FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

UPDATE Steaua se desparte de Rusescu: "În mare, ne-am înţeles cu Sevilla!"

Articol de GSP - Publicat joi, 13 iunie 2013 00:00 / Actualizat joi, 13 iunie 2013 18:36

UPDATE 18:25 Victor Becali, impresarul lui Raul Rusescu, a confirmat negocierile cu FC Sevilla: "În mare, ne-am înţeles, dar încă nu am semnat actele", a spus agentul pentru GSP.RO.

****

Primul jucător care părăseşte Steaua lui Laurenţiu Reghecampf este golgheterul echipei, Raul Rusescu, cel care va semna astăzi cu FC Sevilla, locul 9 din Primera Division.

Vîrful care a punctat de 26 de ori în toate competiţiile în sezonul recent încheiat negociază în aceste momente, alături de impresarii săi, Victor şi Ioan Becali, cu FC Sevilla. Şansele ca mutarea să se realizeze sînt foarte mari. Steaua vrea să obţină între două şi trei milioane de euro de pe urma transferului.

Raul Rusescu este la Steaua din 2011. Roş-albaştrii l-au adus de la Unirea Urziceni în schimbul a 100.000 de euro. În vîrstă de 24 de ani, atacantul are două titluri de campion al României, cel obţinut anul acesta cu Steaua, şi cel din sezonul 2008-2009 de la Urziceni. Raul Rusescu a cîştigat titlul de cel mai bun jucător din 2012, conform anchetei Gazetei Sporturilor.

Sevilla a terminat sezonul trecut pe locul 9 în La Liga, însă a prins in extremis cupele europene, după ce Malaga a fost exclusă, iar Rayo Vallecano nu a primit dreptul de a evolua în Europa. Sevilla nu mai are probleme financiare, după ce l-a vîndut în această vară pe Jesus Navas, la Manchester City, pentru 20 de milioane de euro.

Rusescu are o doar două prezenţe la naţionala României, 37 de minute contra Andorrei, la 4-0 pentru "tricolori", şi în egalul cu Ungaria, scor 2-2. Nu are vreun gol marcat. El n-a strălucit nici măcar pentru selecţionata de tineret. A bifat doar 9 selecţii la U21 şi a înscris de două ori, ambele reuşite într-un joc cu Insulele Feroe, disputat în 2009.

4 CIFRE ALE LUI RUSESCU:
- are 143 de meciuri în Liga 1, pentru Unirea Urziceni şi Steaua, şi a marcat 50 de goluri
- a evoluat în 29 de meciuri în cupele europene, pentru Urziceni şi Steaua, şi a marcat 7 goluri, toate pentru roş-albaştri
- echipa împotriva căreia a marcat cele mai multe goluri în carieră este Dinamo, 6 reuşite marcate în poarta "cîinilor"
-
22 de formaţii au primit cel puţin un gol de la fostul atacant al Stelei în Liga 1

A intrat în atenţia Sevillei în această iarnă

Golgeterul Stelei, Raul Rusescu, a intrat în atenţia presei din Spania după ce s-a aflat de interesul celor de la FC Sevilla în această iarnă. Cotidianul Estadio Deportivo publica atunci un amplu material despre vîrful "roş-albaştrilor".

"Rusescu este alternativa pentru Alvaro Negredo" a fost titlul de pe prima pagină din cotidianul spaniol. Atacantul celor de la Sevilla a intrat în atenţia unor echipe precum Chelsea, Tottenham, Arsenal sau Dortmund, iar Rusescu ar fi cea mai bună soluţie pentru a-l înlocui pe acesta.

Jurnaliştii spanioli au numai cuvinte de laudă la adresa atacantului Stelei: "Este cel mai bun jucător al anului conform anchetei Gazetei Sporturilor, are 21 de goluri în 28 de meciuri în acest sezon. Este idol într-o echipă în care există fotbalişti căutaţi de marile echipe ale Europei, cum ar fi fundaşul central Chiricheş, mijlocaşul Tănase sau extrema Chipciu".

La sfîrşitul materialului ibericii fac o analiză a calităţilor lui Rusescu: "Pe lîngă faptul că este un mare golgheter, jucătorul dorit de Sevilla poate să evolueze pe toate posturile din atac, are o viziune foarte bună şi oferă nişte pase excelente. E o variantă excelentă pentru a-l înlocui pe Negredo".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (258)
valyomanyd
valyomanyd  •  13 Iunie 2013, 23:35
Postat de buerebuistas pe 13 Iunie 2013, 23:19

nu a fost de 30 de "bulioane" , ci 20 de milioane de euro , iar criza este si in Primera Division , chiar si la Real Madrid , dar le sterg datoriile la fisc o data la 2-3 ani , la Barcelona este cam la fel , Athletico Madrid este pe plus abia acum dupa ce l-au vandut pe Falcao , Malaga este pe minus in ultimii ani , Rayo Vallecano este un fel de Unirea Urziceni , poate intra in faliment in orice clipa

Rayo Vallecano ? Eu stau in Vallecas ,chiar am un amic care lucreaza la presedintele clubului, totul este ok, nu au vrut ei sa participe in EL, erau prea mari cheltuielile, si au considerat ca nu se merita .

buerebuistas
buerebuistas  •  13 Iunie 2013, 23:19
Postat de valyomanyd pe 13 Iunie 2013, 23:12

A trecut bre de criza, tocmai l-au vandut pe Navas la City cu 30 de bulioane, urmeaza si Negredo cel putin pe jumatate din suma respectiva ! :)) Apropo, spunea un stelist ca daca se transfera Rusescu la Sevilla o sa fie suporterul spaniolilor, dar daca se transfera Dodel la Rubin ? :))))

nu a fost de 30 de "bulioane" , ci 20 de milioane de euro , iar criza este si in Primera Division , chiar si la Real Madrid , dar le sterg datoriile la fisc o data la 2-3 ani , la Barcelona este cam la fel , Athletico Madrid este pe plus abia acum dupa ce l-au vandut pe Falcao , Malaga este pe minus in ultimii ani , Rayo Vallecano este un fel de Unirea Urziceni , poate intra in faliment in orice clipa

buerebuistas
buerebuistas  •  13 Iunie 2013, 23:13
Postat de valyomanyd pe 13 Iunie 2013, 22:29

Se vede ca esti iesit in ...decor, ce am zis eu si ce comentezi tu ? Apropo, deja l-au cumparat ? Vad ca astea declara ca s-au inteles in mare, acum depinde care mare ..:)))...Daca s-au inteles in Marea Caraibelor e bine, avem unde sa ne facem concediul ...:))))))

Comentariul meu este la obiect , am inceput prin a-ti reaminti ce este Sevilla in Spania , urmat apoi de niste deductii personale , apoi o scurta caterinca . La intrebarea daca l-au cumparat , cred ca toti ce au minim de informatii stiu ca inca nu s-a semnat contractul , dar sa nu iti imaginezi ca a venit patronul Sevillei la Bucuresti pentru o plimbare si Steaua detine in momentul de fata un cash flow in care sa isi permita sa refuze o oferta destul de buna , suma o vom afla daca este de 2.2 milioane , 2.5 milioane , 2.8 milioane sau 3 milioane de euro , avand in vedere ca din Liga 1 in ultimii ani nu a cumparat niciun club fotbalisti romani pe o suma mai mare de 1.5 milioane de euro

Vezi toate comentariile (258)
Comentează