FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA 1

UPDATE Sandu rămîne pe poziţii! Vor retrograda 4 echipe în Liga a 2-a!

Articol de - Publicat marti, 21 mai 2013 00:00 / Actualizat marti, 21 mai 2013 16:12

UPDATE / Întîlnirea la care au participat Mircea Sandu, Hagi, Prunea, Iorgulescu şi Vali Alexandru s-a încheiat. Mircea Sandu susţine în continuare că vor retrograda locurile 15-18, pe lîngă cele 3 nelicenţiate. Astfel, cum CS Severin este în acest moment în ambele categorii, şi în zona retrogradării, dar şi fără licenţă, în sezonul următor din Liga 1 vor participa 16 echipe. Dacă CS Severin se va salva din punct de vedere sportiv în ultimele două etape rămase, primul eşalon ar putea avea 15 echipe.

O decizie finală se va lua în Comitetul Executiv.

*****

Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au declarat în ultimele săptămîni că echipele care vor retrograda din punct de vedere sportiv vor merge în liga a doua, chiar dacă 3 echipe nu au primit licenţa pentru sezonul viitor.

Lucrurile se pot schimba însă în aceste zile, mai ales că echipele din zona retrogradării au fost extrem de nemulţumite de această decizie. Pe această cale, Gică Hagi a stabilit o întîlnire cu Mircea Sandu în această dimineaţă, de la ora 10:00, în acest moment fiind încă în şedinţă. Fostul mare fotbalist este promotorul ideii ca doar ultima clasată să retrogradeze pe lîngă cele trei formaţii care nu au licenţă pentru sezonul 2013/2014.

Alături de Hagi şi Sandu, sînt prezenţi avocatul FRF Ciubotă, Vali Aexandru, dar şi reprezentanţi ai echipelor aflate în zona retrogradării, Florin Prunea din partea celor de la Iaşi şi Vicenţiu Iorgulescu de la Ceahlăul.

Surprinzător, în conferinţa de la ora 11:00, şi Dumitru Dragomir şi-a schimbat discursul şi a spus că ar trebui să rămînă 18 echipe în primul eşalon: "Din punct de vedere regulamentar, Hagi şi toţi ceilalţi au dreptate. Este aprobat în Adunarea Generală, campionatul 2013-2014 trebuie să aibă în componenţă 18 echipe. DNA scrie pe noi dacă noi facem campionat de 12 echipe, iar hotărîrea Adunării Generale e de 18 echipe. Nu ştiu forma, dar trebuie să rămînă 18 echipe", a spus preşedintele LPF, conform Dolcesport.

Iniţial, Dumitru Dragomir anunţase că pot rămîne şi 14 echipe în Liga 1: "Acesta-i regulamentul, îl vom respecta! Ipotetic, în cel mai rău caz, putem avea şi campionat de 11 echipe, în sensul în care trei nu ar primi licenţa, iar alte patru ar retrograda pe teren. Oricum, varianta asta nu e realistă în situaţia de faţă. Dacă vor rămîne 14 echipe în Liga 1, vom trece din toamnă la sistemul play-off/play-out".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (47)
mama.is.here
mama.is.here  •  22 Mai 2013, 08:24

Hagi: pomanagiule!

kirill
kirill  •  21 Mai 2013, 23:50

Cum sa intre in locul celor care nu pot lua licenta? Nici vorba, din respect ar trebui sa le lase in pace. Daca nu au fost in stare sa se salveze din punct de vedere sportiv sa retrogradeze. Cum adica sa ia locul unor formatii care s-au luptat si au rezistat in liga 1 dar din pricina banilor sa retrogradeze? Ce nesimtit e hagi asta, aveam alta parere despre el dar acum mi-am schimbat-o. Parca toti cand au ajuns la putere s-au schimbat (hagi, popescu, craciunescu, etc)

buratinos
buratinos  •  21 Mai 2013, 19:42

si uite asa o noua chichita pentru Hagi de a ramane in Liga 1. Zici ca toate au fost aranjate cu mana.

Vezi toate comentariile (47)
Comentează