FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Zoltan Kovacs out! Puştii se bucură » Ieşirile nervoase ale şefului juniorilor l-au expediat în birou

Articol de , - Publicat sambata, 04 aprilie 2015 00:00

Atît Răzvan Burleanu, cît şi Anghel Iordănescu au fost extrem de virulenţi în timpul şedinţei de ieri la adresa belgiano-croatului. Care va rămîne totuşi în FRF: se va ocupa de chestiuni "tehnice şi metodice", fără a avea interacţiuni cu loturile de juniori.

Conflictul din ultimele zile i-a fost fatal perechii Zoltan Kovac - Bogdan Argeş Vintilă. Coordonatorul loturilor de juniori şi selecţionerul de la U17 au fost demişi din funcţiile ocupate la FRF după o şedinţă a Comisiei Tehnice de ieri după-amiază.

În cadrul căreia cei mai acizi la adresa primului au fost preşedintele Răzvan Burleanu şi selecţionerul Anghel Iordănescu, ultimul fiind şi "capul" comisiei.

În momentul aflării deciziei, Kovac a reacţionat la fel de virulent, punctîndu-le colegilor din Comisia Tehnică că nu este un lucru normal. Fără succes.

Atribuţii depăşite
Şedinţa, care a început în jurul orei 12:00, a durat trei ore şi jumătate. Dacă lui Vintilă i s-a imputat ratarea calificării la Euro 2015 şi rezultatele dezastruoase din Anglia, principalele amendamente la adresa fostului coordonator al juniorilor au fost legate de conflictul cu Ianis Hagi. Motiv pentru care Kovac nu va mai avea legătură directă cu loturile de juniori. "V-aţi depăşit atribuţiile", i-au reproşat federalii.

Rămîne în FRF
Totuşi, belgianul va fi păstrat în cadrul Federaţiei pentru a se ocupa de "activitatea teoretică şi metodică". "Pentru care aţi şi fost adus aici", a întărit Anghel Iordănescu.

În plus, Kovac nu îşi va pierde locul din Comisia Tehnică, poziţie pe care a ocupat-o şi pînă acum! Ştirea demiterii lui Kovac a ajuns şi la vecinii maghiari, Nemzeti Sport. "Îl respect pe domnul Hagi, însă nu dînsul îmi va spune ce să fac" a fost citat acesta în cel mai citit cotidian de profil din Ungaria.

Se întorc la "naţională"!
FRF a reuşit, săptămîna trecută, şi două reveniri în sectorul juvenil, în afara înlăturării lui Vintilă şi demiterii lui Kovac. Plecaţi cu scandal de la "naţională" în octombrie 2013, cînd pregăteau, la Mogoşoaia, un turneu în Albania alături de selecţionata U17, portarul Andrei Radu şi fundaşul Răzvan Popa, ambii de la Inter Milano, revin la lot. Acum, pentru două amicale programate la Timişoara, cu Danemarca, 7 şi 9 aprilie.

Îl urmează pe Isac
Bogdan Argeş Vintilă şi Zoltan Kovac nu sînt primele nume înlăturate după un dezastru în ograda "naţionalelor" de juniori din mandatul Burleanu. Primul demis din cauza contraperformanţelor a fost Doru Isac, selecţionerul "naţionalei" U19, care a ratat calificarea la turul de elită pentru Euro 2015 anul trecut.

Rezultatele echipei lui Isac, din octombrie 2014, au fost dezastruoase: 0-1 cu Cipru, 0-1 cu Muntenegru şi 1-3 cu Georgia, deşi din echipă au făcut parte, printre alţii, George Puşcaş ori Cristian Manea.

La fel, Vintilă şi Kovac au plecat de la selecţionată după turul de elită din Anglia, cînd n-au scos nici măcar un punct din confruntările cu Slovenia (0-3), Norvegia (0-2) şi Anglia (1-2).

"I-am acordat domnului Kovac timp şi resurse pentru a lua contact direct cu jucătorii. Şi în Belgia, a fost un an selecţioner U18, apoi a trecut pentru trei ani în zona teoretică" (Anghel Iordănescu, preşedintele Comisiei Tehnice)

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează