FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

„E o mare nerușinare, dacă faci așa ceva” » Mihai Rotaru a intrat în direct și le-a răspuns lui Hagi și Pițurcă: „Nu sunt sociopat”

Mihai Rotaru
Mihai Rotaru

Articol de , - Publicat joi, 11 aprilie 2024 16:54 / Actualizat joi, 11 aprilie 2024 19:43

Mihai Rotaru, finanțatorul Universității Craiova, a reacționat azi în urma declarațiilor date de Gică Hagi și Victor Pițurcă despre demiterea lui Ivaylo Petev.

În această după-amiază, omul de afaceri a fost pus față în față cu declarațiile date de Gică Hagi, managerul tehnic al Farului, după demiterea lui Ivaylo Petev. Și a reacționat, explicând că nu a fost vorba de o lipsă de respect.

Ce sancțiuni a primit Fenerbahce, după ce duminică s-a retras de pe teren în minutul 1 al Supercupei
TURCIA
Ce sancțiuni a primit Fenerbahce, după ce duminică s-a retras de pe teren în minutul 1 al Supercupei

Mihai Rotaru a reacționat, după declarațiile lui Gică Hagi și Victor Pițurcă

„Demiterea nu înseamnă o lipsă de respect. La Universitatea Craiova, antrenorul e respectat. Nu cred că ați auzit scandaluri sau reproșuri din partea unui antrenor care a plecat. Rădoi a spus că regretă că a plecat la Universitatea Craiova. Dacă el spune asta, ar trebui să dea de gândit. Și Eugen Neagoe a spus că s-ar întoarce oricând.

Viața e făcută din decizii, mai bune sau mai proaste. Dar trebuie luate profesionist. Trebuie să spui «Am analizat». La fotbal nu poți face ce vrei. E o mare nerușinare dacă faci așa ceva. Ai suporteri, ai valori. Dacă tu iei o decizie, iar fundamentul e «Sunt banii mei, fac ce vreau!», înseamnă că ești sociopat. Eu nu pot să fac așa ceva.

În afară de Victor Pițurcă a mai susținut cineva această idee, că sunt apropiat de jucători? Răspunsul e clar. Antrenorul e șef în vestiar. El e și managerul clubului. Are mână liberă. Noi nu intervenim în activitatea lui. Nu s-a pus niciodată problema să facem asta. El gestionează tot. Nimeni nu are voie să vorbească. Am căutat mereu antrenori cu personalitate, care să-și impună stilul de lucru”, a spus Mihai Rotaru în emisiunea „Fotbal Club”, de la DigiSport.

Ce a declarat Victor Pițurcă despre Mihai Rotaru

Au trecut mai bine de 4 ani de când s-a încheiat ultimul mandat de antrenor al lui Victor Pițurcă. În finalul lui 2019, fostul selecționer a rezistat 4 luni pe banca Universității Craiova, înainte de ruptura cu Mihai Rotaru. De atunci, finanțatorul din Bănie a încercat mai multe nume de antrenori și fotbaliști, dar succesul întârzie să apară.

Victor Pițurcă îl sfătuiește pe Rotaru să le acorde încredere și timp antrenorilor pe care îi instalează. Aceasta este, în viziunea lui Pițurcă, cheia pentru ca alb-albaștrii să domine fotbalul românesc.

Victor Pițurcă l-a pulverizat pe „patronul-antrenor Becali”: „E antisport, nu doar antifotbal! Chestii de 2 lei”
FCSB
Victor Pițurcă l-a pulverizat pe „patronul-antrenor Becali”: „E antisport, nu doar antifotbal! Chestii de 2 lei”

„De când am fost eu la echipă, se întâmplă același lucru: echipa rămâne la acest nivel, nu se poate ridica. Au schimbat jucători, antrenori, dar degeaba. Mihai Rotaru trebuie să-și facă un plan, să se gândească foarte bine ce antrenor aduce, iar acest antrenor trebuie lăsat 2-3 ani. Nu trebuie să caute rezultate imediat, nu este simplu.

Antrenorul trebuie să muncească, să-și facă un lot stabil, să joace câțiva ani, iar așa poate câștiga campionate.

Un antrenor trebuie să stea 1 an. Nu ai cum să faci treabă în 2-3 luni, aia înseamnă noroc! Noroc! Ca un antrenor să-și pună amprenta trebuie să muncească. Nu așa, vin, stau 2-3 luni și gata.

Văd declarații vizavi de bulgar (n.r. - Ivaylo Petev), că nu făcea, nu dregea. Păi, mă, sunt de acord și cu cei care-l critică! Dar tu, patron, când angajezi un antrenor, analizezi, te gândești și mergi un an pe mâna antrenorului ăsta! Nu poți ca imediat, la câteva luni, să spui că nu-ți convine și să-l dai afară”, a comentat Pițurcă la emisiunea „Liga DigiSport”.

În plus, Pițurcă consideră că jucătorii nu muncesc suficient de mult și folosește drept exemplu generația lui, cea care a reușit cea mai mare performanță din istoria fotbalului românesc, cucerirea Cupei Campionilor Europeni în 1986.

„Mihai Rotaru are un nucleu de jucători care vin, vorbesc cu el... Aici e greșeala lui. Trebuie să fie în aceeași barcă cu antrenorul în primul rând. Și cu jucătorii, dar în fotbal este vorba despre muncă.

Nu poți realiza performanțe venind o oră și ceva la stadion, apoi să pleci. Am văzut declarațiile unora, că Pițurcă făcea 3 antrenamente. Spuneau jucătorii că au familii. Și ce dacă, fraților?

Toată lumea are familii. Și noi aveam, dar stăteam zi și noapte în cantonament! Aveam meciuri în campionat, Liga Campionilor, Cupa României, echipa națională. Cât ești fotbalist, familia e pe locul 2”, a opinat fostul selecționer.

Ce a spus ieri Gică Hagi: Domn' profesor nu mai există în România”

„În ultimii 10-15 ani, în România s-a pierdut noțiunea de profesor, de manager. Nu există apreciere. Antrenorii și managerii au cel mai important rol din punct de vedere tehnic ca să producă ce gândesc cei cu bani. Și trebuie să fie competitivi, să fie foarte buni, să fie respectați, trebuie să fie responsabili.

Este un lucru fundamental, dar probabil că așa a ajuns fotbalul la noi și mai puțin afară, chiar dacă și acolo se întâmplă anumite lucruri. La noi, antrenorii nu sunt deloc respectați, așa cum se întâmpla înainte. Domn' profesor, cum se spunea pe vremuri, nu mai există în România. Din păcate, este unul dintre motivele pentru care suntem unde suntem. Este impresia mea generală și nu mă refer la o situație sau un club”, a declarat Gică Hagi.

Match Quiz CFR Cluj - FCSB

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul CFR Cluj - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Citește mai multe știri de actualitate:

Oțelul Galați trece la „next level” » Negociază cu directorul sportiv al unui club de tradiție din Italia
MUTARE
Oțelul Galați trece la „next level” » Negociază cu directorul sportiv al unui club de tradiție din Italia
Anunț oficial: „Am vorbit cu Hagi și Rivaldo. Intrăm în cursă pentru transferul lui Louis Munteanu!”
MERCATO
Anunț oficial: „Am vorbit cu Hagi și Rivaldo. Intrăm în cursă pentru transferul lui Louis Munteanu!”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (14)
opinez
opinez  •  12 Aprilie 2024, 11:06
Postat de brera30 pe 11 Aprilie 2024, 21:59

Pentru cultura ta generala, Rotaru a absolvit Facultatea de Matematica, nu ii i au apararea. Aduca, matematician. Probabilitatea ca Rotaru sa fie ceea ce spui tu acolo, este egala cu zero, ca sa vorbim in termeni de matematica: probabilitati. Despre tine, ce poti spune?

Ce facultate a facut daca a facut nu e subiect de cultura generala. E bine ca repeti tuturor pe aici studiile lui Rotaru. Inseamna ca esti un simpatizant, sau la serviciu. Treaba ta. Cu scoala de matematica ar insemna ca macar dadea restul bun la limonada, deloc de neglijat. Apropos de probabilitatile pe care le mentionezi, cred ca idolul tau a ratat cursul ala. El insusi spune ca angajeaza la plesneala. Cand dai cu zarul si rezultatele sunt similare. Deci nu prea il ajuta matematica in fotbal asta daca intr-adevar a facut-o.

Dancapitandeplai
Dancapitandeplai  •  12 Aprilie 2024, 08:35

Nea Piți are dreptate când spune că familia este pe locul 2. In cazul dumnealui amanta a fost pe primul loc!

vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  12 Aprilie 2024, 08:30

E o mare nerușinare ,dacă faci asa ceva ; Adică sa pierzi tot timpul cu fcsb ! Câștiga " ma " și tu un meci și pe urma mai vorbiți!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează