FOTBAL  »  Superliga  »  FCM TG. MUREŞ - FC VASLUI 0-2

Vaslui se citeşte Wesley » Intrat după pauză, brazilianul a decis meciul cu o dublă

Articol de GSP - Publicat marti, 01 martie 2011 00:00 / Actualizat luni, 28 februarie 2011 23:33

Oaspeţii n-au existat în prima repriză. Brazilianul a intrat după pauză, a pus ordine în jocul moldovenilor şi a decis partida cu o "dublă" de senzaţie

Sabău i-a pregătit "Dulăului" Hizo o lesă scurtă, cu un sistem 5-4-1 care a făcut din FCM Tg. Mureş cea mai compactă echipă din Liga 1, în tur. Aparent prudentă, strategia "Moţului" a pus imediat la îndoială resursele moldovenilor de a candida serios la cîştigarea campionatului.

Gazdele au avut cinci ocazii de gol în prima repriză, cele mai importante pe apariţiile surpriză în ofensivă ale fundaşului stînga Borislav Topici. În minutul 18, sîrbul a fost blocat la 3 metri de poartă de Lucian Sînmărtean, la probabil primul moment de efort generos din cariera capriciosului mijlocaş. Topici a fost aproape de gol şi pe finalul primei reprize, cînd demivoleul său din colţul careului mare a găsit un reflex de portar mare la Kuciak.

Splendoare în iarbă
Mingea a reapărut pe radarul vizitatorilor, în partea a doua, o dată cu introducerea lui Wesley pe teren. Sud-americanul a punctat imediat la impresia artistică, făcînd un dribling a la Zidane. O repetiţie pentru bijuteria ce avea să vină în minutul 63. Yero Bello i-a pasat cu călcîiul lui Wesley, au urmat un "un-doi" brazilian cu Adailton, o piruetă pe lîngă Bruno Fernandes şi o reluare cu stîngul pe sub barajul lui Şteţca (63): 0-1!

Wesley face toţi banii, Sabău a supralicitat cu un alt brazilian, Didi. Acesta a fost aproape de gol în două rînduri. Rivas l-a blocat în minutul 70, pentru ca trei minute mai tîrziu şutul fostului jucător al CFR-ului să treacă la o palmă de vinclu. Wesley a ucis suspansul (86) cu un lob de lîngă Bruno Fernandes şi cu o nouă reprezentaţie epică în Liga 1. Vaslui urcă pe locul 3 în România, la şapte puncte de lider.


INBOX
»» Mureşenii au cerut o eliminare la Adailton, în minutul 36, după ce brazilianul l-a lovit de două ori în figură, la aceeaşi fază, pe Vagner. Sabău a protestat vehement, dar Haţegan nu l-a sancţionat nici măcar cu "galben" pe fotbalistul adus de moldoveni de la Bologna.
»» Hizo a fost extrem de nemulţumit de prestaţia elevilor săi din prima repriză, care au abuzat de mingi lungi. "Hai să pasăm, să punem mingea jos!", a urlat cel poreclit "Dulăul".
»» Cu excepţia lui Balauru şi Petcuţ, toate achiziţiile din iarnă ale mureşenilor, Iencsi, L. Rus, D. Zaharia, Lavecchia şi Răduţă, au bifat primele minute în tricoul portocaliu.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
fla_wy_us
fla_wy_us  •  01 Martie 2011, 11:40

un jucator bun,pacat ca e scump :)

soccerfree.weebly.com
soccerfree.weebly.com  •  01 Martie 2011, 10:57

Cam asa e

diss
diss  •  01 Martie 2011, 06:14

Bun jucator! Nea Adi se poate felicita ca nu l-a vandut! Pacat ca e cam batrior si ca nu leaga 2-3 meciuri la acelasi nivel!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează