FOTBAL  »  Superliga  »  OŢELUL GALAŢI - STEAUA 0-1

Unul excelent, altul mediocru

Articol de - Publicat luni, 24 august 2009 00:00

Cifrele arată că mijlocaşii centrali ai Stelei au avut evoluţii diametral opuse: Ionescu a fost cel mai bun, în timp ce Iacob a prins un meci slab

Steaua a jucat la Galaţi cu un cuplu inedit de mijlocaşi centrali: Andrei Ionescu - Alexandru Iacob. Dacă fostul jucător al Craiovei a prins cel mai bun meci al său de cînd a venit la Steaua, Iacob a fost cel mai slab stelist în meciul de ieri. Aflat la prima sa partidă în Liga 1 pentru formaţia din Ghencea, fotbalistul de 20 de ani a atins mingea doar de 20 de ori în cele 72 de minute jucate, reuşind o singură recuperare! Mai mult, aportul său ofensiv a fost zero: nici o ocazie creată, nici un şut şi nici un dribling.

În schimb, Ionescu (21 de ani) a prins curaj după ce a devenit titular în trupa lui Bergodi. A recuperat 15 mingi la Galaţi, un record pentru el, a pierdut doar 9 baloane din cele 39 de jucate şi a pasat decisiv la golul marcate de Surdu.

ŞTIRI

Gigi Becali l-a atacat ieri pe Dorinel Munteanu: "Ce a făcut Dorinel la Steaua? A luat 270.000 de euro în două luni şi s-a distrat pe banii mei. A luat bani de la mine cît ia Mourinho la Inter. Dorinel n-a făcut nimic, ar trebui să-i fie frică de Dumnezeu, că ştie că n-a făcut nimic în Ghencea". :X

Ghionea n-a vrut să rişte
Anunţat titular de către Bergodi pentru meciul de ieri, Sorin Ghionea a discutat cu italianul şi a cerut să nu intre la Galaţi. Informaţia a fost confirmată de Gigi Becali. "Ghionea, dacă am zis că a alergat ca melcu', n-a mai intrat acum! El a cerut. Acum a spus: <> Şi bine a făcut, că iar vine Kone şi dă un gol de lîngă el", a spus Becali.

"Îmi pare rău de Rada!"
Gigi Becali a vorbit ieri despre transferul stoperului Ionuţ Rada în Segunda Division, la Elche. "Argăseală mi-a zis că s-a înţeles cu spaniolii pentru vînzarea lui Rada cu 200.000 de euro. Dacă Bergodi nu a vrut să-l folosească la prima echipă, eu ce să fac? Cristiano e stăpînul la echipă, el l-a vrut pe Baciu titular. Îmi pare rău de Rada că pleacă, dar ăsta e fotbalul!", a declarat patronul stelist. (Andrei Crăiţoiu)

Altă muştruluială la pauză
Cristiano Bergodi a plecat nervos la vestiare după fluierul de final al primei reprize.  Italianul a ţipat la jucători, nemulţumit de evoluţia acestora, şi le-a cerut să pună osul mai tare la minge. "Jucaţi fără frică, daţi drumul mai repede la minge!" au fost cîteva din indicaţiile date la pauză de antrenorul stelist. (Răzvan Rotaru)

Munti exploziv
Dorinel Munteanu n-a stat un minut liniştit pe banca de rezerve a echipei sale. Antrenorul gălăţenilor a ţipat încontinuu la elevii lui pe tot parcursul jocului. "Sălă, ţi-am zis să driblezi şi să centrezi!", i-a strigat Munti lui Sălăgean şi "Rîpă, fă preluarea mai repede!". Dorinel a reacţionat nervos la fiecare inexactitate a jucătorilor gălăţeni, lovind cu pumnii sticlele de apă aflate în apropiere. (Răzan Rotaru)

ŞTIRILE MECIULUI
>> Gigi Becali a fost primit cu huiduieli în momentul în care şi-a făcut apariţia pe stadion. "Cocoţat în lojă, urlînd ca disperatul, aşteptăm să-ţi pună doctorii halatul" a fost mesajul afişat de cei aproximativ 150 de stelişti veniţi de la Bucureşti.
>> Cei trei stelişti care au jucat în trecut la Oţelul, Tudose, Ghionea şi Szekely, au fost primiţi bine de fanii gălăţeni.
>> Introdus în repriza a doua de Dorinel Munteanu, camerunezul N'Kongue a lansat o nouă modă. El a evoluat cu o gheată roşie şi una albă. 
>> Fundaşul Emil Ninu a împlinit ier 23 de ani, iar după meci şi-a cinstit colegii cu bere în autocar. (Marian Căpăţînă)
>> "Imaginea lui vie va dăinui mereu" a fost mesajul afişat de galeria Oţelului în memoria lui Nicolae Burcea, fostă glorie a clubului, decedat în urmă cu o lună şi jumătate la Paris.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
 •  24 August 2009, 16:35

Mda, bine, nush cat rost au articolele astea. Dorinel a dat iar meciul stapanului lui, asa cum a facut pe la toate echipele pe la care a fost. Steaua era in 10 si Otelul se retragea si mai mult in aparare...

dumy23
dumy23  •  24 August 2009, 13:08

Dar ceva imi este neclar. Pana acum stiam ca Alexandru Iacob este fundas central. Pe acest post a fost adus de la Corvinul si juca la Steaua II. Nu inteleg cum de cand a venit Bergodi nu se mai aude nimic de fundasul Iacob ci de mijlocasul Iacob. S-a gandit cineva ca nu joaca pe postul lui la mijloc?

 •  24 August 2009, 12:57

Toata lumea critica echipa, dar este o echipa extrem de tanara. Trebuie avut rabdare.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează