FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN MEDIAŞ

Viaţa lui Akaky bate orice film » Copilărie marcată de un război în care familia sa a pierdut totul

Akaky Khubutia
Akaky Khubutia

Articol de - Publicat marti, 24 mai 2011 00:00 / Actualizat marti, 24 mai 2011 11:23

A copilărit sub bombe, casa părinţilor a fost distrusă, ca şi celelalte proprietăţi ale familiei. Din milionar, georgianul a ajuns sărac lipit.


Georgianul Akaky Khubutia (25 de ani) a ajuns în România în urmă cu doi ani. Jucase la FC Minsk, în Belarus, apoi în Lituania, la Kaunas şi Vilnius, şi încerca o variantă mai apropiată de Europa. Voia să joace la Dinamo, dar, printr-o întorsătură a sorţii, a semnat la Gaz Metan Mediaş.

Avere distrusă de bombe
Toată viaţa sa a fost de altfel dominată de astfel de întîmplări pe care n-a putut să le controleze. Copilăria sa a fost marcată de războiul din Abhazia, cînd a trăit evenimente ce aveau să-l urmărească perpetuu. "Aveam şase ani cînd a început războiul din Abhazia. A fost o perioadă foarte, foarte grea pentru că familia mea a pierdut absolut totul", îşi aminteşte jucătorul Mediaşului.

"Noi aveam o viaţă foarte bună, aveam cîteva case, două maşini, un magazin însă după ce a început bombardamentul s-a ales praful de tot. Părinţii mei au pierdut toţi banii pe care i-au economisit la bancă, casele ne-au fost distruse, practic nu mai aveam nimic", a povestit Akaky.

"Dacă nu plecai, nu ajungeai fotbalist"
A urmat exilul. "Am plecat cu toţii la bunicii mei din Tbilisi, unde eu am rămas pentru că urma să încep şcoala, iar mama, tata şi fratele meu au plecat la St. Petersburg la muncă. Au reuşit să se redreseze financiar, iar după doi ani au revenit la Tbilisi unde am început o nouă viaţă. O să le port un mare respect părinţilor pentru tot ce au făcut pentru mine. Drama prin care am trecut ne-a unit şi mai mult. Am avut cu toţii puterea de a o lua de la capăt şi de a ne reface viaţa. Tata mai face glume cu mine, spunîndu-mi că dacă nu ar fi fost războiul poate nu plecam la Tbilisi şi nu ajungeam cunoscut ca fotbalist ",a povestit Akaky.

La un pas să renunţe la fotbal
Fundaşul Georgian a povestit că la vîrsta majoratului a avut un moment de cotitură în cariera sa de fotbalist, fiind foarte aproape să renunţe la fotbal. "Am debutat în prima ligă din Georgia la 17 ani la Locomotiv Tbilisi, iar un an mai tîrziu am avut o ofertă de transfer la echipa secundă de la Dinamo Moscova. Clubul nu mi-a dat însă drumul, cu toate că era o ofertă foarte avantajoasă, iar pe plan profesional pentru mine ar fi reprezentat un mare pas înainte. Am fost foarte dezamăgit, am avut o mare durere pe suflet, eram foarte aproape să renunţ la fotbal. Am avut puterea de a depăşi acest moment", a rememorat Akaky.

Vrea la Euro 2012
Internaţionalul georgian a fost integralist în ultimele două jocuri oficiale ale naţionalei ţării sale, iar de astăzi va intra în cantonament pentru partida de la Split, cu Croaţia, care va avea loc pe 3 iunie. "Cu toţii ne dorim foarte mult să ajungem la Euro 2012. Avem o şansă foarte mare. Momentan avem 9 puncte în grupă, iar în cazul unui rezultat bun în Croaţia, putem spera la calificare deoarece vor urma meciuri în preliminarii cu echipe mai puţin cotate. O să fie un duel tare cu Croaţia, echipă pe care am învins-o la Tbilisi cu 1-0", a afirmat Akaky.

"Mă întrebam ce echipă o fi asta, Gaz Metan"
Akaky a rememorat un episod hazliu derulat în urmă cu trei ani, pe vremea cînd era în probe la Dinamo. "Am fost o săptămînă la Dinamo iar într-o zi, în hotelul unde stăteam eu, am văzut la micul dejun nişte fotbalişti care aveau treninguri pe care scria Gaz Metan. M-am întrebat ce echipă este aceasta iar peste doar un an, viaţa mi-a rezervat în cariera de fotbalist tocmai această destinaţie", a povestit georgianul.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
wollt_rider
wollt_rider  •  25 Mai 2011, 03:21

Acestea sunt calitatile unui mare jucator ... pasiune si munca

wollt_rider
wollt_rider  •  25 Mai 2011, 03:22

Acestea sunt calitatile unui mare jucator ... pasiune si munca

wollt_rider
wollt_rider  •  25 Mai 2011, 03:21

Acestea sunt calitatile unui mare jucator ... pasiune si munca

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close