FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FC BOTOȘANI 1-0

VIDEO 5 concluzii după victoria lui Dinamo: de la incisivitatea lui Valentin Costache, la siguranța lui Palici

Articol de - Publicat duminica, 14 februarie 2016 20:59

Dinamo a învins FC Botoșani pe teren propriu, scor 1-0, și a urcat pe locul 2 în Liga 1, cu 44 de puncte, la 3 lungimi în spatele liderului Astra.

GSP.ro vă prezintă 5 concluzii după această partidă:

1. Costache, decisiv la debut

Valentin Costache a fost pentru prima dată titular într-un meci al primei echipe a lui Dinamo și n-a ezitat să demonstreze. Mijlocașul lateral în vîrstă de 17 ani a fost cel care a marcat unicul gol al partidei. Mai mult, pe lîngă această reușită, Costache a mai bifat și cîteva centrări bune. Costache a fost schimbat în minutul 56 cu Bartalstovu. Gazeta l-a notat cu cea mai mare notă, 7, alături de Palici.

2. Rotariu, în premieră căpitan

Dorin Rotariu a profitat de faptul că Paul Anton și Steliano Filip, primii doi căpitani ai lui Dinamo, au lipsit din cauza suspendării și a preluat banderola. Nu numai că a fost căpitanul echipei în premieră, dar a și făcut cîteva faze spectaculoase, reușind și două driblinguri superbe pe partea dreaptă.

3. Fotbal da, spectatori ba

Dinamo are în proiect un stadion modern de 30.000 de locuri, însă problema principală în această seară a fost tocmai lipsa fanilor. La meci au asistat numai 4.125 de spectatori. Poate chiar lipsa unui stadion modern să fie cauza lipsei dinamoviștilor din tribune.

4. Rednic trebuie să lucreze la defensivă

Dinamo a părut să scîrțîie în faza defensivă, însă a fost foarte activă pe atac. Fundașii centrali ai "cîinilor" au avut mai multe scăpări, însă din fericire pentru echipa lor asta nu s-a văzut și pe tabela de marcaj. Pe laterale, jocul a mers ceva mai bine prin debutanții Hanca și Olteanu. În faza ofensivă însă lucrurile au stat cu totul diferit. Benzile lui Dinamo au venit cu multe centrări în careu prin Rotariu și Costache, dar și mijlocașii centrali și-au făcut bine treaba creînd superioritate în fața careului botoșănean.

Vezi VIDEO cu unicul gol al meciului

5. Palici, sigur și spectaculos

Palici a avut două superacțiuni în care și-a driblat spectaculos adversarii. La prima a trecut fără nici o problemă de un adversar, iar la cea de-a doua, în repriza secundă, a intrat ca un tand în careul advers, dar mingea trimisă în fața porții a fost respinsă în ultimul moment de un fundaș moldovean. Pe de altă parte, Palici a fost și foarte sigur pe el pe poziția de mijlocaș central la închidere, post pentru care este el plătit de fapt. Gazeta l-a notat cu cea mai mare notă, 7, alături de Valentin Costache.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (40)
twist.of.fate
twist.of.fate  •  15 Februarie 2016, 18:09

Concluzia cea mai importanta legata de meciul de aseara este faptul ca Dinamo joaca fotbal. Nu aveam sperante mari insa jucatorii lui Dinamo au recuperat foarte multe mingi, au fost greu de depasit in dueluri 1 la 1, iar pe faza ofensiva s-au remarcat cativa jucatori noi. Hanca, Olteanu, Costache chiar si Ekeng au adus ceva in plus lui Dinamo. Se pare ca Rednic chiar are ochi la fotbalisti. Sper doar sa nu plece Gnohere, in rest totul e ok.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  15 Februarie 2016, 14:46
Postat de Liviu Buzila pe 15 Februarie 2016, 08:56

NICI UN COMENTARIU DESPRE FUNDASII LATERALI HANCA SI OLTEANU ...PAREREA MEA E CA AU FOST CEI MAI BUNI DE PE TEREN ASEARA

Am aceeasi parere.

dora
dora  •  15 Februarie 2016, 10:01

Să fim sinceri, jocul lui Dinamo de aseară a fost slăbuț.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează