia tot eu i-am plătit! Cazul e clar, dar voi achita şi cei 30.000 de euro dacă justiţia va hotărî în acest fel" (Florin Manea, impresar)

"Nu-mi mai aduc aminte despre un caz aşa de îndepărtat în timp. Dar e o prostie să credeţi că aş fi putut zice aşa ceva! Oricum, şedinţele se înregistrează" (Gabriel Manu, preşedinte CNSL)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Abonamente după "ţintar"
Mihai Stoica a anunţat că abonamentele pentru noul sezon competiţional se vor pune în vînzare după 6 iulie, atunci cînd va avea loc tragerea la sorţi a campionatului: "Nu pot să cred ca unii mă presează cu abonamentele cînd noi nu ştim nici cîte echipe vor fi în Liga 1! Le vom emite şi le vom comercializa online şi la case după ce se va consuma tragerea la sorţi a ediţiei în care vom cîştiga titlul numărul 25".

"Mai bine la Bastia"
Steaua l-a dorit insistent pe Claudiu Keşeru şi i-a făcut şi o ofertă, dar atacantul a ales varianta Bastia. Fostul internaţional Viorel Moldovan crede că fotbalistul a făcut o alegere bună şi spune că la fel l-ar fi sfătuit să aleagă. "I-aş fi spus să aleagă Franţa în continuare. Mai bine la Bastia decît la Steaua! E important să rămînă acolo, să joace cît mai mult la un nivel înalt, într-un campionat curat, solid, puternic", a precizat Moldovan la DolceSport.

Cadu atacă
Căpitanul celor de la CFR Cluj, Ricardo Cadu, este sigur că performanţa ardelenilor din grupele Ligii Campionilor, 10 puncte, nu va mai fi depăşită prea curînd: "Steaua nu are nici o şansă să bată recordul nostru. În următorii 10 ani, nimeni din România n-o să mai strîngă 10 puncte, mai mult în nici un caz!".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
rzvx
rzvx  •  28 Iunie 2013, 16:36
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

ba tarane supravegherea Uefa este pentru cazuri de coruptie...mars si curata la vaci, sa terminat pauza de masa

demolarii
demolarii  •  28 Iunie 2013, 11:50

Ori jucatorul a plecat liber si avea voie sa joace la Vaslui(clubul avea interdictie la transferuri) ori a fost transfer si a fost folosit ilegal de Vaslui.........atentie ca trucurile au picioarele ca si minciuna...scurte de tot.....

teodor.muresan
teodor.muresan  •  28 Iunie 2013, 11:09
Postat de ciori_caini_unguri pe 28 Iunie 2013, 11:00

la anu dupa ce pica Baselu si Pedele-ul, o sa vedem noi cum se va plimba DNA-ul si pe la CLUJI, orasul propus sa fie capitala romilor in 2013, sa vedem atunci titluri retrase la cefura si coruptii etc....Harpad Pascanu Unguru BUlan se stie ca e un finantator consacrat al PEDELEULUI Basist, dar acum se impute treaba cand pica Base de la presedintie

Asa-i mai valahule. Acum ia-ti distoalele< E timpul.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează