FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - VIITORUL 0-1

VIDEO Așa arată viitorul? Trupa lui Hagi redevine lider, dar nu punctează deloc la impresie: 1-0 cu CSU Craiova

Articol de - Publicat luni, 08 mai 2017 00:00

Patronul Craiovei și-a transformat amenințarea în fapte: a folosit câțiva copii ca să piardă cu Hagi și să se răzbune astfel pe Becali. Viitorul redevine lider, după 1-0 cu CS U Craiova, și e foarte aproape de titlu.

Din careu, în poziție excelentă, Chițu trage pe lângă poartă. Țucudean trimite o bombă care nu mai ajunge la goalkeeperul Craiovei, explodează în fața fundașului Dumitraș și-l aruncă la pământ.

Un "exterior" al lui Ganea trece pe lângă bara din dreapta. Mingea a fost și un pic deviată de adversarul Dimitrov. Și mai ratează Chițu o dată, apoi Țucudean trage din prima de la 16 metri, portarul se culcă și mănușa lui aruncă balonul în lateral.

Botezul

Goalkeeperul e Andrei Vlad, un adolescent aflat la prima partidă în Liga 1. Cum a ajuns oponent al Viitorului? Craiova nu e vreo formație chinuită de probleme grave spre finalul sezonului, n-a rămas fără jucători, nu d-aia apelează la elevi de liceu pentru jocul cu trupa lui Hagi.

Tinerii pe care i-a trimis pe teren Mulțescu, Vlad, Bârzan, Popescu, chiar Screciu, care a mai adunat puține prezențe, sunt inițiați în fotbal după scenariul de debut al atâtor vedete din anii 90: un start care include și meciuri cu învingătoare cunoscută.

Rețeta din 2017

Un important internațional român din generațiile de atunci mi-a povestit recent cum se proceda la mijlocul anilor 90: în locul ședințelor cu antrenorii, pentru ultimele indicații și discursuri motivatoare, echipele aveau o întâlnire într-un singur vestiar. Se stabilea rezultatul, uneori erau indicați și marcatorii, dacă vreun concurent la titlul de golgeter era implicat.

Puștii Craiovei sunt pe teren pentru că, spre deosebire de acum 25 de ani, nimeni nu mai îndrăznește să intre în vestiar și să anunțe "Azi trebuie să bată ceilalți!". O gașcă de adolescenți se presupune că pierde când dă peste favorita la titlu.

Asta a fost rețeta patronului Rotaru: transformarea bruscă a CSU într-o formație de tineret-speranțe. Mai ales în speranța c-o să bată Viitorul și așa se va fi răzbunat pe Becali, care l-a supărat cu niște declarații jignitoare.

Și se întâmplă!

Revenim la desfășurarea de după sumedenia de ocazii ratate de oaspeți. Coman marchează până la urmă cu un șut în diagonală, dintr-o poziție pe care și-a creat-o cu un un-doi cu Țucudean.

Viitorul păstrează mingea în continuare și așteaptă doar finalul. 1-0 e suficient, despre trei puncte era vorba. Și jucătorii lui Hagi, și patronul Craiovei le-au trimis în Dobrogea.

Echipa lui Gică și-a câștigat statutul de favorită la titlu în 34 de etape. Mușchii de patron supărat ai lui Rotaru au împins Viitorul un pic și mai aproape de titlu.

Cifrele meciului

CSU parametru Viitorul
50% Posesie 50%
4 Șuturi la poartă 14
3 Șuturi pe poartă 8
3 Cornere 6

Cum a comentat Hagi:

  • "Simțim presiunea din finalul sezonului, din cauza asta suntem precipitați, ratăm ocazii multe. Suntem mândri de ce reușim. Mai avem un meci greu acasă, cu CFR"
  • "Jucătorii mei sunt obosiți, au consumat multă energie ca să ajungă aici. Sper să câștigăm și ultima etapă. Și dacă n-o câștigăm, asta e!"
  • "Nu uitați că tot noi am câștigat și sezonul regulat! Puteam câștiga mai clar, doar că portarul lor a făcut un meci extraordinar. E foarte tânăr, dar mi-a plăcut de el"
  • "Fiecare e liber să spună ce vrea. Titularii şi rezervele noastre au o medie de vârstă de 21,4 ani, mai mică decât a Craiovei. Ne-au lipsit patru jucători! De ce se vorbește doar despre absențele de la Craiova?"

Cum a comentat Mulțescu:

  • "Am ratat ocazii cât pentru un campionat! Nu mi-a cerut nimeni să pierd cu Viitorul. Dacă suporterii Craiovei s-au bucurat la golul lui Coman, eu nu m-am bucurat"
  • "Ratăm de un an de zile, meci de meci, deja nu mi se mai pare o știre interesantă că ratăm"
  • "Urmează un meci cu Steaua, știu ce înseamnă pentru suporteri, dar mă gândesc cu groază ce o să fac cu lotul ăsta atât de subțire. Situația e delicată"

"Au lipsit jucători importanți, dar cei care au intrat au făcut o treabă bună, noi am avut multe ocazii, dar nu a fost să intre în poartă. Multă lume a spus că ne vom da la o parte, nu știu cum de în acest an încă se poate pune problema de așa ceva"
Nicușor Bancu, fundaș CSU Craiova

"Un debut fericit pentru că am jucat bine, trist pentru că am luat bătaie. Nu a fost nicio presiune, toți ne-am făcut treaba, ne-am apărat corect șansele și sper că s-a văzut pe teren, nu înțeleg de unde atâtea suspiciuni"
Andrei Vlad, portar CSU Craiova

"Ce se întâmplă cu noi e ceva incredibil, încercăm să facem față, s-a văzut că există o presiune enormă pe noi. Se vorbesc multe, e normal, e final de campionat, eu vă zic doar că avem cea mai tânără echipă, folosim aceeasi echipă în tot campionatul, chiar și azi nouă ne-au lipsit 4 titulari, dar nimeni nu a vorbit despre asta, și noi avem problemele noastre. Noi confirmăm chiar dacă se vorbesc multe și suntem acuzați"
Gheorghe Hagi, antrenor Viitorul

"Ce echipă de rezerve a avut Craiova? Au jucat cu trei tineri, iar noi cu patru născuți în 98! Nu ne gândeam să ajungem până aici, dar acum depindem doar de noi"
Florinel Coman, atacant Viitorul

"Ce a fost în acest prim 11? Care e problema? Eu nu trebuie să mă justific cu cine joc, mereu o fac la victorie. Paradoxal după ce Ivan a intrat pe teren, la câteva minute am luat gol, dar glumesc"
Gheorghe Mulțescu, antrenor CSU Craiova

"Sunt sigur că mulți vor spune că ne-am dat la o parte ca să bată Viitorul. Am auzit și din tribune reproșuri pe tema asta. Eu sunt mulțumit că mi-am făcut datoria"
Andrei Vlad, portar CSU

"Cred că am avut și un pic de noroc, jucătorii pe care i-a folosit Craiova ne-au pus probleme. Mi-a fost rău în toată repriza a doua, nu știu ce am, dar am tras de mine, că Hodorogea e accidentat, n-avea cine să joace fundaș dreapta"
Romario Benzar, fundaș Viitorul

"Când batem noi e blat. Facem egal, blat. Pierdem, tot blat! Și dacă învingem o echipă de liga a treia e blat! M-am obișnuit, chiar nu mai am ce să zic! La alte meciuri nu vă uitați!"
Romario Benzar, fundaș Viitorul

"Acuzațiile la adresa Universității sunt nefondate. Nu văd de ce se insistă pe noncombat sau pe o complicitate tacită! A fost un meci corect. Oameni de la cluburi din Cehia, Turcia, Italia mi-au confirmat că a fost un meci corect"
Marcel Popescu, președinte CSU

"Cine a băgat milioane de euro în fotbal și pierde campionatul l-a pierdut pe mâna lui. Craiova a fost vitregită de cele două mari puteri 70 de ani. FCSB a preluat în Craiova "simpatia" pe care o avea Steaua. E indecent să se roage de Craiova s-o facă pe FCSB campioană! Pregătiți-vă, că venim la București pentru ultima etapă!"
Marcel Popescu, președinte CSU

"N-ați văzut ce luptă a fost pe teren? Cum să spui că s-a dat la o parte Craiova? Bine, nici nu mă interesează ce se vorbește"
Florinel Coman, atacant Viitorul

17ani are fiecare dintre Screciu și Bârzan, cei mai tineri jucători din echipa folosită cu Viitorul. Vlad are 18, Popescu, 19, iar Petre are 20 de ani

csu craiova viitorul 0 1

Save

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (31)
147687542408495
Viorel Stelistul  •  08 Mai 2017, 12:29

Ce surpriza majora!!! Nu a mai dat Sovre penalty in min 96! Probabil daca egala Jazvic in min. 85 ar fi fost nevoie de aportul lui Sovre, dara asa a ramas doar cu realizarea epocala din meciul Stelei cu Dinamo!!! Saracul Padureanu a fost doar un amtor. fiind total depasit de actualii panglicari!

147687542408495
Viorel Stelistul  •  08 Mai 2017, 12:25

Hagi incearca sa ne convinga si sa se convinga ca Viitorul merita sa fie campioana. Dar este imposibil dupa blaturile sforaitoare cu Astra si Craiova, dupa ajutorul nepretuit primit de la arbitrii si dupa tragerile de timp lamentabile la care recurg cu frecventa actorii pregatiti de maestrul in ale pantomimei G Hagi, sa afirmi ca meriti sa fi campion. O rusine de campionat, o rusine de campiona si un nume mare compromis de noua cooperativa din fotbalul romanesc. Este datoria unei echipe adevarate sa-si apere corect sansele indiferent de circumstante. Nu inseamna nici pomana, nici mila nici favor sa joci corect. Dar presedintele Popescu, crescut si format in perioada cooperativei, nu are cum sa respecte aceste principii. Daca nu ar fi fost Craiolguta, o echipa mica, fara traditie, palmares si istorie si ar fi fost Universitatea adevarata cu siguranta nu se dadea la o parte. Rotaru si Popescu au o mentalitate vecina cu penalul, recunoscand practic ca a fost decizia conducerii de a ceda meciul. Rusine blatuitorilor!

juliusmad
juliusmad  •  08 Mai 2017, 11:35
Postat de dincolodenori pe 08 Mai 2017, 10:54

Hai sa-ti pun altfel ,poate atunci vei intelege ce vreau sa transmit. Tu esti un om de afaceri (presupunem) de succes ,contribui la bugetul de stat prin impozite si taxe ,dai job-uri semenilor tai .Vine ziua votului si mergi la vot sa-ti votezi o preferinta ,in paralel cu tine vine un cetatean ,pierde-vara care pt doi mici si o gleata de plastic ANULEAZA votul tau ,intelegi acum ca eu am vb doar de competitie ?am mentionat FCSB si Dinamo pentru ca ele sunt in cursa si sunt direct dezavantajate de un Marcel Popescu cu naravuri din comunism? De ce sa ramana Contra la Dinamo ? sa-si bata joc Rotaru de el ? De ce au facut cainii rosii coregrafii ,au pus suflet sa-si bata joc Gigi Multescu? ajuns la o varsta si nu are coloana ?

Nu intelege. Pentru el e suficient sa nu castige Steaua campionatul. Pe vremea lui alesanco si a adevaratei craiova cuvantul blat nu intra in dictionar

Vezi toate comentariile (31)
Comentează
Close