FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

oficial În vară le-a refuzat pe FCSB și Rapid, acum și-a reziliat contractul și a semnat în Kazahstan! GSP are toate detaliile

Bogdan Vătăjelu, 30 de ani
Bogdan Vătăjelu, 30 de ani

Articol de - Publicat sambata, 24 februarie 2024 20:49 / Actualizat sambata, 24 februarie 2024 21:08

Bogdan Vătăjelu, 30 de ani, și-a reziliat ieri angajamentul cu U Cluj și azi a semnat cu Aktobe, în Kazahstan, care tocmai pregătește debutul în noul sezon. Jucătorul de bandă n-a mai dat randament sub comanda lui Neluțu Sabău.

Practic, s-a confirmat informația GSP.ro de ieri, fundașul lateral a semnat cu Aktobe, locul 3 în ultima ediție din Kazahstan. Fostul jucător al „șepcilor roșii” și căpitan al Universității Craiova a semnat pe doi ani cu kazahii.

După ce a mai avut o experiență în Cehia, la Sparta Praga și Jablonec, Vătăjelu ajunge în campionatul din Kazahstan, care tocmai va începe o nouă ediție week-end-ul viitor.

Știrea inițială, 23 februarie ora 17:30

Fundașul stânga Bogdan Vătăjelu a reziliat în urmă cu puține momente contractul cu U Cluj. Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău (56) nu l-a mai considerat indispensabil, astfel că fostul căpitan al Universității Craiova a devenit liber de contract.

Liderul lui U Cluj nu o vede bine pe FCSB: „Va avea probleme. E «groasă» să joci în Giulești” » Alex Chipciu a analizat candidatele la titlu
U CLUJ - FCSB
Liderul lui U Cluj nu o vede bine pe FCSB: „Va avea probleme. E «groasă» să joci în Giulești” » Alex Chipciu a analizat candidatele la titlu

Bogdan Vătăjelu și-a reziliat contractul cu U Cluj și va semna cu Aktobe

Totuși, conform informațiilor GSP, va fi anunțat în scurt timp drept noul jucător al celor de la Aktobe, din Kazahstan, locul 3 în ultima ediție.

Curtat de FCSB, Rapid și din Arabia Saudită vara trecută, Bogdan Vătăjelu a ales-o pe U Cluj. Fundașul a explicat pentru GSP.ro alegerea făcută: „Oamenii m-au dorit foarte mult, am avut discuțiile timp de o lună și, ținând cont de familie, de oraș, de echipă, de suporteri, am ales să port tricoul alb-negru”.

Totuși, după un start promițător, evoluția fostului internațional n-a mai fost la cei mai buni parametri. Bogdan a jucat de 25 de ori pentru „șepcile roșii”, însă în ultima vreme nu a mai avut un rol proeminent în formația lui Ioan Ovidiu Sabău, adunând doar 102 minute pe teren în cele 4 partide jucate în 2024.

Cu Craiova, în Bănie, fosta sa echipă, a fost schimbat la pauză, tehnicianul ardelenilor fiind dezamăgit de evoluția jucătorului.

700.000 de euroeste cota lui Vătăjelu conform transfermarkt

După Cehia, Bogdan Vătăjelu va juca și în Kazahstan

În cele din urmă, azi, s-a ajuns la un acord ca jucătorul să devină liber de contract. Conform surselor GSP, el va semna în curând cu Aktobe, în Kazahstan, formație ce va debuta în noul sezon la începutul lui martie.

Vătăjelu are două experiențe în străinătate, ambele în Cehia, la Sparta Praga (ianuarie 2017 - ianuarie 2019), respectiv la Jablonec (ianuarie - iulie 2019).

În România a jucat pentru 4 echipe, CSM Rm. Vâlcea, Metalul Reșița, Universitatea Craiova în două rânduri și U Cluj.

În 2017, Sparta Praga plătea 1,3 milioane de euro pentru a-l cumpăra din Bănie. Bogdan a jucat 39 de meciuri la formația din capitala Cehiei, în care a înscris 1 gol și a oferit 11 pase decisive.

2 selecțiiare jucătorul la echipa națională

Citește și alte știri:

Dinamo și U Cluj se pregătesc să invadeze casa lui CFR Cluj! Ca atunci când „câinii” au fost ultima oară pe locul 1 în campionat

Bombardați de probleme! Edgar Ie este gata să fie titular, de voie, de nevoie

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
Functionarul9
Functionarul9  •  26 Februarie 2024, 12:58

Doamne fereste ! Bine ca s-a terminat asa !

bozo76
bozo76  •  25 Februarie 2024, 05:16

Juca slab in ultima vreme. Mai sunt si alte maini moarte la cluj. Pacat ca dan a ratat. Echipa e buna in general.

danutcornel
danutcornel  •  23 Februarie 2024, 18:55

mai lasatima cu rebutul de vatajelu era bun la fcsbeul lui gigi

Vezi toate comentariile (3)
Comentează