FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Unde nu-s bani nu e nici performanţă » Dinamo a creat Steaua 2012!

Articol de - Publicat luni, 29 octombrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 29 octombrie 2012 22:12

Steaua este echipa cea mai apreciată în acest moment din România pentru parcursul din campionat, dar şi pentru prestaţiile din Europa League.

Steaua este echipa care ocupă locul 1 în prima ligă, are cel mai bun atac, cea mai bună apărare şi îl oferă pe golgeterul campionatului. Steaua de acum este formată din jucătorii pe care şi Dinamo i-a dorit, dar nu i-a putut achiziţiona! În mare parte din motive financiare.

Jumătate de echipă, 6 "tricolori"
Nu mai puţin de 8 fotbalişti din actualul lot, "nucleul" formaţiei din Ghencea, ar fi putut îmbrăca acum tricoul echipei din Ştefan cel Mare. Dintre aceştia, 6 sînt fotbalişti indispensabili în prezent în trupa lui Reghencampf, adică Tătăruşanu, Chiricheş, Latovlevici, Pintilii, Chipciu şi Rusescu. Aceştia din urmă sînt şi "tricolori", toţi, mai puţin Rusescu, momentan, fiind în graţiile lui Victor Piţurcă, selecţionerul convocîndu-i cu regularitate în ultima perioadă.

Steaua a plătit 6,4 milioane de euro
Din diverse motive, majoritatea de ordin financiar, "cîinii" nu au fost de acord să plătească sumele cerute de fostele cluburi ale actualilor stelişti. S-au au tergiversat atît de mult tratativele încît respectivele grupări s-au reorientat către Steaua! Iar Gigi Becali a plătit 6,4 milioane de euro, în total, pentru cei 8 fotbalişti care ar fi putut fi acum la Dinamo. O sumă care echivalează, în mare parte, cu actualul buget al grupării din centrul Capitalei.

Tătăruşanu, Chiricheş şi Chipciu au fost cu un picior în "haită"
Poveştile sînt savuroase în ceea ce-i priveşte pe jucătorii în cauză. Tătăruşanu a fost în curtea "cîinilor" la finele anului 2006, cînd Dinamo defila în campionatul pe care avea să-l cîştige la final. "M-am pregătit între octombrie şi decembrie, Rednic mă remarcase, dar în ianuarie 2007 a semnat Lobonţ cu "cîinii" şi tratativele s-au împotmolit", a mărturisit chiar goal-keeperul.

Chiricheş ar fi trebuit să semneze în februarie 2011 cu roş-albii în contul a 400.000 de euro pe care Dinamo mai avea să-i recupereze din transferul lui Ilie Iordache la Pandurii. Jucătorul a venit la Bucureşti, i s-a oferit un contract individual diminuat faţă de cît i se spusese la telefon, iar gorjenii au vrut mai mult decît cei 400.000 de euro, aşa că afacerea a căzut, iar fotbalistul semna în vara aceluiaşi an cu Steaua. Pentru o sumă dublă. Acum este titular la "naţională", îl curtează Milan şi Chelsea.


Chipciu e un alt caz special. Era deţinut în coproprietate de către FC Braşov şi Sporting Piteşti, care are o strînsă legătură cu Dinamo şi cu Nicolae Badea, dar roş-albii au tergiversat negocierile, au încercat să impună jucători medii sau mediocri pentru transfer care să ajungă sub Tîmpa, iar Gigi Becali a vrut să se răzbune pe preşedintele CA al "cîinilor" şi-a dat 1,5 milioane de euro pentru a-l achiziţiona pe mijlocaş.

Pîrvulescu şi trădarea
Pîrvulescu e un caz mai degrabă amuzant la nivelul fotbalul intern. A declarat de atîtea ori că este "cîine roşu", că vrea să joace la Dinamo, chiar şi în dimineaţa transferului său la Steaua, dar a semnat cu roş-albaştrii.

Şi fiindcă şefii din Ştefan cel Mare au extins peste măsură negocierile. În iarnă, "cîinii" au crezut că pot trage de timp şi s-au zgîrcit la diverse sume pînă cînd Gigi Becali a decis să-l ia pe fundaşul stînga pentru 800.000 de euro, uluindu-i pe dinamovişti. Din nou un gest de răzbunare îndreptat împotriva lui Badea.

Roş-albii au declarat la vremea respectivă că au preferat să-i achiziţioneze pe Curtean şi pe Strătilă în detrimentul lui Chipciu şi Pîrvulescu!


Rusescu, poveste de viaţă

Raul Rusescu, golgeterul actual al Ligii 1, a fost dorit de către Cristi Borcea la Dinamo, tratativele au fost foarte avansate, însă afacerea a căzut întrucît acţionarii nu s-au pus de acord asupra detaliilor financiare, bani ce trebuiau plătiţi către Unirea Urziceni şi către jucător.

În octombrie 2011, cînd Rusescu nu impresionase încă în Ghencea, Borcea convenise cu Gigi Becali să-l ia pe Raul la Dinamo, care era liderul campionatului la acel moment, la 11 puncte în faţa roş-albaştrilor.

Dar Rusescu a jucat extraordinar în Derby de România, a marcat de două ori în victoria cu 3-1 din Ştefan cel Mare şi-a fost păstrat la Steaua! Iar de la acel meci a început declinul "cîinilor", ce aveau să piardă titlul în ultimul sezon.


Money, money, money
Latovlevici a fost curtat în fiecare mercato timp de doi ani, însă s-a negociat atît de mult între Dinamo şi Poli Timişoara pînă cînd fundaşul stînga a ajuns la Steaua. Din nou a fost o problemă de bani la mijloc, "cîinii" considerînd că suma cerută la acea vreme de către bănăţeni este nerezonabilă. Szukala a fost dorit de către Andone în iarna 2011 în Ştefan cel Mare, în acelaşi timp cu Chiricheş.

Lukasz evolua la Bistriţa, "Fălcosul" a insistat pentru el, nu s-au găsit 250.000 de euro pentru achiziţionarea stoperului. Iar Pintilii era unul dintre jucătorii pe care Liviu Ciobotariu şi i-a dorit în iarnă să vină la Dinamo, pe vremea cînd "cîinii" ocupau locul 1 în clasament.

Au existat tratative, nu foarte avansate, întrucît roş-albii n-au dorit să inveastească mai mult de 400.000 de euro. Pe acelaşi post, dinamoviştii îl aveau titular pe Djakaridja Kone, se încerca extinderea contractului acestuia, ceea ce n-a mai fost cazul pînă la urmă.

Pe cine a pierdut Dinamo în detrimentul Stelei
Nume Post Sumă de transfer
Ciprian Tătăruşanu portar 1.500.000
Vlad Chiricheş stoper 800.000
Iasmin Latovlevici fundaş stînga 500.000
Lukasz Szukala stoper 300.000
Paul Pîrvulescu fundaş stînga 800.000
Mihai Pintilii închizător 800.000
Alex Chipciu mijlocaş 1.500.000
Raul Rusescu atacant 200.000

Notă: Sumele sînt în euro.

"Problema cea mai deranjantă e ca 60% din jucătorii care i-a luat Steaua au fost la Dinamo. Dar dacă Dinamo nu a vrut să dea bani, ei s-au dus la echipa care a plătit", a spus Dănuţ Lupu, fostă glorie a "cîinilor".

600.000 de euro a costat Curtean pe Dinamo în ianuarie 2012, cel mai scump transfer al anului pentru roş-albi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (32)
raul.c
raul.c  •  31 Octombrie 2012, 01:55

Singurele pierderi sunt Chipciu si Chiriches. Intre Lobont si Tatarusanu, l-as alege pe Lobont chiar si acum! Latovlevici nu imi pare un super jucator. Nica are sanse sa devina mai bun ca el. De Szukala nu stiu ce sa spun, nu l-am vazut jucand. Pirvulescu, la ce caracter a demonstrat, nu merita sa joace la Dinamo. Pintilii ar fi fost bun acum, insa pe vremea aceea era Kone. Si, in continuare, l-as fi preferat pe Kone in fata lui Pintilii dar nu mi-ar fi parut rau daca il lua Dinamo atunci. In locul lui Rusescu erau Niculae, Tucudean, Alexe, Danciulescu. Teoretic, deciziile de atunci au justificare. Problema e ca Dinamo a vandut/pierdut jucatori si nu a completat...

darfcar
darfcar  •  30 Octombrie 2012, 12:46

DAR CFR-UL(KVSC) STITI CINE L-A CREAT???.........BUDAPESTA!!!!!!!!

darfcar
darfcar  •  30 Octombrie 2012, 12:44
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Subscriu.Cu cat va dam mai multe cu atat mai bine.Logane.....ia-ti Dacie!!!!! :)))

Vezi toate comentariile (32)
Comentează