FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - STEAUA 1-0 / DERBY INTRERUPT

Vezi ce au declarat astăzi oficialii cluburilor!

Articol de GSP - Publicat joi, 27 martie 2008 00:00

Şedinţa a început la ora 10:00, la această oră fiind prezenţi 8 oficiali ai cluburilor din Liga I: Valeriu Argăseală, Gheorghe Chivorchian, Viorel Ilinca, Octavian Apetrei, Cornel Dinu, Petre Buduru, Iuliu Mureşan, Costel Bucur, Toni Doboş şi Nicolae Badea.

Mircea Sandu va întreba azi patronii şi investitorii din Liga I dacă au dubii asupra unor arbitri. Cine va întruni 10 "voturi" va fi exclus.

 

"Va fi o discutie, este normal sa se intample asa ceva", a spus preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, care s-a referit şi la "cazul bricheta": "Comisia va decide în fucţie de regulament. Ce va decide comisia, în funcţie de regulament, aceea va fi decizia corectă".

"Nu e vorba de tras de urechi. Va fi o discuţie între noi, preşedinţii de cluburi şi preşedintele FRF, Mircea Sandu. Mi se pare o chestie normală. Regulamentul este şi pro Rapid şi pro Steaua, important este să se dea o decizie care sa nu contravină regulamentului", a spus şi Chivorchian.

La ora 10:17 a sosit la sediul FRF şi reprezentantul Rapidului, Nicolae Manea: "De ce s-a amînat ieri luarea unei decizii? Nu ştiu. Probabil că o să se judece mai bine cazul", a spus, grăbit, Manea: "Gata, haideţi că şi aşa am întîrziat".

Zece minute mai tîrziu, la 10:30 a ajuns şi Marin Condescu, preşedintele CA al clubului Pandurii Tîrgu Jiu.

"Voi avea o întîlnire cu toţi oamenii care susţin financiar sau care conduc echipele din prima ligă. O să-i întreb despre ce arbitri au ei cunoştinţe sau dubii că nu sînt corecţi şi că fac alte jocuri. Dacă 10 cluburi îmi vor spune despre acelaşi arbitru că e unul periculos, aveţi cuvîntul meu de onoare că acela va dispărea din arbitraj după ce îi voi face eu referat", a spus preşedintele Federaţiei, ieri, oprit cîteva secunde de Lupescu: "Dar să aducă şi probe". "Ce probe? Dacă 10 spun că e dubios, la revedere!", a ţinut Naşu' să aibă ultimul cuvînt.

11:28. Preşedintele CA al FC Dinamo, Nicolae Badea, a părăsit şedinţa. La ieşire, oficialul a declarat: "FRF a avut iniţiativa bună de a ne prezenta codul de conduită al UEFA şi FIFA. Cred că trebuie asimilat, iar prin actul de cultură şi educaţie al fiecăruia, el trebuie respectat, pentru că au fost unele declaraţii neadecvate în ultimul timp. Probabil că se va discuta şi despre arbitri. Discuţia continuă"

Întrebat ce părere are despre ideea lui Mircea Sandu, conform căreia se doreşte interzicerea însoţirii echipelor oaspete de către galerii, Nicolae Badea a spus: "Fotbalul este un serviciu social. Milioane de oameni participa direct sau indirect si nu poate fi impusa o asemenea ingradire". Iar despre absenţa lui George Copos de la această şedinţă: "A fost ziua lui astăzi, să-i urăm La mulţi ani!"

12:35 Şedinţa s-a încheiat. La ieşire, preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală a declarat: "A fost o discutie extrem de civilizata legata de comportamentul conducatorilor din fotbal. Am cazut cu totii de acord sa nu le mai facem. Despre arbitraj nu s-a discutat"

Majoritatea celor prezenţi în sală nu au părăsit sediul FRF.

Ce s-a discutat la şedinţă

Toţi cei prezenţi în sală au căzut de acord ca oficialii să fie suspendaţi şi amendaţi, indiferent de funcţia pe care o ocupă în cadrul clubului, în cazul în care vor face declaraţii neadecvate. La recidivă, se va trece la depunctarea echipelor pe care aceştia le reprezintă.

S-a discutat şi despre arbitri, despre nemulţumirile pe care conducătorii de cluburi le au vis a vis de prestaţia acestora, dar nimeni nu a făcut nominalizări.

S-a luat în calcul apoi şi securitatea pe stadioane. Deşi în acest moment de ordine şi disciplină se ocupă stewarzi, conducătorii prezenţi la şedinţă au cerut ca acestea să redevină responsabilitatea Jandarmeriei.

Anton Doboş, preşedintele formaţiei U Cluj, a declarat: "Sînt probleme care ne preocupă pe toţi, violenţa pe stadioane. E vorba despre un cod de conduita care trebuie respectat. Pentru mine sunt foarte clare aceste lucruri, nu trebuie sa se mai faca declaratii neadecvate, iar in cazul in care nu se respecta se va trece la penalizari cu depunctarea echipelor. Cred ca aici se va ajunge, intrucît toţi au fost de acord cu acest lucru."

Despre "Cazul Bricheta", Doboş a spus: "Comisiile trebuie sa respecte regulamentul si cred ca se va termina 3-0 pentru Steaua"

Întrebat despre arbitraj, fostul internaţional a răspuns: "Toti avem probleme, dar nu s-a nominalizat un arbitru anume. Toti avem ceva de reprosat, dar eu zic ca daca ne vom respecta mai mult in momentul in care vom invata sa pierdem va fi totul ok." Iar despre victoria tricolorilor de aseară:

"Romania mi-a placut foarte mult si pot spune ca poate bate orice echipa din lume. Le urez succes baietilor la Campionatul European Cred că vor face o figură frumoasă!"

Cornel Dinu

"Ne-a fost prezentat un cod de conduita. E de apreciat initiativa FRF. Trebuie aplicata legea, fara lege nu se poate. Sintem un popor care stim de lege doar atunci cand se aplica. Unde-i lege nu-i tocmeala, nu-i pentru cine se potriveste, e pentru cine se nimereste. Si Rapidul a cazut intr-o situatie grea. Un inceput trebuie sa existe pentru toata lumea. Sa respectam legea si sa nu ne mai jignim intre noi.

Orice declaratie de genul acesta face foarte mult rau fenomenului fotbalistic. Daca lumea nu e capabila, jignind un partener de competitie, trebuie sa fie aplicata legea, iar legea sa fie aspra. Regulamentul FRF prevede suspendarea si depunctarea.

Legea a fost inventata de Hammurabi, a continuat cu Moise, asa si regulamentul Federatiei care trebuie aplicat. Este un decalog facut de FRF, care are vreo 4 prevederi, care seamana cu cele ale lui Moise. Sa nu faci, sa nu furi, sa nu inseli.

Trebuie perfectionate si e bine ca ele sa fie aplicate. Ultima masura e clar ca in caz de recidiva, s-ar putea sa se duca pana la depunctare si sînt sigur ca se va ajunge aici, intrucat alta solutie nu exista"

Marin Condescu

"Daca vrea cu adevarat sa faca curatenie in fotbal, in fotbalul romanesc trebuie sa se introduca Legea Martiala. Toti cei care incalca aceste puncte, sa fie sanctionati conform regulamentului fara clauze. S-a ajuns la o limita unde nu se mai poate."

Gheorghe Chivorchian

"La aceasta intalnire ar fi trebuit sa participe si conducatorii. De la noi, domnul Iancu a avut o problema si chiar ii pare rau, pentru ca ar fi vrut sa fie prezent. Daca dorim respect, trebuie sa ne respectam. S-a mai discutat acum vreo 4 anu asa ceva, dar s-a respectat doar o perioada. De acum cine greseste, va plati!"

Gheorghe Constantin a vorbit despre "Cazul Bricheta"

"Trebuie să dau un raspuns serios solicitării comisiei. Din punct de vedere al legilor jocului, e o problemă. Regulamentul arbitrilor spune ce trebuie sa faca un arbitru in teren, iar regulamentul competitiei spune ce masuri se iau in acel caz.", a spus şeful CCA.

Nae Manea

"Aştept să văd dacă se va respecta ce s-a discutat, pentru că se ajunge pînă acolo unde să nu i se mai permită accesul în stadion. De aceea, sînt puţin sceptic, în privinţa respectării lui. Este o măsură bună, cu toţii au aderat la ea. Sînt patroni care, dacă ne gîndim la ce s-a declarat, cluburile trebuiau să fie deja retrogradate."

Despre Rapid - Steaua, oficialul rapidist a spus:"Trebuia ca acest regulament să se aplice înaintea meciului nostru cu Steaua. Şi pe noi să ne judece conform regulamentului. Deaconu trebuie să arate cele 3 minute regulamentare şi apoi să oprească meciul. Măsura cea mai bună ar fi să se rejoace. Noi sîntem dispuşi să se rejoace meciul de la 0 - 0. Măsura pe care a luat-o el, e pripită. Cred că dacă arăta cele 3 minute, totul se liniştea."

Iuliu Mureşan

"Sînt 10 porunci şi n-ai cum să nu fii de acord cu ele. Singura concluzie: comisia să-şi facă datoria pe viitor şi să aplice regulamentul. Nu cred că se va respecta însă regulamentul, pentru că, dacă se întîmplă ceva, nu poţi să taci, iar dacă vezi ceva, nu poţi să nu spui. Depunctarea există în regulament, dar nu s-a aplicat pînă acum. Recidiviştii sînt în pericol.

Este o exagerare excluderea patronilor de pe stadioane. Măsura pentru preşedinţi este amenda, suspendarea, excluderea este pentru spectatori".

Despre cazul Rapid - Steaua, oficialul clujean a spus: "Corect ar fi să se continue din minutul 73, sau, în cel mai rău caz, să se reia de la 0 - 0. Dacă Steaua va cîştiga la masa verde, se apropie la 3 puncte de noi. Îi simţim răsuflarea în ceafă. Există acoperire regulamentară pentru 3 -0 la masa verde, dar Deaconu putea continua. Decizia aceasta ar putea avea urmări. Se creayă o speţă care ar trebui respectată."

Jean Pădureanu

"Am constatat o declaraţie neconformă cu realitatea şi de aceea am hotărît să fim mai analitici atunci cînd acordăm declaraţii. Regulamentele sînt făcute bine şi trebuie respectate"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (35)
 •  27 Martie 2008, 23:57

nu stiu daca mai citeste cineva msajele astea dar eu ma vad dator sa scriu ,domnilor,maine poate ca veti da 3-0 pt.steaua dar e pacat,e rusinos. oare nu are ROMANIA noastra 5 oameni cu suflet,si care sa nui intereseze bani murdari?5OAMNIsi ei sa faca parte din comisiea de judecata

 •  27 Martie 2008, 19:27

Sunt stelist dar eu asa vad lucrurile: 1. Scorul ramane 1-0 pt rapid final de meci 2. Sanctiunile pt rapid : a. 10 etape fara spectatori. b. -10 puncte penalizare. c. la prima abatere de genul acesta, retrogradarea direct in divizia C.

 •  27 Martie 2008, 19:03

Arbitrul nu a dat 3 minute avertisment. Cel mai corect ar fi rejucarea in Giulesti dar fara spectatori. Si cistiga Steaua fara probleme!

Vezi toate comentariile (35)
Comentează