FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - VIITORUL 1-2

VIDEO 1 pauză, 2 final, și în Piață, și în Groapă! Dinamo a pierdut cu Viitorul după ce a condus la pauză

Florinel Coman a marcat al doilea său gol în acest campionat +1   FOTO
Florinel Coman a marcat al doilea său gol în acest campionat

Articol de - Publicat duminica, 05 februarie 2017 00:00

Viitorul a păstrat tradiția favorabilă în Ștefan cel Mare și a obținut un succes la limită, 2-1, după ce trupa lui Andone a condus cu 1-0. Boli și Coman, cu un gol absolut formidabil, au anulat reușita din prima repriză a lui Nistor.

La reîntâlnirea cu Liga 1, Dinamo a venit fără tripleta Gnohere - Lazăr - Rotariu, risipită către alte zări, și cu ecoul protestelor populare anti-ordonanță, care se aud tocmai din Piața Victoriei, la un kilometru de arena din Ștefan cel Mare.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Așa că vuvuzelele împotriva Guvernului, completate de sonorul din Peluza "Hîldan", au venit să mai acopere deșertul din tribune, goale sectoare întregi, chiar dacă trupa lui Ando a început primăvara contra liderului.

Gol anulat pentru Nemec

Cu o singură surpriză printre titulari, Alin Dudea, și cu noua achiziție Bawab pe bancă, roș-albii au pornit mai determinați spre misiunea celor trei puncte, vitale pe drumul spre play-off.

Nemec (9) a apărut primul la finalizare cu un șut blocat de Țâru, apoi tot slovacul a băgat mingea-n ațe (14) după un șut al lui Palici respins de Râmniceanu, numai că se afla în ofsaid, iar golul n-a fost validat.

Mahlangu (19) a continuat ritmul "câinilor"cu un trasor blocat de portarul lui Hagi, care n-a mai avut ce face șapte minute mai târziu la șutul-laser inventat de Nistor din afara careului: mingea a lovit întâi bara și s-a oprit, cuminte, în plasă.

Un 1-0 logic după o dominare care, în multe momente, i-a pironit pe oamenii "Regelui" la 30 de metri de propria poartă.

Coman și Roșu reaprind focul

Tema contraatacului n-a funcționat, Chițu parcă nici n-a existat pe gazon, iar Iancu s-a ascuns pe flancul drept în așteptarea unei pase utile din partea Sfântului Petru.

Fostul stelist e singurul care-l pune însă la treabă pe Brănescu (39), în finalul unei reprize dirijate jumătate de ceas de Dinamo, dar încheiată cu un du-te vino tern departe de buturi.

Cu Neluț Roșu și Coman în locul lui Vână și Morar, Hagi găsește însă medicamentul pentru a-și trezi "copiii" la viață după pauză. Ganea (52) anunță revenirea, dinamovistul Nemec (61) ratează singur cu Râmniceanu oferind un plus de curaj adversarului, care izbutește imediat egalarea.

Lansați spre titlu

Boli (64) reia din fața porții o minge venită din dreapta, iar explozia de bucurie se revarsă peste banca Viitorului. În tribune, lumea cere insistent schimbarea lui Nemec, tot mai inutil, iar temerile unei lovituri de grație se accentuează.

Iar implacabilul pică din bocancul lui Coman (79), care inventează o finalizare minunată din afara careului direct în vinclul lui Brănescu, reamintind că Hagi nu ratează niciun moment să vorbească despre el ca un nume care va apărea foarte repede și pe agenda selecționerului primei reprezentative.   

Va fi, așadar, golul unei victorii care întărește o tradiție neagră pentru Dinamo: din șase vizite în "Groapă", Viitorul a învins de cinci ori și a remizat o dată. Iar punctele de acum îi păstrează pe băieții de la Viitorul în fotoliul de lider și după etapa 22.

Deja nu mai e de joacă: Hagi e lansat clar către titlu, iar Craiova și Steaua vor trebui să sufere cumplit pentru a ține pasul cu bidiviii dezlănțuiți ai "Regelui".

Mesaj de la protest:

mesaj protest

Ce a spus Andone după meci:

  • Meciul a fost foarte bun și echilibrat
  • N-avem voie să pierdem la experiența noastră!
  • Intrarea lui Coman ne-a dereglat, ne-a convenit mai mult cât timp a fost Morar în teren
  • Nu se poate vorbi de destabilizare a echipei, am câştigat cu Steaua și putem câștiga cu oricine
  • Aș fi vrut să îi stric aniversarea lui Hagi, dar a fost mai bun decât noi azi
  • Viitorul își merită locul

Ce a spus Hagi după meci:

  • Nu eram adaptați la temperatura din țară și ne-am sufocat în prima repriză
  • Dinamo are un mijloc foarte bun, care știe fotbal
  • Schimbările pe care le-am facut în repriza a doua au dat liniște echipei, dar am avut șansă și am câștigat
  • Repriza a doua am câștigat-o noi, nu sunt supărat pe Morar, sunt mulțumit de el, poate juca pe multe poziții
  • În momentul de față suntem în play-off, de acum înainte vom juca fotbal de plăcere
  • Ne merge bine în Ștefan cel Mare, de ce?, nu ştiu!
  • Sunt mândru că Răzvan Marin confirmă la Standard

"Importante erau cele trei puncte, nu golul meu. Azi am fi meritat pe deplin victoria. Trebuia să câștigăm la scor! Cred că am avut 5-6-7 ocazii mari singuri cu portarul! Viitorul și anul trecut au jucat bine în campionat și nu prea au luat puncte în play-off!"
Dan Nistor, mijlocaș Dinamo

 "Am avut o primă repriză foarte bună, plină de ocazii, e păcat că nu marcăm. Chiar dacă am pierdut, am jucat mai bine decât Viitorul!"
Adrian Mutu, manager general Dinamo

"Am adus un fundaș central împrumut până în vară, iar din vară va mai putea semna pe doi ani! Este vorba de Claude Dielna"
Adrian Mutu, manager general Dinamo

"Puteam face 2-0 și atunci am fi închis jocul. Este păcat! Nistor a dat un gol superb, dar aș fi vrut punctele! Am pierdut jucători de care aveam nevoie, dar nu mai contează!"
Steliano Filip, fundaș Dinamo

"Golul a venit la fix, chiar de ziua domnului Hagi! Nu eram îngrijorați la pauză, chiar dacă Dinamo avea 1-0. Știam că mai e o repriză și am profitat!"
Florinel Coman, atacant Viitorul

"Cunoșteam majoritatea jucătorilor de aici și sper să ajut echipa să câștige campionatul"
Neluț Roșu, mijlocaș CFR Cluj

DINAMO Parametru Viitorul
50% Posesie 50%
4 Cornere 0
2 Șuturi pe poartă 5
6 Șuturi la poartă 12

dinamo viitorul 1 2

Save

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  05 Februarie 2017, 11:17
Postat de saviola2_8 pe 05 Februarie 2017, 10:04

Nu îl maI băgați în seama pe observator ăla, e un habarnist frustrat, care se vinde la clickuri , nu are mama nu are tata dacă e vorba de europeni.

Ai grija cum vorbesti, ca omu-i oxervator. Si-n plus si federal, si ne-am dat sema imediat. Si are dreptate! Copiii lui Hagi erau prea euforici, in loc sa planga pe umarul lui Nea Ando, care-i om bun... Coman ala trebuia sa dea o proba de analize dupa meci, cum de si-a permis sa dea asa gol. Si nici nu si-a bagat deshtu-n gura ca Super-Nistor, poate a adoptat si metode stiintifice de stimulare, nu butoane de la nea Cristi care a demonstrat inclusiv faptic. Ca prea mare (chiar asa) intre evolutia lor inainte de si cea de dupa pauza, cand FCD1948 s-a stins din lipsa de metode stiintifice de stimulare, ramanand doar cu cea mai principala galerie. Hei, hei!.

adianghelescu
adianghelescu  •  05 Februarie 2017, 10:32

ziaristule *** ai vrut sa fii ironic dar ai fost jalnic ai preluat si tu o idee si ce ti-ai zis ai sa pun titlu asta ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

saviola2_8
saviola2_8  •  05 Februarie 2017, 10:07
Postat de observator_federal pe 05 Februarie 2017, 09:28

Oricum, euforici dupa meci copiii lui Hagi... Coman ala parea super valoros (ca individ, nu vorbesc acum de fotbalisti) la interviu: "meciul are doua reprize, nu?". O fi dat si o proba de analize dupa meci? Hagi oricum a intrat in "lumea buna" a transferurilor de jucatori si financiare, poate a adoptat si metode stiintifice de stimulare a viitorilor superfotbalisti. Zic si eu, ca prea mare (chiar asa) diferenta intre evolutia lor inainte de si cea de dupa pauza.

Nu îl mai băgați în seama pe observator ăla. E un habarnist frustrat. Nu are mama nu are tata când e vorba de eurocenti.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează